A teraz z mniej miłych rzeczy. Kosodrzewinki przesadzane w zeszłym roku chyba nie polubily zmiany. Co mam z nimi zrobić? Nawiezc, popryskać? Jakiś nawóz interwencyjny?
Po usuniętej śliwie zostało miejsce między skrzyniami warzywnymi. Połączyliśmy je i powstało dodatkowe miejsce do obsadzenia warzywek. Jeszcze nie skończone...
Powstał mini płotek odgradzający warzywnik
mam takie 2 kaneczki (widzę, że trochę głupio wyglądają w takim układzie) i chyba udekoruję domkiem dla owadów
Ula, wiosna się rozpędziła i zieleni i kolorów coraz więcej. Mam fotki z przed tygodnia, a teraz kwitnie już o wiele więcej. Trzeba gonić z cięciem, bo już ciężko gdziekolwiek nogę postawić w rabacie , by czegoś nie podeptać.
W tunelu wzeszła rzodkiewka i sałata, do gruntu też już wysiałam
Dzisiaj dzień luzu powycinane trawy, byliny, zostały mi do przycięcia hortensje zostawiłam wszystkie liście na rabatach, bo trochę martwi mnie to zapowiadane ochłodzenie, a niestety trochę ciepełka wystarczyło, żeby praktycznie wszystko ruszyło, więc sprzątać będę po tym ochłodzeniu
a u mnie kwitną teraz ciemierniki, jedne już w pełni kwitnienia a niektóre dopiero zaczną
Ula ten pomarańczowy to tak różnie wychodzi, wpada czasami w żółć. W sezonie może uda ci się do mnie dotrzeć, to na żywo sobie zobaczysz i zadecydujesz czy będziesz chciała poniżej poglądowo fotki, te same a różnie kolorystycznie.