Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

mira 10:23, 22 sie 2016

Dorota123 napisał(a)

Urlop bez ogrodowiska to nie urlop więc posiedziłam w Twoim pięknym ogrodzie a te fotki mnie zainspirowały - nie wiem czy zgadniesz która

Czytam o Twoim urlopie - rozumię, ja tradycyjnie zaczynam
wakacje od leżenia w łóżku z anginą więc deszcz od wczoraj mi pasuje jak nigdy
a deszcz w ogrodzie u mnie to wielkie dobro bo spiekota była już straszna a przecież róże muszą jeszcze pokwitnąć.

Piękne masz rabatki i ta rutewka urocza - nie wiem jak długowieczne są rutewki.

pozdrawiam

Robertop 11:09, 22 sie 2016

Dorota, bardzo klimatycznie jest u Ciebie w ogrodzie. Może coś zgapie Odnosnie rabaty za ławka napisałem u siebie.
Bogdzia 21:04, 22 sie 2016

Dorota123 napisał(a)

Bacznie się przyglądam, regularnie podlewam i mam nadzieję, że zawiąże nasionka. Różowa właśnie przekwita i też ją obserwuję. W ubiegłym roku nasionek nie było, jak tylko się pojawią i dojrzeją na pewno podzielę się z Tobą. Te zdjęcia są dość świeże bo z 19 VIII

Ja mogę poczekac, jak nie w tym roku to w przyszłym , może bedą nasionka bo sliczna jest. Mam nasiona innej która u mnie rosnie ale nie znalazłam jej zdjecia , jakbys chciała moge wysłac ale Twoja ładniejsza.
Iwk4 21:16, 22 sie 2016

Dorotko, ty nawet potrafisz zachwycić się zwisajwcymi kwiatami róz. A mnie te zwisające denerwujw u mnie. Może inaczej powinnam spojrzef na nie.
Masz bardzo klimatycznie.
Dorota123 13:53, 24 sie 2016

Nett napisał(a)

Ależ klimatycznie. Pięknie!

Dziękuję
Dorota123 13:55, 24 sie 2016

Moniq napisał(a)
Dorotko piekne, klimatyczne zdjecia wieczorowa porą
Co to roslinka z drobnymi bialymi kwiatuszkami?

Dziękuję za miły wpis, Ta biało kwitnąca roślinka to rutewka- wieloletnia.
Dorota123 14:00, 24 sie 2016

Karol99 napisał(a)
Pięknie jest u Ciebie w ogrodzie.. i do tego ta malownicza wierzba.

Dziękuję Karolu, wierzba to nasz naturalny, ogromny parasol daje dużo cienia w upalne dni.
Tu pokazuję całą długość rabaty od strony północnej.
,

Dorota123 14:07, 24 sie 2016

margaretka3 napisał(a)
Dorotko, obejrzałam zdjęcia pourlopowe. Bardzo spodobała mi się biała rutewka z zawilcem, udane połączenie I płaskorzeźba na drzewie otulona trzmieliną Ładna, taka delikatna. Pasuje do Twojego ogrodu, on też wydaje mi się taki delikatny, nienachalny.

Jejku rzadko czytam, że mój ogródek jest delikatny, sama raczej nie odważyłabym się tak o nim powiedzieć. Wiem, że mam nasadzone za gęsto i czasem mnie to denerwuje, ale ja już tak mam, że nie potrafię z niczego zrezygnować. To znaczy wyrzucić, ale dziś obdarowałam dwie osoby nadmiarem moich roślin.

Dorota123 14:20, 24 sie 2016

mira napisał(a)

Urlop bez ogrodowiska to nie urlop więc posiedziłam w Twoim pięknym ogrodzie a te fotki mnie zainspirowały - nie wiem czy zgadniesz która

Czytam o Twoim urlopie - rozumię, ja tradycyjnie zaczynam
wakacje od leżenia w łóżku z anginą więc deszcz od wczoraj mi pasuje jak nigdy
a deszcz w ogrodzie u mnie to wielkie dobro bo spiekota była już straszna a przecież róże muszą jeszcze pokwitnąć.

Piękne masz rabatki i ta rutewka urocza - nie wiem jak długowieczne są rutewki.

pozdrawiam

Cieszę się, że mogłam Cię zainspirować, i poddać jakiś pomysł. No za inspirację może posłużyć rabatka z kamieniami po którym wije się malowniczy bluszcz, ale myślę, że wykorzystasz pomysł z zawieszeniem "czegoś" na drzewie.

Odnośnie anginy- kiedyś ciągle byłam leczona na anginę, ale okazało się, ze to alergia. Zazwyczaj występowała u mnie po generalnych porządkach. Ścieranie starego kurzu np z mebli u góry, zmiana zasłon okiennych. Zastanów się, czy w ciągu ostatnich dni nie wykonywałaś podobnych prac. Objawy miałam jak przy anginie.

Rutewkę mam trzeci rok.

Dorota123 16:54, 24 sie 2016

Robertop napisał(a)
Dorota, bardzo klimatycznie jest u Ciebie w ogrodzie. Może coś zgapie Odnosnie rabaty za ławka napisałem u siebie.

Byłam u Ciebie i odpisałam.
Przyszedł mi jeszcze jeden pomysł, z tym perukowcem ładnie by się komponowały "puste" jeżówki różowe, są wysokie i nie zajmują dużo miejsca. Było by je widać ponad ławką, a nie potrzebują dużo miejsca i długo kwitną.

Za miłe słowa dziękuję, moje pomysły możesz kopiować do woli sama inspiruję się w innych wątkach.

A tu moja ławka.