Basiu, nie zrezygnowałam z liliowców. One u mnie "robią" za trawy Pierwsze już zakwitają
Drugi kwiat liliowca Ikebana star, zaczyna pojawiać się wypełnienie
A to ma być Bowl of Cream. Nie jestem pewna bo dostałam wtedy dwie sadzonki i to chyba jest ten drugi. Zdjęcie nie pokazuje prawdziwego koloru, który jest morelowy. Ikebana też jest raczej morelowa niż żółta
Minął rok od kiedy założyliśmy ogród z pomocą firmy ze Szczecina. Aura nie sprzyjała, bo na końcówce zeszłego roku było sucho, a i w tym roku na palcach jednej ręki można policzyć deszczowe dni. Ale wreszcie wczoraj nas zalało, rów melioracyjny który przechodzi przez nasz ogród wypełnił się wodą i zaczęło to lepiej wyglądać. Widać, że roślinki posadzone w zeszłym roku przybrały trochę na rozmiarze i zaczęły się ze sobą "przegryzać". Jeszcze parę lat i będzie git. A na razie jest to:
sztokholma miałam na liście do obejrzenia w szkółce, ale go nie było. Fajnie że go masz. Zrób na jesień jakieś porównanie jego kwitnienia, bo się mi podobai pokrój krzaka, bo u Kindzi zaskoczyło mnie jak róże ma rozbudowane na szerokość
Beatko a spróbuj wykorzystać te nasiona, które udało się zebrać, szkoda ich wyrzucić, a dokup tylko tyle ile Ci braknie.
Pozdrawiam i moc energii na dziś