Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:53, 13 wrz 2012

Do góry
Justyna, Julita, Boćku, Madżenka - wiem, wiem, że czas ucieka, ale mnie jakaś chandra jesienna dopadła, niemoc taka, brak energii TOTALNY... Normalnie nic mi się nie chce... Jakieś enerdżajzery muszę sobie zapodać

Sebek wyślij do mnie trochę tej weny twórczej i energii - najlepiej poleconym priorytetem
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:49, 13 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Asia, dzięki za szybką reakcję i doskonałą pamięć

Jak by moglo byc inaczej klonika zapisałam od razu jak go wypatrzyłam u Ciebie , no i M juz wiedział co mi na prezenta urodzinowego kupić teraz cieszy moje oko zadołowany u teściowej
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:42, 13 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Monitko nie mam bardziej aktualnej fotki. Zobacz na drugim planie zdjęcia, w tyle - bordowe wiśnie, a dołem własnie tawuły goldmound a przed nimi lawenda... Żółty z lawendą - rzecz gustu, mnie się akurat to zestawienie podoba, dodam, że podpatrzone przy jednym z Mcdonaldów. Ale akurat na tej rabacie z umbra nie wyglądało ładnie takie wyraziste połączenie kolorów.

pięknie to wygląda
a co to za drzewo na pierwszym planie?

Jeśli dobrze pamiętam to jest klon crimson sentry.

Asia, dzięki za szybką reakcję i doskonałą pamięć

Kasik pozdrawiam
Ogród Dominiki 21:11, 12 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Domi, ten klon pensylwański to mnie zaskoczył, myślałam, że ma bardziej oliwkową korę, a na zdj. wygląda jak kora brzozy. Pokażesz go w całości? Przebarwia się na jesień?

Pokażę Z tym przebarwianiem się jest słabo. Miał się przebarwiać, ale nie jest zbyt dekoracyjny ani latem, ani jesienią. Ot takie sobie nijakie drzewo.

Wprawdzie nie mam klona pensylwańskiego tylko "Red sunset" ale jego wyglądem jestem równie rozczarowana . Cały rok taki nijaki, a jesienne magiczne przebarwienie widziałam raz i tylko przez 2 dni - potem wiatr zdmuchnął wszystkie piękne czerwone liście Na dodatek posadziłam go w eksponowanym miejscu, owszem rośnie ładnie i dlatego M. nie zgadza się na przesadzenie, a już oczyma duszy widzę np. platana jako zastępstwo...

Domi zdjęcia jak zwykle magiczne !

No ten mój też rośnie ładnie i szkoda go wymieniać. Jedyną jego zaletą jest to, że szkodniki omijają go szerokim łukiem. Dla nich też nie jest zbyt atrakcyjny
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:10, 12 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ja w ub. roku też sadziłam cebulki w grudniu. Wiosną miały się nieźle.

Jolka, a gdzie zniknęło to pięęękne zdjęcie???
W ubiegłym roku grudzień był bardzo wyjątkowy

Aj...nie chciałam Ci wątku zaśmiecać, i szybko je wyrzuciłam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:34, 12 wrz 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Monitko nie mam bardziej aktualnej fotki. Zobacz na drugim planie zdjęcia, w tyle - bordowe wiśnie, a dołem własnie tawuły goldmound a przed nimi lawenda... Żółty z lawendą - rzecz gustu, mnie się akurat to zestawienie podoba, dodam, że podpatrzone przy jednym z Mcdonaldów. Ale akurat na tej rabacie z umbra nie wyglądało ładnie takie wyraziste połączenie kolorów.

pięknie to wygląda

Jeśli dobrze pamiętam to jest klon crimson sentry.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 16:08, 12 wrz 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Eva, sama jeszcze nie wiem, co będę sadzić, na razie rozpracowuję temat "szukam" miejsca, hihihi Dumam, i dumam, i duuuumam...

Dokładnie jak ja, tylko nic do głowy nie przychodzi

A ja wczoraj miałem taki dzień, że pomysły same mi się nasuwały gdzie sadzić - Wy też na taki poczekajcie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:34, 12 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

pięknie to wygląda
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:30, 12 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Eva, sama jeszcze nie wiem, co będę sadzić, na razie rozpracowuję temat "szukam" miejsca, hihihi Dumam, i dumam, i duuuumam...

Dokładnie jak ja, tylko nic do głowy nie przychodzi
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:23, 12 wrz 2012

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:33, 12 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Irenko, zakupy cebulowe fantastyczne!!!
A o tawuły się nie martw - przeżyją zimę na pewno - są bardzo wytrzymałe i naprawdę bezproblemowe! A ten limonkowy kolor - fantastyczny

fajne są, a jeszcze mam zamówione czysto białe klasyczne i takie ciemne wino, z nich zrobię zawijaski; sadzenie chyba w sobotę, chociaż nie wiem czy do rodziców nie pojadę, z tatą źle, jest w szpitalu;

Aguś, twoje są piękne, dlatego jak tak się napatrzyłam u ciebie to i ja kupiłam, ten kolor...bajka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:25, 12 wrz 2012

Do góry
Irenko, zakupy cebulowe fantastyczne!!!
A o tawuły się nie martw - przeżyją zimę na pewno - są bardzo wytrzymałe i naprawdę bezproblemowe! A ten limonkowy kolor - fantastyczny
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:59, 12 wrz 2012

Do góry
No Irenko nie pocieszyłaś mnie... 1000 cebul! Hmmm, nie przewiduję takiej ilości, zacznę pewnie skromniej
Ogród w lesie 00:04, 11 wrz 2012

Do góry
Wieloszka! Rośliny, które wymieniłaś należą do moich ulubionych. Do listy dołączyłabym jeszcze tylko rh, bo bardzo je lubię. Cienia i półcienia mamy pod dostatkiem. Mam nadzieję, że uda nam się ogarnąć chaos i zapanować nad pomysłami, bo na razie to chcemy wszystko . A tu trzeba stworzyć jakąś spójną całość najlepiej pt. tajemniczy ogród w sosnowym lesie.
Ponieważ tak dzielnie nam kibicujesz, niniejszym ogłaszam, że w nowopowstałym ogrodzie w lesie Wieloszka będzie miała u nas swój cienisty zakątek nazwany Zakątkiem Wieloszki. Co Ty na to?

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:43, 10 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wieloszko, nie w grudniu. Ale rozmarzaj się. Ja będę kombinować z zakopywaniem doniczek i wyciąganiem wiosną, wtedy mogą (kwiaty) nawet przy wejściu stać (na czas kwitnienia a potem "weg" w odstawkę). Widziałam tak w Anglii, oni mają jakiegoś fioła z tymi donicami. Fajnego fioła, dodam.

No fijoł fajny I jak sprytnie A cebule dołuje się w takich roboczych doniczkach? Bo przecież te ładne mogłyby się zniszczyć w ziemi... A potem do ładnych przed wejście się przesadza?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:40, 10 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

To między kule bukszpanowe pod umbracośtam???

To jedno z trzech wytypowanych przeze mnie miejsc - dwa następne są za żywopłocikami bukszpanowymi
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:37, 10 wrz 2012

Do góry
jolka napisał(a)
Ja w ub. roku też sadziłam cebulki w grudniu. Wiosną miały się nieźle.

Jolka, a gdzie zniknęło to pięęękne zdjęcie???
W ubiegłym roku grudzień był bardzo wyjątkowy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:28, 10 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Póki ziemia nie zamarznie to można sadzić - ja raz posadziłem jeszcze w grudniu i pięknie zakwitły
A jeśli Ci zostaną takie cebule to wtedy najlepszym chyba rozwiązaniem jest posadzenie ich do donic, potem przetrzymanie na zewnątrz i pędzenie ich w domu - lub nie

Ponieważ Mój Głos Zdrowego Rozsądku zabronił sadzenia w grudniu, muszę te super promocje znaleźć wcześniej A póki co mam czas na przygotowania merytoryczne do debiutu cebulowego
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:24, 10 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga posadż tulipany w pobliżu wejścia do domu aby Cię codziennie witały po przyjściu do domu

Madżenko, no właśnie w tych miejscach nie mogę - bo wszędzie kamyczki A zgodnie ze sztuką ma być tam, gdzie nie będzie widać usychających liści...

To między kule bukszpanowe pod umbracośtam???
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:13, 10 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aga posadż tulipany w pobliżu wejścia do domu aby Cię codziennie witały po przyjściu do domu

Madżenko, no właśnie w tych miejscach nie mogę - bo wszędzie kamyczki A zgodnie ze sztuką ma być tam, gdzie nie będzie widać usychających liści...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies