Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Kordina 00:59, 04 mar 2024

Tak wiosna cieszy jak nie wiem co nie wiedziałam, że kaszubskie strusie mają ryje, to jakiś nowy gatunek jest, trzeba by namalować takiego dziwoląga
Moich jeszcze nie słyszałam.
mirkaka 05:39, 04 mar 2024

Magara napisał(a)
Kilka fotek (Lidka prosiła ):

Widzę, że nie masz nasadzeń przy płocie, czy to celowo, czy jeszcze przed Tobą?
Ja na początku swego ogrodu najpierw robiłam nasadzenia wzdłuż płotu, potem ścieżkę, a za ścieżką tak jak Ty mniejsze wyspy, potem jednak te mniejsze wyspy były coraz większe, aż się połączyły tworząc większe rabaty Trawnik został tylko na środku
Ładnie u Ciebie, już wygląda , widać że masz posprzątane po zimie
Gdzie mieszkasz na Kaszubach? Ja też w młodości tam mieszkałam, teraz w Gdańsku.
Ale miłość do krajobrazów kaszubskich pozostała,
Magleska 07:23, 04 mar 2024

Daga masz wzorcowy porządeczek na rabatach pierwsze kwiatuszki ,słoneczko ,drące ryje kaszubskich strusiów żyć nie umierać
antracyt 08:40, 04 mar 2024

Kaszubskie strusie Wielkopolskie też już drą
Bardzo ładne zdjęcia wstawiłaś, czuć wiosenne ciepło.
TAR 09:20, 04 mar 2024

Daga oczywiscie naściemniala. Na rabatach porzadeczek. Trawnik jak spod igły. Płaczu nad różami niestety nie jestem w stanie zrozumiec, wiec wybacz. Mnie roże nie kręcą Kaszubskie strusie, dobry tekst.
Rojsta boje sie ogladac. Bo ostatnio każdy polski film/serial strasznie skopany jest dzwiekowo. Aktorzy bleblaja bez dykcji i niewyraźnie a samo tło jest głośniejsze od mowy. Tak moim zdaniem dobili Watahe. Calkiem fajny serial a dzwiekowcy go położyli. Taka sama sytuacja z innymi jak BringBackAlice, Morderczynie, W głebi lasu. Wiecznie pilotem głosniej/ciszej, tak sie nie da ogladac. Do tego akcja, rozwleczone watki, tajemnice a potem ciach w ostatnich 30 minutach po temacie. Zniechecilam sie do polskich produkcji.
Judith 10:06, 04 mar 2024

Magarko, piękne widoki zapodałaś . Czas już skończyć z tym krygowaniem się i przyznać, ze piękny masz ten swój prywatny las i ogród w nim .
mirkaka 10:10, 04 mar 2024

TAR napisał(a)
Daga oczywiscie naściemniala. Na rabatach porzadeczek. Trawnik jak spod igły. Płaczu nad różami niestety nie jestem w stanie zrozumiec, wiec wybacz. Mnie roże nie kręcą Kaszubskie strusie, dobry tekst.
Rojsta boje sie ogladac. Bo ostatnio każdy polski film/serial strasznie skopany jest dzwiekowo. Aktorzy bleblaja bez dykcji i niewyraźnie a samo tło jest głośniejsze od mowy. Tak moim zdaniem dobili Watahe. Calkiem fajny serial a dzwiekowcy go położyli. Taka sama sytuacja z innymi jak BringBangAlice, Morderczynie, W głebi lasu. Wiecznie pilotem głosniej/ciszej, tak sie nie da ogladac. Do tego akcja, rozwleczone watki, tajemnice a potem ciach w ostatnich 30 minutach po temacie. Zniechecilam sie do polskich produkcji.

Dokładnie ma identyczne zdanie na temat polskich produkcji
UrsaMaior 10:38, 04 mar 2024

Judith napisał(a)
Magarko, piękne widoki zapodałaś . Czas już skończyć z tym krygowaniem się i przyznać, ze piękny masz ten swój prywatny las i ogród w nim .

Stara, nie znasz się. Ona tak specjalnie. Ona że buuu źle, a my wtedy nieee suuper, na co ona ale bo to i tamto, na co my co ty gadasz, z kolei ona serio serio, a my absolutnie nie. No i tak z tą Magarą...
April 13:09, 04 mar 2024

No chyba zdjęcia ci się pomyliły Piszesz że bałagan a tu sam błysk. Wstawiłaś chyba te po zeszłorocznym sprzątaniu?
Och ty Smerfie Marudo

ps. Kota ciągle nieuchwytna, ale znaleźliśmy weta czynnego do 21.00 ... tylko ciiiii
antracyt 17:13, 04 mar 2024

Też ostatnio rozmyślamy nad odłowieniem kota dzikusa, który regularnie u nas przesiaduje i niestety znaczy teren. Widać, że ułożył sobie relacje z naszym kocurrem, mimo, że wcześniej bili się non stop. Dzikus, wcześniej przez nas goniony, z wiadomych względów za dużego zaufania nie ma. Nie ucieka jak kiedyś, ale nie podejdzie bliżej niż na odległość kilku metrów. Mógłby zostać, ale trzeba by mu ciachnąć co nieco, dosyć mam tego smrodu.