Witaj serdecznie. Przybyłaś do nas we właściwym momencie
Musisz pozbyć się wszelkich kamyczków, gałązek, korzonków z gleby, dokładnie ja wygrabić, potem ją zwałować i posiać trawnik. Będziesz miała potem mniej pracy.
Bociek gdybym Cię nie poznałą, a przeczytała 'wywalone w kosmos' to bym pomyślała żes Ty kumpela mojego syna z klasy bo oni cały czas o kosmosie ględzą
Ale popatrz jak ładnie - wywalony - ja bym mówił inaczej
Sebek czasami czytam wpisy na fc i obawiam się że to wersja przy 'starych' ...
Bociek gdybym Cię nie poznałą, a przeczytała 'wywalone w kosmos' to bym pomyślała żes Ty kumpela mojego syna z klasy bo oni cały czas o kosmosie ględzą
Ale popatrz jak ładnie - wywalony - ja bym mówił inaczej
Noemi, raz jeszcze dziękuję za ciepłe przyjęcie.....
Być Waszym gościem to naprawdę zaszczyt....byłyście takie serdeczne i troskliwe.....
...tylko nie mam z Tobą zdjęcia.....przewertowałam folder....to gapa ze mnie
no i rozmowy...... niedosyt wielki
ojej ... nie mamy razem fotki ... no szkoda ... nadrobimy to przy okazji jakieś ... bo będzie jeszcze prawda ? ... musi być !
Ale świetna relacja - dziękuję za tak dokładne pokazanie ogrodów Finki i Pszczółki - są przepiękne. No i ten towar roślinny - idealnie te rośliny wyglądają.
A najbardziej urzekająca to ta malusia hosta z wizytówką
Czasu nie powiem dokładnie, ale z nawadniania leci mgiełka więc chyba najmniej 15 minut powinno być ustawione na trawnik - 40 to wydaje mi się za dużo... A rośliny nie powinny być aż tak długo podlewane, bo chyba powinny dostawać mniejsze dawki, a częściej
No cudnie ta rabata wygląda - chcesz oszałamiać wejściem gości i robisz to coraz lepiej
Seba wiem , że chcesz być miły za co dziękuję , ale ona na razie tylko straszy mam nadzieję , że nasze szkółki trochę się rozszaleją i posprowadzają jakieś fajne roślinki bo na razie ogromniasta pustka aż nie do wiary ..... Nie ma co kupić fajnego ..... Jutro malusie korekty , bo jedną kulkę muszę przesunąć delikatnie i jedną jeszcze w cięciu poprawić ..... Na zdjęciu wszystko wyszło , ale mama przyniosła mi placucha z owocami i nie mogłam się oprzeć
Sebek te nierówności widzisz chyba tylko ty - wygląda wspaniale
Ale to zawsze tak jest, u siebie się widzi chwasty, nierówności, to nieprzycięte, nie posprzątane - u innych jest się zauroczonym - zwłaszcza jak ogrodowiskowiczanie mają tak przepiękne ogrody!!!
Boże, jak ja to widzę u siebie od zeszłego tygodnia, nawet się wypłakałam przed chwilą u siebie na ten temat i widzę, że Ty też nie pozbawiony wątpliwości. Tak to jest, że u innych trawa bardziej zielona. No bardziej zielona i już!.
Mimo wszystko pozdrawiam.
Gabrysiu - mnie kolor Twojego trawnika po prostu powala - jest tak intensywnie zielony!
Dziewczyny z tym plewieniem to w sumie racja, ale na zdjęciach chwastów nie widać - chyba, że są to giganty. Ale ze swoim ogródkiem też nie nadążam - wtedy nie focę tych miejsc
Święta prawda, dlatego zakaz focenia chwastów miałeś
Mimo, że mnie do dzisiaj nadgarstki od plewienia bolą to wczoraj jak wyszlam wieczorem na ogrod to znów pełno chwaściorów wyrywałam. Ale z czasem im bardziej dojrzaly ogród i duże rośliny tym chwastów mniej (widać?????)....
duuużo mniej. U mnie rośliny co trzy lata mają - na froncie to ostatnio tak namiętnie cytowaliście to chwasty też rosły - i nie było widać