NewLife w ogrodzie
13:11, 19 sie 2016
Dziękuję Ci Iwka za cały wykład i poglądowe zdjęcia. Już postanowiłam, że tam przy sąsiadach posadzę 3 świerki serbskie. Wiem, że lata miną zanim przysłonią widok na mój taras, ale to nawet nie o to chodzi żeby całkowicie przysłoniły, ale z mojej strony zaczęły przesłaniać z takim przepierzeniem ich dom. Podoba mi się, od dawna wkompomowuje się w mój ogrod jako tło, ale jednak z choinami będzie o niebo lepiej. Gdzieś tam za nimi będzie się biel domku przebijała. To moi najulubieńsi sąsiedzi. Od początku przychylni naszej budowie, pomocni, kibicujący mi w moich zmaganiach. Mogę liczyć na ich wsparcie i pomoc. Korzystam z ich siewnika, wcześniej z kosiarki. Nawet roślinki mam od nich (pęcherznice, derenie i inne). Obiecaną mam śliczną przywarkę japońską, tylko muszę dla niej znaleźć miejscówkę u mnie. Tak więc te trzy świrki mają bardziej kompozycję stworzyć niż permanentnie mnie od nich odgrodzić. A jak kiedyś zarosną, to też fajnie.
Natomiast ta druga sprawa czyli kompozycji w trawniku. To koło niesymetryczne super. Właśnie mi uświadomiłaś, ze pchałabym się w symetrię a takie rozwiązanie na pewno nie wpadłoby mi do głowy. Jednak na środku nie chcę nic sadzić chcę podkradać po bokach. Z czasem może uda stworzyć mi się takie zawiłe zakrętasy. Jadnak na tę centralną rabatę chciałabym mieć widok. Kiedyś to rozrysuję, jak już będzie więcej czasu. Może też do tej pory mi się zmienić
Nie no tym rysunkiem to mnie powaliłaś na kolana. Wiedzialam, że coś takiego mi wyliczysz
I żebyś przypadkiem nie skasowała zdjęć jodełek, to sobie je zacytowałam
Te koła z przesuniętym środkiem będą świetne!