Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:22, 08 wrz 2012

Do góry
Ale kusisz tymi cebulami, kusicielko Ty...
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 22:20, 08 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Jak zwykle było wspaniale!!! Dziękuję wszystkim za przemiłą atmosferę, uśmiech, pogaduchy
Było dużo nowych twarzy. A grupa górnośląska naprawdę liczna! Jako dolnoślązaczki czujemy się zagrożone - zwłaszcza w tak okrojonym składzie
Marzenko, Noemi - dzięki za podwiezienie - lepszego towarzystwa w podróży nie można sobie wymarzyć
Irenko, już wiem, że żałujesz, że Cię z nami nie było, ale my żałujemy bardziej Kiedy my teraz te obiecane pogaduchy nadrobimy?

Macham do wszystkich

nadrobimy! zrobimy babski wieczór!
ale fajne miejsce widziałyście i takie doborowe towarzystwo

też macham
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 22:10, 08 wrz 2012

Do góry
Wieloszka.. macham też do Ciebie

Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 22:06, 08 wrz 2012

Do góry
Jak zwykle było wspaniale!!! Dziękuję wszystkim za przemiłą atmosferę, uśmiech, pogaduchy
Było dużo nowych twarzy. A grupa górnośląska naprawdę liczna! Jako dolnoślązaczki czujemy się zagrożone - zwłaszcza w tak okrojonym składzie
Marzenko, Noemi - dzięki za podwiezienie - lepszego towarzystwa w podróży nie można sobie wymarzyć
Irenko, już wiem, że żałujesz, że Cię z nami nie było, ale my żałujemy bardziej Kiedy my teraz te obiecane pogaduchy nadrobimy?

Macham do wszystkich
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 21:08, 08 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ludziska
Szefowa

Grupa Śląsko-Małopolsko-Dolnośląska

W lustrze

Wieloszka sprawdza czy jej trzemieliny są już takie???

Danusie każdy rozpozna

Wieloszka, twoje trzmieliny takie same a może i większe...

w tym lustrze suuper i w takej fajnej cegle umiejscowione!
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 20:25, 08 wrz 2012

Do góry
Ludziska
Szefowa

Grupa Śląsko-Małopolsko-Dolnośląska

W lustrze

Wieloszka sprawdza czy jej trzemieliny są już takie???

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:07, 08 wrz 2012

Do góry
Danusia..dzięki za fluidy

Pola, też macham

Zuzia..jednak nie pojechałam

Wieloszka...jakoś walczmy, nie ma rady!

Madziu...nie kupiłam, zostałam bez auta, ale nadrobię

Elfiku..łapki lepiej, o ile za dużo nie plewię poczytam u ciebie, co tam o tych nornicach piszesz..

Marta...a zdążysz uszyć?

Eliza...mnie nie będzie, to już wiesz, ale inni tak i będzie cudownie

Aniu...obie będziemy duchem

Marzenko...pozdrawiam i bezpiecznego powrotu

Evchen, Grupo, Madziu, Wieloszko, Elizo i ja wam macham i cmokam
Spotkanie u Ani z Zielonego Wzgórza - wrzesień 2012 01:03, 08 wrz 2012

Do góry
o widzę Wieloszka , że masz fazę na żółty ja też
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:13, 07 wrz 2012

Do góry
I ja też macham do Cię Miła
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:03, 07 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ależ Ci ogrodowiskomaniacy są nieczuli Madżenka o klonie palmowym śni po nocach, a tu co rusz ktoś fotkę wyśnionego drzewka wkleja i męczy bidulkę
Madżenko, no mus tę palmę zakupić, skoro wszyscy tak kuszą

Aga aby więcej nie cierpieć jutro zakupię
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 13:12, 07 wrz 2012

Do góry
Och jak pięknie u Was! Nie mogłam zacytować żadnego zdjęcia - bo wszystkie niesamowite!!!
Agastache widziałam kiedyś w ogrodniczym - mój ulubiony kolor kwiatów, tylko powiedziano mi, że wymarza zimą i nie kupiłam...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:35, 07 wrz 2012

Do góry
Wzajemnie Betysiu! Mój będzie wyjątkowo cudniasty, bo spotykamy się z bracią ogrodowiskową u Kapiasów Mam nadzieję, że kiedyś i Ty do nas dołączysz "na żywo"
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:00, 07 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

I to jest dobra i zła wiadomosć w jednej....
Zła- znów jakieś wypasione szkółki... do których mam daleko
Dobra - wystarczajaco daleko, że nie musze targać moich ostanich trzech włosów na krzyż.... przy wyciąganiu sie z tych przybytków uciech

Aniu, to nie jest żadna wypasiona szkółka, w stylu tych ostatnio pokazywanych przez Danusię. To raczej punkt sprzedaży, gdzie trafia się coś fajnego w okazyjnej cenie. Więc nie bardzo masz czego żałować

Aga ma rację, nie ma tam wypasionych kul bukszpanowych i ciosowych ani bonsai
Raczej rośliny dla amatorów cieprliwości.
Ale wielka brzoza doorenbos kosztowała 160 zł, gdy taka sama w renomowanym centrum 800 zł....
Ponadro ma pełno różnych roślin z polskich szkółek, bo twierdzi że importu nie kupuje, bo nie przetrwa w poslich warunkach...
Czasami rośliny wyglądają gorzej ale za to za dobrą cenę i rok ciepliwości może być cudo.
Moje trzmieliny po 25 zł to przecież baardzo dobra cena.

Rany Marzenko takie trzmieliny po 25 zł to choćby za darmo! Marzą mi się takie ale u nas o ile wogóle sie pojawiają to kosztują 40-50 zł...
Cudaśne są. Może jak kiedyś będzie jeszcze jakies spotkanie organizowane i przed nim będziesz w tej szkółce i będziemy miały mozliwość się spotkać to chyba się do Ciebie bardzo uśmiechnę - najszerzej jak potrafię Szkoda, że kilka dni temu nie trafiłam na ten wpis
Ogródkowy chaos u monitki 11:56, 07 wrz 2012

Do góry
Rozplenice są fajne, chyba, że chcesz jakieś mniejsze trawki, to carexy - tylko czy nie zginą wśród tych kul...? Musiałyby to być. jakies c.morrowi... Poczekaj co Magnolia doradzi.
Ogródkowy chaos u monitki 11:43, 07 wrz 2012

Do góry
Jak dla mnie nr2 (z wiadomych względów ) ale albo bez lawend, albo bez tawuł...
Ogródkowy chaos u monitki 11:43, 07 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Monitko, wg mnie 3 wiśnie nie zmieszczą się na tej planowanej rabatce - sadzi się je co 2,5-3m. Ale wokół tej jednej, posadzonej bliżej tego węższego końca mozna fajnie zaaranżować przestrzeń - właśnie tawułami goldmound ciętymi w kulkę + coś - jakies trawki, żurawki, ale wg mnie nic pstrokatego, raczej "zwykła" zieleń.

Masz rację trzy nie wejdą, nie ma szans...
Aga no właśnie się upieram na tawuły bo wysadzę je wiosną z sąsiedniej rabaty tylko o to coś mi chodzi. Jakieś propozycje trawek i żurawek? Tak jak pisałaś u siebie carexy mi się podobają ale jakoś nie grają mi ...może rozplenice? i jakie żurawki do tego? To jest rabata na zachodniej ścianie więc jest tam dosyć słonecznie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:34, 07 wrz 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ja jestem zaskoczona ty, że ML ma być mniejszy. Wsadziłam w tym roku do ziemi kilka gracillimusów i kilka ML i wyglądają tak samo, przyrosły na wysokość i w kępie tyle samo. Ale OK zamienię, sama dziś stwierdziłam, że ML jest za jasny do tego tła, gracillimus będzie dużo wyraźniejszy.

Aga, u mnie spośród miskantów sadzonych w tym samym czasie - M.L. też są nieznacznie niższe, ale nie określiłabym ich jako "malutkie" jak napisał Sebek - mają ok 1,4m wysokości (po 3 sezonach u mnie), G.mają ponad 1,6m.
Jak zwykle pomysły Magnolii super- i cóż my drobne żuczki ogrodowe możemy doradzić....? Rób jak Magnolia radzi
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:27, 07 wrz 2012

Do góry
Ja już tam byłam i wtrąciłam moje 3 grosze
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1597-ogrodkowy-chaos-u-monitki?page=73
Monitko plisss zrób coś z tymi "rabatami do wymiany" bo mylące bradzo te dwa wątki
Ogródkowy chaos u monitki 11:24, 07 wrz 2012

Do góry
Monitko, wg mnie 3 wiśnie nie zmieszczą się na tej planowanej rabatce - sadzi się je co 2,5-3m. Ale wokół tej jednej, posadzonej bliżej tego węższego końca mozna fajnie zaaranżować przestrzeń - właśnie tawułami goldmound ciętymi w kulkę + coś - jakies trawki, żurawki, ale wg mnie nic pstrokatego, raczej "zwykła" zieleń.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:04, 07 wrz 2012

Do góry
Monitka klon Crimson jest piękny, ale jego liście leciutko zielenieją pod koniec sezonu, tak jak u buków. No i jesienią zawsze muszę go pryskać na mączniaka (biały nalot na bordowych liściach jest bardzo widoczny). Śliwa wiśniowa (pissardi albo nigra) jest wg mnie mniej problemowa, a odcień liści bardziej wyrazisty.
Tak, tam w tle to katalpy. Nawet jeśli mam coś zbliżonego do Syli, to ja Ci dobrze radzę - odgapiaj od Syli ! Trzeba się wzorować na najlepszych

Magnolio jak Ty ładnie, mądrze piszesz!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies