Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:36, 29 cze 2016

Do góry
Nie sztuka szaleć, jak się jest młodym, ale umiejętnie zaszaleć na starość to dopiero sztuka!

Marzenko, no czasami z wnukami szaleję, żeby mieli co wspominać, bo ja swoich dziadków nie bardzo pamiętam. Z nami nigdy się nie pospolitowali, byli bardzo zasadniczymi. I więcej nic?! Ja tak nie chcę, i jak jest okazja to szaleję!

Ogródek Iwony II 21:33, 29 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka Summer Song nie kwitnie?
Moja już zakwita drugi raz. Po obcieciu kolejne pędy ma fajne sztywne

Dobrze, że napisałaś o nawożeniu rh jutro też to zrobię

Wszystkie zdjęcia piękne, ale Twoje mąki mnie oczarowały kolejny raz

Mirelko, z tego co pamiętam, ty kupowałaś dorodną różę, spory krzaczek, a ja maleńką sadzonkę z gołym korzeniem. Na ten moment Sumer Song buduje ładny krzaczek. Mimo, że nie ma kwiatków, cyknęłam fotkę, by ci pokazać, jak wygląda moje maleństwo :

I cała rabatka:

edit:
nadal ściółkuję rabaty różane skoszoną trawą. To idealna ochrona przed zielskiem i trzyma wilgoć, a jak coś muszę przekopać, to nie szkodzi, trawa może być zmieszana z ziemią, rozłoży się, a potem wysypuję następną trawkę
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:29, 29 cze 2016

Do góry

peace

Przepiękne połączenie!
Coś jeszcze, coś więcej... 21:28, 29 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Ostróżki były w pełnym rozkwicie, może poczekają jeszcze na lepsze ujęcia?

Cudowne!A jaka to odmiana??Kolor prześliczny.
Gratki na oficjalne rozpoczęcie wakacji i na 400
Ogródek Iwony II 21:28, 29 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Ja je wpiszę do notesu (co papier to papier) więc jak by co, to uderzaj do mnie. A kiedy pokazywałaś swoją Munstead Wood? Staram się być u Ciebie na bieżąco, nawet jak nie piszę, ale jakoś nie kojarzę. Ot, skleroza

Aniu, zapisz nazwy koniecznie.
Dziś cyknęłam nowe fotki, bo nawet nie pamiętam, czy moją MW pokazywałam. Nie mogę wydobyć jej koloru, nie umiem robić jej zdjęcia, by oddać barwę kwiatu. Ale jest śliczna

W cieniu - zacieniona 21:27, 29 cze 2016

Do góry
Trawki z nasionek od Anabell...w doniczkach.

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:25, 29 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)

a to z patyków tegorocznych anabelki w donicy
ona mnie się najlepiej udaje

A patyków???Toż one piękniejsze niż póki co moje z sadzonek. Hortki chyba Cię lubią?
W cieniu - zacieniona 21:24, 29 cze 2016

Do góry
Zakwita Błękitny anioł...

....intensywnie pachnący Czarny bez...
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:21, 29 cze 2016

Do góry
A też sobie przekleję - od Justynki która przekleiła od Łukasza na pamiątkę baaardzo miłych chwil

Od góry:
Gosia-malkul, Agata-AgataP, Ewa-Luteczka, Sebek, Łukasz-Lukasz2013, Justyna-eee-tam, Ula-Urszulla, Danusia-danuta_szwajcer.
Środkowy rząd:
Małgosia-Gocha, Kasia-kasja83, Bożenka-Bogdzia, Alinka-alinak, Ewa-ewsyg, Marzenka-Madzenka, Ewa-Ewa777, Małgosia-malgorzata_szewczyk, Robert-Robertop, pod nim Irenka_Milka, w czerwony mąż Justyny, nad Patrycja-Zszywka.
Na dole:
Mąż Ewy, Ela-gierczusia, na prawo i na dół od Eli Gospodarze Kindzia i Rysiu, obok Kindzi Julita-JulkAd, pod Julką mąż Gosi, Ja-Luki, Ania-anna_g i Małgosia-Margarete.
Ogród Ani :) 21:20, 29 cze 2016

Do góry
Ramy po zachodzie słonka, lepiej widać bo nic nie odbija Jest ok
A grujecznik mnie zaskoczył pozytywnie. Po płotem wyglądał średnio :/ A po posadzeniu to takie fajne zgrabne drzewko, wygląda jak jabłonka

Ogród Ani :) 21:15, 29 cze 2016

Do góry
Aguś, Jolu, Asiu, Kasiu dzięki
Powiem nieskromnie, że te Ambrowce są super. W rzeczywistości miód, cud orzeszki Na zdjęciach to już nie to samo
Odciągi i koszenie ... hmmm raczej unikam tematu i robię wszystko by eM przy mnie go nie poruszał

Tocha Twoja prośba mnie zaskoczyła
Ale proszę, u mnie wszystko raczej do przeróbki, także ta irga która cięta była może już ze cztery razy w tym sezonie a panoszy się jakby się trochę zapomniała :/
Buk wiadomo, czeka Widać też gianta oczara

I z góry z tarasu, tawuły muszę przyciąć

Z Pszenicznej ... 21:13, 29 cze 2016

Do góry

Ale jest energia w tym zdjęciu-rabata prawie płonie!
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:11, 29 cze 2016

Do góry
Witam wszystkich
Jestem obecnie na wakacjach w Jastarni. Co roku podziwiam te cuda, ale w tym roku postanowiłam zrobić im zdjęcia i poprosić Was o pomoc w zidentyfikowaniu gatunku tych piękności. Bardzo chciałabym zostać posiadaczką takiej roślinki. Ciekawa jestem czy takie są piękne tylko w klimacie nadmorskim, czy również piękne będą w moich rejonach (łódzkie). Tu rosną w każdym prawie ogrodzie
Ogród z łezką II 21:11, 29 cze 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Właśnie dostałam propozycję na nadchodzący weekend Wkleję odwrócone, będzie większe, może kogoś zainteresuje

Kasiu wybierasz się?
Mój mały wymarzony ogród 21:11, 29 cze 2016

Do góry
Mój mały wymarzony ogród 21:09, 29 cze 2016

Do góry
Odcienie zieleni 2 21:09, 29 cze 2016

Do góry
Jazzy: wiem, jutro już posadzę, przypomnij o tym bananie, bo gdzieś cos czytałam ale nie kodowałam.
Pluszaczek: ja? z czym pędzę ?
Zana
Marta: dziękuje za linki, chyba jednak zrezygnuję tam z graba, ale nie na pewno, nie nadążam za swoimi decyzjami.
Anita: dla mnie już też frajda oczekiwać na kwitnące, nie uwierzysz,
dziś jeszcze wsadziłam żurawki Lime marmolade między bukszpanami, koloooooor....
Dominika: dziękuje, te równo sadzone to przez meża

Aha pytałam o przycinanie bukszpanów, bo ostatnio przycinałam i te końcówki tak zeschły, ze sie boję ze coś im będzie.

Znowu moje ulubione zdjecie:

Odcienie zieleni 2 20:59, 29 cze 2016

Do góry
Doszedł dziś kolejny bukszpan na zakręt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies