Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Moniq 08:29, 19 sie 2016

też zamawiałam w Benexie i niestety pomyłki były; ale z drugiej strony duper wypasione cebule, więc przełknęłam czerwone tulipany mimo iz w ogóle mi nie pasują
Filemon24 08:43, 19 sie 2016

o benexie czytałam wiele negatywnych opinii oj wiele- ja nienawidzę pomyłek i na pewno się nie skuszę, w tamtym roku kupowałam tulipany w biedronce i wszystko wyrosło zgodnie z tym co na opakowaniu napisali w tym roku też będę kupować w biedronce!

Aniu ja mam ogromną działkę i u mnie jeszcze daleka droooooooooga żeby było ładnie
Filemon24 08:48, 19 sie 2016

Zapomniałam zapytać masz już kociaka? mój narzeczony ostatnio znalazł taką małą wychudzoną zapchloną i z świerzbem w pakiecie kocią sierotkę wzięłam kociaka i oczywiście kot był zmyślą oddania ( mam już trzy koty) no ale tak się zakochałam że kocurek został u mnie no i mam już 4 koty - więcej już na pewno będzie
kasja83 09:45, 19 sie 2016

Makao_J napisał(a)
Są gatunki wieloletnie i jednoroczne tulipanów.
Ja w tym roku pierwszy raz wsadziłam i nie wiem czy wszystkie wieloletnie. Na pewno botaniczne są wieloletnie. Ponoć te z pełnym kwiatem są jednoroczne a te klasyczne pojedyncze powtarzają kwitnienie co roku ale są wyjątki.
Sapporo są wieloletnie i są białe. Dłuugo kwitną i są śliczne. Ja mam i makalu ma i wiele innych osób.
Warto spróbować bo ogród wygląda cudnie jak kwitną. Jeśli za rok jakieś nie wyrosną to dosadzisz tych które wyrosły.
Widziałaś fioletowo-różowe tulipany w wątku Na Łowieckiej wiosną? Cuuudooowne. W tym roku zakupiłam takie same w Benexie.

Ja właśnie zaopatrzyłam się w kilkadziesiąt Sapporo,przy okazji kilka innych.To moje pierwsze cebulowe zakupy-także z niecierpliwością czekam aż przyjdą.A już o wiośnie nie wspomnę.
Makao_J 12:10, 19 sie 2016

W Biedronce też kupowałam tulipany i w Lidlu. Problem dla mnie jest tam taki że nie mają nigdy takiej ilości jednego rodzaju co bym chciała. Mi nie bardzo podoba się mieć 6 szt takich a 6 takich. Jak to mój eM mówi taka kupka niczego bo efektu nie ma. Jak posadziłam dużą ilość Sapporo i Queen of the night to od razu zmienił zdanie.
Dlatego ja już nie kupię w marketach a raczej w Szkółkach lub przez neta. Mam nadzieję że ja nie dostanę czerwonych tulipanów zamiast tych 200 szt różowych. Każdy inny kolor będzie OK.
anna_t 12:46, 19 sie 2016

Makao, Martini, Moniq, kasja, Filemon odpowiem tak: jak trafie to kupie i sprobuję...
a kota mam, tylko niewiem czy to on czy ona nazwałam ją Dzidka bo to mega dzikus

mam ją niecałe 2 tyg i dopiero od niedawna pozwala mi się zbizyć na taką odległość. o głaskaniu nie ma mowy
Makao_J 13:17, 19 sie 2016

Śliczny kociak. Myszy będzie łowił i ptaki. Jeśli będzie zadowolony z opieki to w podziękowaniu przyniesie zdechłą mysz lub ptaszka pod drzwi. Ale nie martw się to dobry znak.
Filemon24 14:26, 19 sie 2016

Wiesz chyba będziesz musiała imię zmienić bo z tego co widzę to raczej Dzidek będzie
bardzo podobny do mojego nowego kociaka Feliksa
karolina_rg 14:38, 19 sie 2016

fajna szpula!
Kasya 14:43, 19 sie 2016

ale fajny

moj "sasiad" przygarnał z działek 3 takie maluchy

jak upoluje nornice to ok...ale ptaszka to lepiej nie...jak juz da sie poglaskac to mozna obrożę z dzwoneczkiem załozyc