Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 09:35, 29 lip 2016

Do góry
kącik herbaciany

Anulajda w raju 09:32, 29 lip 2016

Do góry
Dzisiejszy poranek po deszczu,
W kamiennym kręgu od początku 09:30, 29 lip 2016

Do góry
Wszystkim Wam Kochani dziękuję za życzenia imieninowe
Niestety nie mam ostatnio czasu na forum, ale zostawiam Wam kilka porannych zdjęć
Zza płotu.....czyżby to już jesień?

Ogród z widokiem na jezioro 09:16, 29 lip 2016

Do góry
Dziś mam wolne i dobrze, bo taka paczuszka do mnie z rana przyszła, w stanie idealnym, a gdyby nikogo nie było, a jutro sobota...
Ewo, bardzo bardzo dziękuję

A liliowce jeszcze moment i będę dzielić

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:00, 29 lip 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja lezalam na mojej ogrodowej lezance dokladnie 2 raz. Nawet raz udalo mi sie kawalek ksiazki przeczytac.
Ale d dzis mam nadzieje, ze to sie poprawi. Jeszcze tlko raz do pracy na godzin i laba. No jutro zniwa ale potem juz laba

Zaczelismy wczoraj montowac plot

no i popsula mi sie karta SD do aparatu i chyba stracilam wszystkie fotki, ktore na niej byly. Na szczescie nie duzo ale szkoda.

na Dzien Dobry moje stadko

Owieczki na spacer do lasu idą fajnie to wygląda. Ja już od tygodnia na urlopie, więc tym razem wolnego nie zazdroszczę
Wypoczywaj ile wlezie
Hortensjada 09:00, 29 lip 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Dopiero wróciłam z ogródka, jeszcze przed chwilą pstrykałam ostatnią fotkę ( ale już na stole bo chciałam pokazać siewki hortensji ( w tym przypadku samosiejki, mam ich w ogrodzie mnóstwo ,część rośnie sobie od dawna w różnych szparach bo ciągle nie mam czasu ich przesadzić ( jeszcze trochę a zakwitną - żartuję . Mam zamiar w sobotę się tym tematem zająć i je przepikować bo wreszcie pojutrze zaczynam utęskniony urlop
Te w dość extremalnych warunkach przetrwały od zeszłego roku
A to tegoroczne, 2 wyrwałam żeby pokazać z bliska, do jutra przetrwają w beciku

czy to są samosiejki chortensji ogrodowej?? bo jak tak to ja traktowałam jej jako zielsko (((
Moje małe królestwo 08:52, 29 lip 2016

Do góry
Zaczynam robić rabatę przed domem,on jest wzdłuż chodnika więc chciałabym aby też było na niej zimozielonych roślin.Marzą mi się tam róże burgundowe,ale czy one dadzą radę w pełnym słońcu ?
wczoraj wpadłam do szkółki co by się orientować co mają i oczywiście skusiłam się na :
2 hortki Magical Candle
2 jeżówki
2 żurawki są tak ładne,że zamierzam je podzielić
2 rozplenice

Część darni już zdjęta dziś zamierzam zrobić dalszą część i jak zdążę to jeszcze przywieść obornika i ziemi dobre podłoże to podstawa odkryliśmy wczoraj jednak zonka i w połowie rabaty na głębokości 30 cm są fundamenty od starego domu na szczęście nie są szerokie.Będę musiała jakoś lawirować tak aby na nich posadzić coś z płytkim systemem korzeniowym tylko co ?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:49, 29 lip 2016

Do góry

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:47, 29 lip 2016

Do góry

Hortensjada 08:45, 29 lip 2016

Do góry
bozga napisał(a)
I ostatnie fotki bo nie miałam za dużo czasu

Hortensje cudne
Kostrzewa jak niebieska żarówka świeci na rabacie
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:43, 29 lip 2016

Do góry

Anna i Ogród 08:41, 29 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ścięłam Hakuro bo już bardzo się rozszalały. Za 2 tyg zaczną puszczać nowe gałązki.

Moja duma. 150 cm Limki.

Powojnik Jan Paweł II będzie kwitł. Jestem przeszczęśliwa.

Aniu ja mojego krzaka Hakuro ścięłam do zera na wysokości 10 cm od ziemi,
po trzech dniach już miał popękane nowe pąki Muszę go zagęścić, chcę ją prowadzić na słupek lub stożek
Miałam obawy, ze szlak ją trafi, lecz nic się nie stało
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:41, 29 lip 2016

Do góry

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:40, 29 lip 2016

Do góry

Ogrodowa symfonia 08:37, 29 lip 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ale cudeńka kupiłaś.
Sadzenie tego to sama przyjemność.
Widzę, że różyczka i Ciebie dopadła. też pastellę sobie sprawiłam.

Pozdrawiam

Wczoraj udało mi się posadzić jeżówki, liliowca i margaretkę. Miałam ambitny plan wstania o 5 i popracowania w ogrodzie, bo później mały się budzi, no i te upały. Skończyło się na planie, ale coś tam posadziłam

Ledwo wkopane, to już lokatorzy. Lokatorzy, bo siedziały tam cały dzień

Stołówka

Do raju daleko - u Ewy 08:34, 29 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Sabinko, kupiłam trawki - 6 Turzyc Evergold i 9 Hakonechloa Albostriata Są już posadzone

Ależ się gęsto zrobiło w nóżkach ambrowcom
Bardzo fajnie to wygląda, będę zgapiać pomysł na moją brzozową, bo przymierzam sie do niej jak do jeża Ale dzis jadę po hortensje, mam nadzieję że coś dostanę...
W oflisowym ogrodzie 08:32, 29 lip 2016

Do góry
Zaległe fotki tui szmaragd gold
Było podejrzenie, że to nie szmaragd.
Jedna sztuka idzie w górę, kolejne 3 nie za bardzo rosną.
Jest różnica między nimi, ta jedna ma ładny przewodnik a te trzy nie mają. Zastanawiam się, czy w szkółce nie obcięli przewodników na nowe sadzonki, przez co one bardziej zagęszczają się na szerokości a nie rosną wzwyż.

Ogród - Brzóstowa 08:31, 29 lip 2016

Do góry
OlgaKol napisał(a)

Witam Mirella, dziękuję za miłe słowa Tez Cię odwiedzę

Czy chodziło Ci o jałowce "Blue Arrow"? - te tnę tylko z góry, same się zagęściły - mam je 5 rok.

Pytałam Dominikę o nożyce do brzegów trawnika.

Coś takiego:

http://www.emajster.net/index.php?id_product=16&controller=product&id_lang=2

Tak chodziło o jałowce Blue Arrow. Moje nie są ścięte od góry, więc pewnie dlatego się nie zagęszczają.

W zeszłym roku po zrobieniu kancików brzegi przycinałam nożycami Fiskarsa. Te dla mnie lepiej się nadają do takiego cięcia niż te, które pokazałaś w linku.

W tym roku kupiłam akumulatorowe zestaw Boscha i tam jest wkładka do wycinania trawy - sprawdzają się najlepiej, szybko się nimi tnie

Zdjęcie usunę jak przeczytasz.
Nadmorski... 08:22, 29 lip 2016

Do góry
uziemiona napisał(a)
Ogródek stoi "odłogiem", a my uprawiamy plażing

i prawidłowo...plażing też się należy...cudnie i uroczo
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 08:15, 29 lip 2016

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Odręczny szkic moich włości,aby zoobrazować teren do zagospodarowania

Najbardziej zależy mi na odcinku zaznaczonym czerwoną linią/ chciałabym się tym zająć w najbliższym czasie/ i oddzieleniu warzywnika niskim żywopłotem może być nieformalny zimozielony z krzewami kwitnącymi i bylinami.Czekam na Wasze sugestie.
Przy końcu ścieżki na końcu osi widokowej z tarasu i salonu widzę dwa piękne kolumnowe drzewa:buki,a może amonagawy.Poradzcie jak wkomponować w rabatę geometryczną oczyszczalnię oznaczoną czarnymi kółkami???

A może przesadź pięciorniki w miejsce wzdłuż wjazdu tu gdzie czerwona linia... Głośno myślę...
Danusia ma rację co do wymiarów na planie, ułatwiłoby to sprawę...
tam gdzie oczyszczalnia wszędzie mają być rośliny?? czy będzie też trawa??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies