Dzięki Ewelina za tak miłe słowa Czasem się zdarza ,że jestem nawet dumna,ale jak naoglądam się ogrodów na tym forum to od razu zabierałabym się za zmienianie.
No tak
Ogrodowisko znalazłam w ubiegłym roku , gdy zaczęły chorować mi rododendrony. Kopalnia wiedzy jaka tu odkryłam i taki ogrom pięknych ogrodów nie pozwoliły mi już stad odejść Ale własnie dlatego czuję, że gdybym robiła ogród razem z Ogrodowiskiem to wyglądałby ...no nie wiem...lepiej? inaczej?
Witaj. Na ogrodowisko jestem od kilku dni, a w twoim ogrodzie zainteresowały mnie niebieskie szałwia. Wychodowałaś je z siewu czy kupiłaś sadzonki. Czy to jest bylina?
Witaj Iwonko
Akurat szałwie to mój debiut Mam je od chyba 2 tygodni dopiero i kupiłam sadzonki. Ja jestem trochę w gorącej wodzie kąpana i sianie nie leży w mojej naturze
Szałwia to bylina i ponoć pięknie się rozrasta. Co prawda posadziłam ją w miejscu lekko ocienianym przez drzewa ,ale mam nadzieje, że tez ładnie się zagęści
Pozdrawiam i zapraszam
Kocham tu zaglądać. Twój ogród ma to, co uznaję za warunek konieczny przy ewentualnym nowym miejscu zamieszkania: starodrzew i ziemiankę Jaki to tworzy wyjątkowy klimat...
Witaj, choć z dużym opóżnieniem wracam do ciebie, to mój zachwyt wciąż ogromny, fajnie że się rozkręciłaś z fotkami, jest bosko a zestawienie szałwi, turzycy oraz przywrotnika obłędne , pozdrawiam i wracam. A co to za szałwia tak na marginesie?
Witajcie Agata i Aga Cieszę że się Wama u mnie podoba. Takie słowa dodają chęci do pracy. Zapraszam jak najczęściej. Kazde słowa nawet krytyki mile widziane
A szałwia to szałwia omszona Blue field albo Night field . Nie pamiętam dokładnie