Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:35, 26 sie 2016

Agania napisał(a)
Kasiu pokaż mi tego klona?

Agatko na poprzedniej stronie jest. Chyba, że chodzi Ci o takie zdjęcie jego w całości.
Agania 21:40, 26 sie 2016

Katkak napisał(a)

ale jest i zmartwienie - mój klon ma sporo takich pousychanych gałęzi. Grzyb chyba, czy jakaś inna cholera? Prysnę go jutro Topsinem. Tylko nie wiem czy wycinać te gałęzie, czy nie ruszać???

Znalazłam...Kasiu to jest po zimie, obumarłe gałęzie, utnij jak najszybciej i spal.
Katkak 21:42, 26 sie 2016

Agania napisał(a)

Znalazłam...Kasiu to jest po zimie, obumarłe gałęzie, utnij jak najszybciej i spal.

Po zimie??? I dopiero teraz tak się stało??? Ale jaja. To jutro uciacham, ale serce boli bo sporo tego będzie. A pryskać czymś, czy bez sensu?
Karol99 21:46, 26 sie 2016

U mnie też tak było, wyciąłem i jest okej. Tylko ze u mnie po zimie nie odbił, a u Ciebie to może werticilioza?
Agania 21:46, 26 sie 2016

Katkak napisał(a)

Po zimie??? I dopiero teraz tak się stało??? Ale jaja. To jutro uciacham, ale serce boli bo sporo tego będzie. A pryskać czymś, czy bez sensu?

Zobacz pozostałe gałęzie są zdrowe, grzyb nie łapie połowy drzewa a druga pozostaje zdrowa, ale mogę się mylić, ciełaś tego klona w tym sezonie?
sylwia_slomc... 21:54, 26 sie 2016

Katkak napisał(a)
Ciekawe co to się przy oczku zasiało

ta różowa dąbrówka fajnie ruszyła

ale jest i zmartwienie - mój klon ma sporo takich pousychanych gałęzi. Grzyb chyba, czy jakaś inna cholera? Prysnę go jutro Topsinem. Tylko nie wiem czy wycinać te gałęzie, czy nie ruszać???

U mnie pełno tego wschodzi - chyba śliwka mirabelka
Agania 21:59, 26 sie 2016

Karol99 napisał(a)
U mnie też tak było, wyciąłem i jest okej. Tylko ze u mnie po zimie nie odbił, a u Ciebie to może werticilioza?

Karol, to obumieranie, to tak jak piszesz, ale nie chce Kasi straszyć tą nazwą, jak widać po gałęziach, drzewo jest do uratowania, ale od zimy się zaczeło i to co korzenie miały w nogach, w części odbija się na gałęziach.
Karol99 22:01, 26 sie 2016

Może racja, oby.
Ewa777 22:39, 26 sie 2016

Kasieńko, dziękuję za to, że znaleźliście czas, żeby nas odwiedzić Bardzo miło spędziliśmy z Wami ten czas (szkoda tylko, że tak krótko) Nasze zaproszenie jest nadal aktualne i może powtórzymy to za rok, tylko dłużej Dziękuję za cudne zdjęcia Nie wiem, kiedy zdążyłaś je zrobić
Ewa777 22:41, 26 sie 2016

Katkak napisał(a)
Ale fajnie być w domku. I Iga wreszcie poszła spać o normalnej porze, a nie o 22:30 ). A po powrocie takie niespodzianki w ogródeczku

William Szekspir daje czadu mimo, że czarna plamistość go zżera
Ta maleńka kwitnie nieustannie, niesamowita jest

Eden Rose powtórzyła kwitnienie, ale zaledwie 2 kwiatkami jak na razie

Śliczne są te różyczki