Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 20:01, 18 sie 2016

LyraBea napisał(a)
Ślicznie u Ciebie Ewuś. Te kręte rzeczki z begonek i dalej z berberysów na pewno w pewnym stopniu do powtórzenia u mnie. Kiedyś (moje znienawidzone, ale jakże optymistycznie brzmiące słowo).
U mnie pomidory jak u Gosi też zaczynają gnić. Za mało słońca, deszcz, nie ma co się dziwić.
Schloss Wackerbarth cudna!

Beatko, to kiedyś będzie lada chwila Sama się zdziwisz
Cieszy mnie, to, że Ci się podoba u mnie Ogród mój ma już kilka lat.

Pogoda w sierpniu nie sprzyja pomidorom i różom. Może teraz się poprawi.

Zaczynam robić odkłady z hortensji, więc coś dla Ciebie też będę miała na wiosnę

A to mój Phantom - ma olbrzymie kwiatostany

Ewa777 20:06, 18 sie 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudna ta hortka,szkoda że ogrodowa

Gosiu, zrobiłam z niej odkład dla Kasi, ale może dla Ciebie też zrobię i sprawdzisz, czy u Ciebie da radę? Nie będzie tak szkoda jak się nie przyjmie.

Zobacz jak pięknie kwitnie TipTop Tylko zwiesiła główkę po deszczu.

AsiaK_Z 21:42, 18 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Dziwne, że taki był po nocnej balandze Myślałam, że one dobrze się prowadzą

Był sfatygowany, brzydko zaszczepiony no i ostatni. Do tego stanu rzeczy cena była baaaaaaaardzo wygórowana - 170 zł.
A ten kolumnowy był piękny, no ale chcę kulki
Anusia 08:49, 19 sie 2016

Piękne hortensje mają niesamowity kolor.
LyraBea 09:41, 19 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Beatko, to kiedyś będzie lada chwila Sama się zdziwisz
Cieszy mnie, to, że Ci się podoba u mnie Ogród mój ma już kilka lat.

Pogoda w sierpniu nie sprzyja pomidorom i różom. Może teraz się poprawi.

Zaczynam robić odkłady z hortensji, więc coś dla Ciebie też będę miała na wiosnę

A to mój Phantom - ma olbrzymie kwiatostany

Dziękuję Kochana, że o mnie myślisz. Ja to taki obwirtus co rękę wyciąga. I wszystko bym chciała. A mój ogród ma bazować na hortensjach. Na razie chcę mieć wszystko. Z biegiem lat będę obserwować, które hortensje najlepiej czują się u mnie i z którymi czuję się dobrze ja. Ale to.....Kieeeedyś
Czytałam tu trochę wcześniej, że lubisz wycieczki. A nie wybieracie się przypadkiem gdzieś w kierunku półwyspu helskiego w tym roku? Bo wiesz...Jak coś, to ja jestem po drodze i na kawkę zapraszam. No i może na jakieś podpowiedzi co do dalszego prowadzenia ogrodu. Tak naprawdę jeszcze ram nie mam porządnie wytyczonych a środka to już kompletnie boję się ruszyć a nie chcę do końca życia zostać z tym wielkim trawnikiem
Mój Phantom ma inne kwiatostany. Czyżbym miała podmienioną sadzonkę? A możliwe jest, że w pierwszym roku te kwiatostany wyglądają tak, jakby większa część kwiatów się nie rozwinęła?
olga80 10:13, 19 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

U mnie zimno od wtorku, a od wczoraj pada! Ogród bardzo dobrze podlany
Z opryskiem trudno teraz trafić. Ale od jutra ma być lepsza pogoda, więc może Ci się uda.

Moja hortensja Schloss Wackerbarth zaczyna czarować kolorami tak jak lubię

ależ ona cudna

róże Tip Top też mam i jestem bardzo z niej zadowolona jak narazie nie kaprysi pomimo deszczów
Ewa777 11:00, 19 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Był sfatygowany, brzydko zaszczepiony no i ostatni. Do tego stanu rzeczy cena była baaaaaaaardzo wygórowana - 170 zł.
A ten kolumnowy był piękny, no ale chcę kulki

Asiu, trafisz na swojego Kasia z Dębicy, też szukała, czekała i znalazła piękne drzewko szczepione na 2m w super cenie
Ewa777 11:02, 19 sie 2016

Anusia napisał(a)
Piękne hortensje mają niesamowity kolor.

Dla tych zmieniających się kolorów właśnie je kupiłam - mam dwie takie hortensje

Tu moja mokra Heidi Klum Mam je 4 i zawsze któraś kwitnie

Ewa777 11:39, 19 sie 2016

LyraBea napisał(a)
Dziękuję Kochana, że o mnie myślisz. Ja to taki obwirtus co rękę wyciąga. I wszystko bym chciała. A mój ogród ma bazować na hortensjach. Na razie chcę mieć wszystko. Z biegiem lat będę obserwować, które hortensje najlepiej czują się u mnie i z którymi czuję się dobrze ja. Ale to.....Kieeeedyś
Czytałam tu trochę wcześniej, że lubisz wycieczki. A nie wybieracie się przypadkiem gdzieś w kierunku półwyspu helskiego w tym roku? Bo wiesz...Jak coś, to ja jestem po drodze i na kawkę zapraszam. No i może na jakieś podpowiedzi co do dalszego prowadzenia ogrodu. Tak naprawdę jeszcze ram nie mam porządnie wytyczonych a środka to już kompletnie boję się ruszyć a nie chcę do końca życia zostać z tym wielkim trawnikiem
Mój Phantom ma inne kwiatostany. Czyżbym miała podmienioną sadzonkę? A możliwe jest, że w pierwszym roku te kwiatostany wyglądają tak, jakby większa część kwiatów się nie rozwinęła?

Pomyłki z hortensjami czasami się zdarzają. W ubiegłym roku kupiłam dwie ogrodowe do kolekcji. Żadna nie jest tą zamawianą. Tu podejrzewam oszustwo. Na szczęście jedna mi się spodobała Drugą będę jeszcze obserwować.

Wybieram się do Gosi Margo w odwiedziny, a to jest w Twoim kierunku, więc po drodze możemy do Ciebie zajechać. Zrobimy to z miłą chęcią Jak ustalimy z Gosią terminy, dam Ci znać Wezmę ze sobą książki z projektami ogrodów, może coś Ci się spodoba

EwaIgi 11:54, 19 sie 2016

Witam. Właśnie u ciebie bardzo spodobała mi się hortensja Schloss Wackerbarth i zamówiłam ją sobie. Okaże się w przyszłym roku czy to co przyszło jest tym co miało być. W sumie zakupiłam tam pięć różnych odmian. Sama jestem ciekawa co z nich wyrośnie.

Ogród bardzo ładny. Pozdrawiam