Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

gierczusia 20:41, 08 sie 2016

danuta_szwajcer napisał(a)

Echh idiocieje cosik z tym tekstem, zdjecie lilie Elu to lilie azjatyckie Blackout , jeżeli chcesz pachnąca no to orientalne ale u mnie w bladych kolorach u Kasi zapytaj bo u niej ten gigant pachnący to chyba w takim kolorze A najlepiej w donicy synowa na tarasie posadziła to jej piękne urosły, lubią słonce a w donicach chociaż ani zgnilizna tak jak u mnie w tym roku ani nornice , ślimaki i inna gadzina Na giełdzie w Tychach teraz jesienią kupisz bez problemu.

Dziękuję bardzo Danusiu znalazłam lilię palazzo ale i Twoja jest cudnista teraz tak troszkę się martwię jak piszesz o tym słońcu...bo u mnie na tej rabacie przewidzianej dla lilii jest słońce dopiero od ok 13.. wcześniej jest cień..noo i ślimaki..ajjjj...może trzeba plany zrewidować dobrze że zapytałam a Tobie dziękuję za wyczerpujaca odpowiedź
Buziole
gierczusia 20:45, 08 sie 2016

danuta_szwajcer napisał(a)

ładne zestawienie Red Baronów widziałam u Irenki ale nie pamiętam z czym ona to ma, zapytaj u niej i popros o zdjęcie. To stare zdjęcia moje jak zrobie nowe to pokaże Ja inne trawki też mam z jeżówkami.

Zaraz kuknę u Irenki
Ale widzę ,że Ty też wolisz subtelniejsze zestawienia, bo jeżówki takie kolorki delikatne majà ...aaa.....sfariuuuiujem
Dziękuję po raz kolejny bardzo , bardzo
Kindzia 12:10, 10 sie 2016

U Koniora w sobotę wypasione chochle po 10 zeta były Danusiu...a ja u Kapiasa po 21 kupowałam...myślałam, że mnie potarga...
danuta_szwajcer 15:32, 10 sie 2016

Alicja169 napisał(a)

Dziękuję za odpowiedż. Już nie pamiętam gdzie kupiłam swojego milina, ale raczej w jakimś c.o. , tak mnie irytuje to że nie kwitnie, dam mu jeszcze rok, jak nie to do widzenia, same liście mnie nie cieszą.
Mam także drugi krzak , jest mały, kupiłam na Węgrzech kwitnący, ten z kolei przemarzł zimą i też w tym roku nie kwitnie,
Coś nie mam szczęścia do tej rośliny

Mysle, ze w przyszłym roku zakwitną, kupiłaś kwitnący wiec powinien, on szybko odrasta, daj mu nawozu na wiosnę. U mnie już kwitną dwa miesiące
danuta_szwajcer 15:34, 10 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Przywrotnika mi Sebuś da teraz w niedzielę, ale Red Barona poproszę. Poczekam, kiedy będziesz mogła daj znać. Dziękuję
Edit. Przed chwila dzwoniła do mnie Bogusia i mam już to, czego potrzebuję. Dziękuję za propozycję Danuśka

No to fajnie, już czytałam u Ciebie i już będziesz sadzić a pogoda super do sadzenia, u nas leje i leje już nawet nie patrze na te biedne hortensje Zresztą róże też bo teraz pięknie kwitną drugi raz.
danuta_szwajcer 15:36, 10 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Dziękuję bardzo Danusiu znalazłam lilię palazzo ale i Twoja jest cudnista teraz tak troszkę się martwię jak piszesz o tym słońcu...bo u mnie na tej rabacie przewidzianej dla lilii jest słońce dopiero od ok 13.. wcześniej jest cień..noo i ślimaki..ajjjj...może trzeba plany zrewidować dobrze że zapytałam a Tobie dziękuję za wyczerpujaca odpowiedź
Buziole

Ale od 13 jeżeli do wieczora to dużo słońca, niebieski proszek ale o dziwo takie mokre lato a u mnie pierwszy raz nie ma ślimakow. Buziole Elu
danuta_szwajcer 15:47, 10 sie 2016

Kindzia napisał(a)
U Koniora w sobotę wypasione chochle po 10 zeta były Danusiu...a ja u Kapiasa po 21 kupowałam...myślałam, że mnie potarga...

To Ci się nie dziwię, u nas dokupiłam dwie też po 10 i dorodne sadzonki ale dwie bo więcej nie było na targu A w szkółkach to zapomnij no może w tej jednej co jak mają to po 25 i więcej ale to przesada. Koniecznie muszę sobie wycieczkę do Koniora zrobić a liściaste też ma? Jak grujecznik czy buki, musze u siebie jesienią powycinać co nieco i z uwagi na zdrowie posadzic cos co nie wymaga schylania i przycinania ciągłego.
boguslawa_ma... 17:28, 10 sie 2016

Danusiu macham
ewsyg 18:16, 10 sie 2016

Danusiu, znowu oczy nacieszyłam pięknymi widokami. Musze Cię bardzo pochwalić. Z tego co pamiętam masz duży ogród a jest taki dopieszczony. Pracowita z Ciebie kobietka. Lubię Twoje królestwo
sylwia_slomc... 21:02, 10 sie 2016

Kindzia napisał(a)

Dla nie których kasa jest ponad wszystko i jak zwącha okazję to ją wyciśnie i wykręci do ostatniej kropliZwąchali, że mogą zarobić to liczą dudki