Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:11, 19 sie 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Gratuluje udanego siewu liliowca. Jest śliczny możesz być z siebie dumna nic tak nie cieszy jak diy

Oj, cieszy
Kleome wysiewałam z nasion zebranych z kwitnącej na fioletowo. A jest mix kolorów.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:04, 19 sie 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
piękna ta okra!!!
Za 2 tyg będę się obżerać codziennie przez 2 tyg

Ja tam się nie najem za wiele, ale chociaż posmakuję. Okra cały czas rośnie. A to dla mnie wielki sukces
A tej cykorii sałatowej dzisiaj już nie ma. Za bardzo posmakowała sarnom
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:03, 19 sie 2016

Do góry
Witam u mnie slonko mega swieci czego i Tobie zycze Haniu ☺☺☺
To moj mutancik ☺☺☺☺
Ogród Ani :) 10:02, 19 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Tak dziewczyny, decyzja zapadła Nerka robi wypad

Dziś znowu zdjęcia
Wszyscy cieszą się z zakupów tulipanowych a ja cieszę się z kory i z .... qpy
Jeszce świeżutkie foto Panowie przed chwilą przywieźli
O jak cuuudnie. Tyle qpy. Zazdroszczę! Ja się będę chciała dogadać z rolnikiem zza miedzy. Ma qniki, krówki. Ale to męża poślę, niech o gooofnie z sąsiadem rozmawia
Fajne plany i decyzja o odjęciu nerki słuszna. Nie ma to jak sprawna operacja na żywym organizmie. Ja po posianiu trawy przyklapłam. Boję się tknąć lewej strony i nadać już ostateczny kształt rabatom. Brak wsparcia też osłabia.Chyba poczekam do wiosny. Wiosną zawsze we mnie zapału za troje. Za to chętnie popatrzę, co u Ciebie. Oj dzieje się, dzieje.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:00, 19 sie 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Ośmiał pięknie się prezentuje na rabacie, rozwlasz rozmaitością i kwieciem na bylinówkach, monardy szaleją, dają piękny i kolorowy akcent, w tym roku mączniaka nie mają, jestem z nich zadowolona, siałam w tamtym roku, ale mi się nie udały, Ty to masz rękę

Agatko, przyjedź, chętnie się podzielę a i miejsce na nowe zrobię...

Ogród Ani :) 09:55, 19 sie 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Moja VF właśnie się zapączkowała...spóźnialska

U mnie cały rząd limelight dopiero w powijakach. Dziwnie to wygląda, bo z jednego źródła limki już przebarwiają się na różowo a dosadzone potem krzaczki z kolejnego zakupu nie przejawiały oznak kwitnięcia. Az tu nagle zaglądam ostatnio i widzę, że szykują się do kwiatostanów. Vanilka zresztą też. Zdążą w ogóle zakwitnąć?
Co z tym ogródeczkiem począć 09:47, 19 sie 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)

To dopiero początek

O masakra!!Ile to pracy musiało kosztować.Precyzyjna robota.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:47, 19 sie 2016

Do góry
Rabata od frontu

MW dzielnie broni róż

No i królewna QoS zaszczyciła mnie szanownym kwiatem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:44, 19 sie 2016

Do góry
Genie zaszczyci mnie kwiatkiem, drzewko ładnie podrosło od wiosny

Do raju daleko - u Ewy 09:41, 19 sie 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Beatko, to kiedyś będzie lada chwila Sama się zdziwisz
Cieszy mnie, to, że Ci się podoba u mnie Ogród mój ma już kilka lat.

Pogoda w sierpniu nie sprzyja pomidorom i różom. Może teraz się poprawi.

Zaczynam robić odkłady z hortensji, więc coś dla Ciebie też będę miała na wiosnę

A to mój Phantom - ma olbrzymie kwiatostany

Dziękuję Kochana, że o mnie myślisz. Ja to taki obwirtus co rękę wyciąga. I wszystko bym chciała. A mój ogród ma bazować na hortensjach. Na razie chcę mieć wszystko. Z biegiem lat będę obserwować, które hortensje najlepiej czują się u mnie i z którymi czuję się dobrze ja. Ale to.....Kieeeedyś
Czytałam tu trochę wcześniej, że lubisz wycieczki. A nie wybieracie się przypadkiem gdzieś w kierunku półwyspu helskiego w tym roku? Bo wiesz...Jak coś, to ja jestem po drodze i na kawkę zapraszam. No i może na jakieś podpowiedzi co do dalszego prowadzenia ogrodu. Tak naprawdę jeszcze ram nie mam porządnie wytyczonych a środka to już kompletnie boję się ruszyć a nie chcę do końca życia zostać z tym wielkim trawnikiem
Mój Phantom ma inne kwiatostany. Czyżbym miała podmienioną sadzonkę? A możliwe jest, że w pierwszym roku te kwiatostany wyglądają tak, jakby większa część kwiatów się nie rozwinęła?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:33, 19 sie 2016

Do góry
Pomarańczowa znowu w goldelsowych kwiatach

przy kolejnej przerwie przy kawie wstawię czerwoną
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:32, 19 sie 2016

Do góry
Pojawiły się hibiskusowe kwiatuchy

Hortensjada 09:30, 19 sie 2016

Do góry
Powoli kończy mi się urlop, lecę do ogródka dokończyć sadzenie nowych nabytków a jutro wybieram się do Wojsławic
Mam nadzieję, że wrócę mądrzejsza, wyprawa w celach naukowych

Pozdrawiam serdecznie
Hortensjada 09:28, 19 sie 2016

Do góry
bozga napisał(a)
A jeszcze to bo żal nie pokazać i już zmykam

Umarłam-jesteś teraz niekwestionowaną królową ze swoimi hortensjami!!Bogactwo kwiecia atakuje mi oczy.

Mam jeszcze Bożenko pytanie formalne dot. nawożenia hortensji-zasilam swoje Magiczną siłą dwa razy w mcu-do kiedy tak robić??Czy wraz z nadchodzącą jesienią zmienić coś?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:27, 19 sie 2016

Do góry
Hortensjada 09:23, 19 sie 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Bożenko masz cudownie, zakochałam się w Twoim ogrodzie Pochwalę się tylko,że wczoraj dokupiłam kolejne hortki Polar Bear i Sweet Summer

Będziesz zadowolona, piękne odmiany
Na pierwszym planie główka Sweet Summer
Hortensjada 09:22, 19 sie 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
ile nowych sadzonek mam do ciebie pytanko ostatnio byłam w szkółce Państwa Szmitów i mieli nową odmianę hortensji ( niestety zapomniałam nazwę) pochodna od vanille fraise tylko z mocnymi pędami tak że ma się nie pokładać masz może tą odmianę?

Na to wygląda, że nie mam i nic mi tez nie przychodzi do głowy, Vanilka z wiekiem pokłada się coraz mniej, należy tylko pamiętać o dokładnym wycinaniu wszystkich drobnych pędów wiosną, Sundae Fraise też się pokłada. Zaciekawiłaś mnie tą informacją, trzeba przeprowadzić śledztwo

Hortensjada 09:11, 19 sie 2016

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Bożenko, dzięki.
Chodzi o bukietowe, czyli rozumiem że kwiat obciąć a gałazki prosto do gruntu?

Dokładnie, nie masz nic do stracenia bo i tak poszłyby do kosza, jeśli masz ukorzeniacz do pędów zdrewniałych to też zastosuj, wprawdzie nie ta pora ale hortensje potrafią zaskakiwać
powinny mniej więcej wyglądać tak

Skoro jestem w moim roślinnym szpitaliku pokażę "przypadek "Diamant Rouge, większość pędów połamana przez moje zwierzaki, ocalały tylko dwa , w miejscu uszkodzenia oczywiście dużo nowych młodziutkich pędów ale te dwa pierwotne odwdzięczyły się niesamowicie rozbudowanym jak na tą odmianę kwiatostanem , za chwilę zacznie się przebarwiać. Za miesiąc wróci w swoje dawne miejsce

A tak wygląda jej równolatka ( rośliny młodziutkie)

jest też okazja pokazania jak bardzo himeryczna jest Bobo, dwa krzaki dopiero wypuszczają pączki gdy inne już prawie przekwitają

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies