Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 18:42, 18 lip 2016

Do góry
Z tarasu ta rabata wygląda tak

z bliska tak

Jak zakwitną róże Comte i Biedermeier na tej rabacie to będzie więcej kwiecia
Anna i Ogród 18:38, 18 lip 2016

Do góry
Kolejne zakupy

na rabatę przy altanie. Było tak

jest tak
Anna i Ogród 18:33, 18 lip 2016

Do góry
Kupiłam zimozielone na obecnie tworzoną rabatę choiny kanadyjskie

i thuje Golden Tuffet

Po wsadzeniu wygląda to tak

a taki mam widok z tarasu na część tej rabaty. Różowe jeżówki bardzo mnie rozweselają i czekam aż hortensje Vanilki zaczną kwitnąć całe

Z Pszenicznej ... 18:30, 18 lip 2016

Do góry
Takie rozplenice sobie wyhodowałam, muszę je niedługo do gruntu wysadzić bo korzenie już przechodzą dołem doniczki, może coś się z tego uchowa do przyszłego roku

a rozmnożone rozchodniki do towarzystwa ( od Krysi)

Anna i Ogród 18:25, 18 lip 2016

Do góry
Zmiany zmiany teraz fotorelacja.

Rabata z berberysem Superbą i jarzębiną wyglądała tak

a teraz tak. Usunęłam wszystko co mi ciążyło teraz mam dużo miejsca i muszę wymyślić co wsadzić w tą lukę
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:05, 18 lip 2016

Do góry
Fantasia

Pas zielen przy drodze gminnej a parkowanie 18:04, 18 lip 2016

Do góry
Nietypowy dla forum problem. Mam domek położony na rogu drog gminnych. Na zewnątrz posesji (jak i wewnątrz) staramy się z mężem utrzymywać porządek. Posialiśmy trawnik, posadziliśmy przy siatce żywopłot.
Dbamy o niego podobnie jak o teren wewnątrz.
Ponieważ teren trawnika jest systematycznie koszony, goście sasiadów chętnie zajmują całą jego długość, parkując samochody.

Co o takiej sytuacji mówią przepisy?
Proszę o pomoc, bo nie chcę się kłócić z sąsiadami ale z drugiej strony niefajnie oglądać, jak ktoś nie dba o wykonaną przez nas pracę. Nadmieniam, że nikt nie był łaskaw zadzwonić domofonem i poinformować (spytać) o chęci parkowania w tym miejscu.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:02, 18 lip 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
hali halo pozdrawiam z outletu wyladowalam w nim drugi raz w tym tygodniu a ze mialam aparat, to kilka zdjec pstryknelam. Tym razem wyszlam z 2 parami butow

alez piekne kwiatki !!!!!!!!!!!
ten biało -niebieski też
zazdroszcze takich wypadów i ciesze się że się podzieliłaś z nami widokami
pozdrowienia zostawiam
Ogród Mirelli 17:59, 18 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mi też ta różyczka się podoba.
Mirelka, pokaż techniczne zdjęcie, co posadziłaś za rozchodnikami. Chodzi mi o kolejność
Nie widziałam jeszcze tylu motyli naraz

Iwonka to jest najszersze miejsce na rabacie bylinowej. Śliwa wiśniowa posadzona na chwilę została na stałe, podobno budleja - rosną centralnie na środku.
Za rozchodnikami posadziłam przetaczniki ciemno - różowe, które mnie denerwują, bo się pokładają. Może za rok będzie lepiej.
Następnie rośnie hortensja, którą przytargałam od obcych ludzi - będzie wielka, po bokach jeszcze małe rozplenice i miskanty ML, a za tym rosną różne przesadzone z przedogródka i inne rośliny - taki bałaganik.

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 17:57, 18 lip 2016

Do góry
Wałowa zrobiona czestujcie sie nalesnikami bo za chwile zostana zmiecione
zajze poo katach i uciekam do ogrodu-jak zwykle jak jeleń

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 17:56, 18 lip 2016

Do góry
Witajcie,wpadlam do domku bo Krasnalkom zachcialo sie nalesnikow z ogrodowymi powidlami i plackow ziemniaczanych ,to przy okazji zabralam troche marchwi z ogrodu ( tyle nasialam jak dla wojska hi hi )
zrobilam nalesniki i znikly w brzuchach krasnalek a powidla na dzialce hi hi
wiec dorobilam druga parite,miedzyczasie 2,5 litrowy pojemnik ciasta na placki,miedzyczasie soczek z marchewki,pranie ,podlewanie
3 h spedzone w kuchni hm...niezly czas
pogoda w kratke,roze mozolnie zaczynaja kwitnac-brak slonca
ale jak wystrzeli roza papieska to bedzie na czym oko zawiesic tymczasem takie tam

dokopalam sie do cudownego piachu ,miekki jak aksamit-nawiozlam troche taczek i krasnalki piaskownice maja
Jak feniks z popiołów 17:40, 18 lip 2016

Do góry
Czyżby jesień stała już za progiem?
Wrzosy powoli zaczynają przygotowywać się do kwitnienia.

Tu bez ekstrawagancji. Najpospolitsze z pospolitych wrzosów. Z castoramowej wrześniowej akcji Kwiaty za elektrograty
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:39, 18 lip 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Lato w ogrodzie nabiera dojrzałośći i kolorów...kwitną liliowce, jezówki, ciągle któraś kwitnie z róż i zaczynaja nabierać na znaczeniu trawy, pokazują sie coraz wyraźniej.........

Czy pierwszy plan to MW ?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:35, 18 lip 2016

Do góry
Przycięłam dzisiaj żywopłot wykorzystując bezdeszczowe momenty. Różom New Dawn przycięłam kwiatostany do gałązki z 5 listkami. To samo zrobiłam z Bonicą, bo niezbyt estetycznie wyglądały. Ostatnie pochmurne i deszczowe dni odbiły się na kondycji róż. Niektóre zaczynają łapać czarną plamistość. Nie bardzo chcę używać chemii. Zobaczymy... Od jutra ma być więcej przejaśnień.
Takie tam z dnia dzisiejszego:

Pamiętacie te zdjęcia

Znalazłam rozwiązanie tajemniczego bagażu na grzbiecie trzmiela. Biedak! Zaatakowały go pasożyty (roztocza). Często atakują też pszczoły, ale pszczelarz może im pomóc. Trzmielom nie da się pomóc. Wyczytałam, że populacja trzmieli zmniejszyła się o 95%!

I na koniec- ukorzeniły mi się patyczki hortensji wsadzone w ziemię podczas wiosennego cięcia.

Hirutkowy raj:)) 17:32, 18 lip 2016

Do góry
Krys napisał(a)
Annabel lezy

Piękny floks, podobnego kupiłam i czekam jak zakwitnie, może z liatrą wyglądałby tak pieknie jak u Ciebie - muszę poczekać na jego kwiatki
Anna i Ogród 17:31, 18 lip 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

tutaj dwie sadzonki meteor pink - sadzonki na prawdę ładne i duże

inne odmiany niestety nie są już tak dorodne, na zdjęciu green jewel

ale generalne polecam sklep bo i tak sadzonki ładne w porównaniu do innych sklepów.

Green Jewel bardzo bym chciała. Te różowe to podobne są w hubertusie ale jeszcze słabo rozwinięte i nie wiem do końca jaki będzie kwiat. Te twoje Meteor Pink są też fajne.
Miejski ogród w wersji mini 17:27, 18 lip 2016

Do góry
Jeżówki Green Eyes które przyszły ledwo żywe wydobrzały i zachwycają swoją urodą. Takie dostałam...
Tak wyglądają dzisiaj

Jak feniks z popiołów 17:20, 18 lip 2016

Do góry
Tylko niech pani uważa, bo to ekspansywna trawa - poinformowała mnie pani z centrum ogrodniczego.
O to mi własnie chodzi, bo mam taki skrawek, gdzie nie chce mi się kosiarką jeździć - odpowiedziałam.

Jak widzicie trawka wcale się nie rozszalała (piszę tu o tej zielonej w paski). Jedna padła, druga ledwie zipie po zimie, tylko ta trzecia trzyma fason (jako tako).
Do kąta postawiłam budleję Dawida z kwiatami, które miały kwitnąć na biało. Budleja po zimie nie dawała żadnych oznak życia (czekałam do maja) więc jej miejsce zajęła bordowa rozplenica Rubrum - właśnie się dowiedziałam, że nie zimuje w naszym klimacie .
Mam więc materiał do rozmyślań, pod tytułem co wsadzić następne.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:09, 18 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Łądna ta dalia. Jak to derenie Ci kwitną? Kanadyjskie?

Ta jedna dalia z marketowych zakupów mnie zadowala. Kwitną derenie białe i rozłogowe.

Różyczka Swany spełniła moje oczekiwania. Bardzo polubiłam róże okrywowe za ich zupełną bezproblemowość. Żadna mi nie choruje, a kwitną nad wyraz obficie.

Jak feniks z popiołów 17:06, 18 lip 2016

Do góry
A tę trawkę bardzo lubię:

Imperata Red Baron.

Ładnie mi przezimowała i się rozrosła.
I tu znów zastanawiam się nad wymianą wypełnienia: zamiast granitowego białego z czarnymi nakrapieniami na coś w kolorze płotu czyli melanż beżu i szarości.
A rośnie sobie na przedpłociu i ciągle jest, to znaczy nikt się na nią nie "połasił"

W moim odczuciu to jedna z piękniejszych traw.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies