Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

JulkAd 17:44, 09 sie 2016

gierczusia napisał(a)

....aaaaa.... To Pani Babcia może być w klubie razem z moim synkiem Klubie Znakomitych Słowotwórców .... opowiem Ci... Nie używam grzebienia wcale, wszytsko na osobistej głowie robiė po prostu paluchami...mojemu młodemu też tak robiłam któregoś razu przyszedł do babci..miał ...jakieś 4-5 latek..zobaczył grzebień i bardzo chciał go użyć ale nie wiedział jak się to ustrojstwo nazywa.. Więc wali : babciu....czy ja się mogę....pogrzebieniować ??

Nooo i taaakkk
Buziole Julciu
U mnie pogoda jak lato z radiem , albo upał iście mudziński , albo leje i zimno...echhhh...jak znam życie prawdziwe lato zacznie się jak wrócę do roboty

Lubię takie pomysłowe dzieci ...mój siostrzeniec (w wieku 4 lat wówczas) widząc czterech konduktorów w pociągu, idących jeden za drugim, zadał bardzo proste pytanie, które nam dało do myślenia "dlaczego pan duktor tak dużo iżł?"

Buziaki Ela ...wracam zaległości nadrobić

gierczusia 18:06, 09 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudnie jest

Dzięki Sylwuś
stychaz 18:06, 09 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Juuustynko tyle czasu i ja do Ciebie jkoś dotrzeć nie umię..poprawię się, obiecuję
Dzięki za głos w sprawie róży ale obawiam się , że Dieter ma zupełnie ten kolor , którego mi trza... choć kształt kwiatu jest naprawdę zarabisty ... Bardziej kolorystycznie pasuje mi ta obok , czyli ...Wisley, dobrze zapisałam ?? muszę doczytać co to za jaka no i princess Anne też wyguglam na spokojnie
Dzięki bardzo
Buziaki

Jeżeli ta druga, to w takim razie szukasz majtkowego jasnego różu? Jeżeli tak, to na Annę nawet nie patrz, to jest żarówiasty różowy.
Czy to ma być odcień ciepłego różu czy zimnego?

Wisley, cały czas tłoczy. Kwiat ma bardzo nietrwały ale ma ich dużo. Pachnie (jak dla mnie) owocowo.

Elu, zajrzyj jeszcze do Gabi: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2260-ogrod-dla-roslin-o-mocnych-nerwach?page=533, może coś Ci wpadnie w oko.
JulkAd 18:11, 09 sie 2016

Fairy Ci po głowie chodzi?...jak chcesz rozlazłą to Fairy jest odpowiednia ...i faktycznie nieproblemowa ...wiosną przycinam krótko, po kwitnieniu ile chcę i kwitnie od końca maja do listopada nawet ...reszty nie znam, u mnie różowo kwitnie Mariatheresia i też ją lubię, długo i ładnie kwitnie. Kwiaty większe od Fairy, powtarza kwitnienie.

gierczusia 23:19, 09 sie 2016

Sama już nie wiem te kolory i zdjęcia sa takie różne.. Już w zasadzie byłam zdecydowana na bonicę..ale...zobaczyłam ja w jurajskim..i okazała się w realu..prawie biała.bledziutki róż
The fairy ma jakoweś takie kwiaty, których kształt mnie nie przekonuje.. Teraz ogladam princes of kent i leonarda..i zaś dumam

Nooo bo do tego lilia ma być
Pośrodku kolor wymagany to dla daltonisty , czyli mnie

Kindzia 11:30, 10 sie 2016

Już Ci chciałam Larissę zaproponować, ale też blednie...to jest dopiero bezobsługowa róża. Samoczyszcząca. Czyli nie tniesz jak przekwita, sama kwiaty zrzuca i znowu nowe sobie tworzy. Nie pachnie, niestety...U Alinki się w niej zakochałam i dążyłam...mam 4 przy pagodzie. I zdrowa jak byk!!! Cała robota przy niej to wiosną uciachać krótko jak wielkokwiatową

Tu masz lilię pachnidełkową

https://cebulki-kwiatowe.pl/pl/p/LILIUM-LILIA-DRZEWIASTA-MISS-FEYA-1-SZT./1187
Margarete 11:41, 10 sie 2016

Z różowych, takich naprawdę różowych róz to mam Leonardo da vinci, bardzo go goraco wszystkim polecam - dla mnie on jest w bardzo majtkowym kolorze, ale nie takich spranych, wyblakłych majtek tylko nowych, rózowiutkich...a do tego ma tę zaletę że kwitnie obficie, nie psują mu sie kwiaty od deszczu i dużego słońca i prawie nie choruje...prawie bo o tej porze roku ma jakies tam 3-4 liście z czarnymi plamkami ale to przezz moje podlewanie niewłaściwe....własnie czekam na jego powtórne kwitnienie.
Luki 12:57, 10 sie 2016

No patrz, ale masz wymagania kolorystyczne co do róż na pewno nie doradzę, ale lilie możesz sobie nawet posadzić w innych miejscach, jak Ci nie podpasują to ciach do wazonu i zapach w domu. Ja miałem w tym roku kupione Bormidy, tak pięknej lili tom jeszcze nie widział, obecnie nie ma jej w ofercie, ale to była czysta perfekcyjna purpura, kwiat ogromy.
Co do twojego ciurkadełka to ja bym osobiście je całkowicie przebudował w ładny niewielki, wymurowany, kwadratowy, zbiorniczek wodny
Kindzia 13:07, 10 sie 2016

Luki się projektowo spełnia Dzięki Ci Luki Może Gierczusię też natchniesz Ogrodowo oczywiście...
Ewa777 16:12, 10 sie 2016

Ja mam Leonarda na pniu i też jestem nim zachwycona. Kwitnie długo, a potem jeszcze powtarza kwitnienie. U mnie nie chorowała.

Tak wygląda w pąku

A tak w rozkwicie