Potem odwiedziłam inną szkółkę w poszukiwaniu hortensji Magical Candle i wskoczyły mi do pudełka 3 śliczne małe jeżówki (niestety bez nazwy, ale podejrzewam, że to jakieś Piccolo) i 10 begonek białych
Przemek, te kule tuje to Danica? Długo je masz? Zadowolony jesteś z nich? Generalnie większość bukszpanowe poleca, mam przeczucie, że u mnie jakoś kiepsko będą rosły...
Ewusia, zakup lawendowy owszem wydaje się udany Niwaki powiadasz.. hmm, brzmi dumnie ale ja nie lubię za bardzo tego mojego "bonzaja", przez to nie mam jego zdjęć. Kupiliśmy go z eM. impulsywnie, wyglądał ładnie, kosztował grosze. Dopiero się później wtajemniczyłam, że to cyprys.. że się osypuje od środka, lubi podmarznąć.. i takie tam. Miałam go wywalić, ale szkoda mi było, no i został Fotnę go dla Ciebie przy najbliższej okazji, a póki co - coś co lubię: anabell Mam je pierwszy rok, malutkie jeszcze ale podbiły moje serce
Agaciu dziękujemy za wspaniałe spotkanie, pełne wrażeń, emocji, pasji i piękna! Twój ogród jest wyjatkowy - pięknie skomponowany, tajemniczy, dziki i cudownie ciekawy... Wy za to jako gospodarze (cała rodzinka) jesteście niesamowicie - brawo Wy
Beatko, zgadłaś Mam nowe zakupy. Mi zależało na hortensji ogrodowej Magical Noblesee. Mój eM, gdy zobaczył hortensję You and Me Together, to stwierdził, że tez musimy ją mieć. I tak doszły jeszcze 2 tawułki "Rotlicht" i
4 lilie "Eyliner"
You and Me Together
Magical Noblesee
Tawułka "Rotlicht"
Lilia "Eyliner"
Wzięłam się za czosnek Wykopałam ten ozdobny (chyba Krzysztofa). Miał w tym roku sporo liści i tylko 3 kwiatki. Domyślałam się, co może być powodem. I sprawdziło się! Pięć wsadzonych kilka lat temu cebulek uległo cudownemu rozmnożeniu i brakowało miejsca na wzrost. Zasadzę te cebulki jesienią. Wykopałam tez czosnek jadalny. Bardzo jestem zadowolona z wielkości główek. Będą jak znalazł do kiszenia ogórków.
Zakwitła werbena. Przy tarasie będzie jej sporo. Powinna współgrać z miskantami.
Zrobiłam zdjęcie drugiej hakone. Wstawię zdjęcia obu, może ktoś pomoże nadać nazwę