Trawnik nie wygląda aż tak tragicznie, jak piszesz. A przynajmniej na tych zdjęciach i trawę to ja tu widzę jednak.
Jeśli są chwasty dwuliścienne, to stosuj Chwastox wtedy pozostanie trawa.
Posyp żyzną ziemią, nasionami, przegrab lekko i jeszcze bym dała nawóz interwencyjny, szybko działający i lanie wody. Powinna się zazielenić, że będziesz narzekał na koszenie.
Ja mogę poczekac, jak nie w tym roku to w przyszłym , może bedą nasionka bo sliczna jest. Mam nasiona innej która u mnie rosnie ale nie znalazłam jej zdjecia , jakbys chciała moge wysłac ale Twoja ładniejsza.
Natalko, piękne kamyczki wymalowałaś! Takie kolory lubię: błękitny i różowy! Trenuj najpierw samo malowanie kamyczków, a jak wyschną to można potem i wzorki!
Dziękuję Violetko, za chwilkę na uśmiech! Szczegółlmie ta łapka z kolorkiem, i ten piękny uśmiech! Cudowna fotka! Ale jakże by miała taka nie być, jak modelka urocza!
Buziaczki dla obydwu krasnalek! Piękne te moje \wnusie nowonabyte!
Bardzo mi chorują róże w tym roku. Zaczęłam je pryskać octanem wapnia. W przyszłym sezonie będę to robić od wiosny. Zobaczę, czy przyniesie to spodziewane efekty. Spryskałam też grusze i jabłonie.