Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Chelsea Flower Show 2012 11:58, 20 cze 2012

Do góry

Chelsea Flower Show 2012 11:57, 20 cze 2012

Do góry
Tillandsia Samantha

Chelsea Flower Show 2012 11:55, 20 cze 2012

Do góry
Pfff - bulwers Olu

Mam dla Was to :

Czyli rośliny roku

Lillium Cream Tea

Po prostu ogród... 11:32, 20 cze 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)
Sebek trawnik wcale taki boski nie jest na zdjęciach chyba lepiej wygląda niż w rzeczywistości

Jeszcze jedna fotka łezki maskującej studnię - widok z góry

Przepięknie to wyszło! Żurawka piękna, czy to Georgia peach? Moja na slonku prawie cała wybarwiła się na soczysty róż/czerwień, widać ją z daleka
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 11:27, 20 cze 2012

Do góry
Wydaje mi się, że łopian jak skosisz to nie będzie odrastać, perz też nie znosi koszenia. Według mnie je skoś jeśli są duże i siej ten trawnik
Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus - misecznik cisowiec 11:16, 20 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
O tym, że wolno dolać płyn do naczyń nie wiedziałem - spróbuję

I czasami Sebek dobrze żyć w nieświadomości

Do takich środków dodajemy tylko profesjonalne adiuwanty i tylko jeśli na ulotce jest napisane że można - trzeba dodać adiuwant i zwykle jest podany jaki. Reszta środków jest tak przygotowana że ma wystarczającą przyczepność. Nie kombinujemy za dużo z tego typu chemią bo można tylko zwiększyć jej szkodliwość albo obniżyć skuteczność, one są tak przygotowane żeby podziałały optymalnie.
płyn do naczyń ewentualnie tylko do nawozów.

A bifentryna która jest w Polysect działa w temp. do 20C - opryskiwać więc należy wieczorem. Nie przyda się jak zrobi się cieplej.

oj te panie z ogrodniczych

A larwy już są to prawda, i grzyby sadzakowe też
Brązowienie iglaków 10:37, 20 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Chyba na pierwszym przędziorek, drugie to miseczniki. Spryskaj je polysectem substrala, u mnie szybko zadziałał.

Sebek, ten środek stosowałeś na przędziorki?
Do mnie własnie dotarło, że przędziorek załatwia mi świerka Kurcze, najpierw myslałam, że z powodu długotrwałej suszy, silnych wiatrów młode drzewko, minionej jesieni posadzone, zaczyna podsychać, bo zaczęły brązowieć starsze igły, od środka drzewa. Jednak 2 dni temu zaczęłam dokładnie się przyglądać a to na gołe oko ruszajace się kropki i jakby pajęczynki u nasady igieł
Miałam w domu odrobinę decisu, od razu potraktowałam nim drzewko, ale czy decis utłucze przędziorki?
Może warto za kilka dni zrobić oprysk czymś bardziej ukierunkowanym na przędziorki?
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:42, 20 cze 2012

Do góry
Piotrullo141 napisał(a)
Witam. Słuchajcie co się robi z wypalonymi miejscami po nawozie? Kurczę ostatnio sypałem saletrę kilka godzin po deszczu. Sprawdzałem ręką w kilku miejscach i wydawała się trawa sucha, ale niestety miejscami wypaliło... I co teraz zrobić z takimi kawałkami? Nigdy nie miałem takiej sytuacji, a wolałbym żeby to jak najszybciej zlikwidować. Pozdrawiam Piotrek

Ja raz wypaliłem trawę - o tak ...

Trawa wracała dwa, trzy miesiące do siebie. Pierwsze co zrób to wygrab to do golutkiej ziemi, najlepiej pazurkami wytargaj. Potem lej maaaaaasę wody, aby nawóz wypłukać - najlepiej wiadro dziennie. No i niestety dosiewka - najlepiej przykryć takie miejsca włókniną, chyba, że u Ciebie takich dużych placów nie ma. No i potem omijaj z daleka takie miejsca jak sypiesz nawóz, bo starczy go tam już do końca roku
Przesadzanie piwonii 09:36, 20 cze 2012

Do góry
Wg mnie wykop, no chyba, że jest daleko od innych roślin. Lej topsinem - no i pryskaj.
Rodzaje donic 09:34, 20 cze 2012

Do góry
Jeśli jest żwirek to woda nie będzie stała w miejscu tylko wypłynie przez otwór i nie ma ryzyka zalania

Szczerze to te miniaturowe bluszcze wolno rosną - i bardzo możliwe, że trzeba je będzie wymieniać po każdej zimie, bo takiej jak była to nie przeżyją ma pewno.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:24, 20 cze 2012

Do góry
abiko napisał(a)
Sebek czosnki pierwsza klasa.. nawet nie wiedziałam, że je mozna z nasionek Moje w truskawkach..Ela się uśmiała.. jeszcze nie rozkwitły.

Ja też nie wiedziałem Ale za to będziesz mieć ostatnie czosnki w Polsce
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:53, 20 cze 2012

Do góry
Sebek czosnki pierwsza klasa.. nawet nie wiedziałam, że je mozna z nasionek Moje w truskawkach..Ela się uśmiała.. jeszcze nie rozkwitły.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:29, 20 cze 2012

Do góry
Sebek wszystko pięknie Ci kwitnie - do petunii też mam słabość to już nic nie piszę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:28, 20 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No to leć do sąsiada i niech Ci da numer do tamtych co mu robili

Juź wzięłam ale rekonesans cenowy robiię
Rodzaje donic 00:06, 20 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Hmmmm, bez odpływu to nie bardzo drzewo tam będzie....No chyba, że np. wierzba hakuro nishiki, ona dobrze zniesie nadmiar wody i ma cienki pień. Jeśli to zwisające ma być na stałe i zimozielone to polecę bluszcz, jeśli może zrzucać liście na zimę to tojeść rozesłana - ona lubi bardzo mokro mieć. a z jednorocznych to tyle można polecić, że nie wiadomo co Petunie, pelargonie, scewole, kocanki, komarowce, lobelie

Nie ma problemu żeby zrobić otwór na dole donicy. Jest metalowa. Pytanie czy korzenie na żwirku nie są lepiej nawadniane kiedy wody jest trochę więcej? Obejrzałem hakuro nishiki. Jest bardzo ciekawa... Rozumiem, że z bluszczem się "dogadają"...?
Dzięki za typy. Co do zwisających, to pewnie najlepsze by były takie które nie mają zbyt szybkiego przyrostu. Bardziej w gęstość niż długość... Bluszcz mam w ogrodzie. Jest rewelacyjny, ale też rośnie jak bambus (takie ma tempo...) I musiałbym przycinać go przy każdym koszeniu trawnika...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:06, 20 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Trzmielina harlequin - zimę przetrwały dwie sadzonki z 4 Szkoda... Ale chyba je wykopie spod wierzby i posadzę pod cyprysikiem przy ciurkadełku i będę ciąć w żywopłocik

]

U mnie z czterech przeżyło 0,5 a właściwie jeden wątły badyl. A takie ladnie pstrokato- różowawe były jesienią...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:00, 20 cze 2012

Do góry
Nooo całkowicie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:55, 19 cze 2012

Do góry
Żeeee już??? A u mnie takie tycie pączuszki... Ale dziękuję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:54, 19 cze 2012

Do góry
No to leć do sąsiada i niech Ci da numer do tamtych co mu robili
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:52, 19 cze 2012

Do góry
A na koniec kosmos przywieziony z Anglii... Danusi padły, mój nie wiem czy da radę czy nie - ale kfietki ma

Taki biedulek...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies