Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 22:03, 14 lip 2016

Do góry
Za radą Dorotki przycięłam mahonię i taki fajny widoczek się pokazał

Przycięta mahonia

moje kłosowce hodowane z nasionek. Tegoroczne, a zaczynają kwitnąć
Ogród wśród pól i wiatrów 22:03, 14 lip 2016

Do góry
jolka napisał(a)
Na rabacie wsiowej-grabowej coraz bardziej kolorowo.
Pamiętam, że w ub roku mnie drażnił ten misz-masz, a teraz go lubię

Jola właśnie taki jeżówkowy busz tworzę Bardzo mi się podoba
Zajrzyj do mnie od dwóch dni jeżówki kupuję

I mam pytania:
- w jakich odległościach masz je posadzone?
- jeżówki same się wysiewają?
- jak można werbenie lepiej pomóc się rozsiać?
O....! 22:02, 14 lip 2016

Do góry
miło, ze zaglądacie...dzięki, wiele sympatycznych z pewnoscią niezasłużonych słów przeczytałam...

kilka fotek ostatnich, po krótkim wyjeździe nie wiedziałam za co się zabierać w ogrodzie...ale na szczęście przynajmniej nie musiałam podlewać, bo deszcz to załatwił...

hortensje kwitną...

'angielka' aktualna

Mój zakątek - początki 22:02, 14 lip 2016

Do góry
Ja dziś na kradzierzy byłam u teściowej i tak wróciłam z 2 reklamówkami gałązek bukszpanowych trochę jej bukszpany "wyrównałam" a fajne ma okazy takie po 1,4 wysokości, tylko zabidzone i przygniecione przez tuje, tak mi ich szkoda.

I pokaże wam moją rabatkę już przycienioną przez płot.

I pierwszy kwiat hortensji

Żywopłotki cisowe. 22:01, 14 lip 2016

Do góry
Dalia Neon i jeszcze nigdy nie udało mi odtworzyć aparatem koloru. Prawdziwy neon.

Urocza Polka pąki szybko rozwijają się.

Słoneczniczek biedronkowy zakup.

Tytoń samosiejka, zawsze mile widziany.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:01, 14 lip 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Olivia czerwcowa - jak na 2 miesiecznego maluszka kwiat trzymała długo , ok 5 dni, czego o niektórych starszych koleżankach nie mogę powiedzieć .

Lipiec w deszczu - zobaczymy jak sobie poradzi

ma piękną budowę kwiatu już widzę zachwyt nad nią w przyszłym roku

Kaszubski mikrokosmos 22:01, 14 lip 2016

Do góry
2 lata temu stałem się szczęśiwym posiadaczem kawałka ziemi na malowniczych Kaszubach

To zdjecie na działkę od frontu,jeszcze bez domu

A tutaj widok z działki w okresie letnim jak i jesiennym

Największym wyzwaniem będzie stworzenie ogrodu aby nie ingerował swoim obrazem w otaczające środowisko
Moja bajka 22:00, 14 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Kocham trawy za ten szum i taniec na wietrze

Uwielbiam tą rabatę. I pomyśleć, że wystarczyło drastycznie obcharatać aronię, żeby tyle miejsca wygospodarować

jeżówka od Agi świeci

Kasiu gigantusa posadziłam specjalnie przy tarasie aby szumiał na wietrze też to lubię
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:59, 14 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
I szpalerek cisowy wzdłuż półki- posadzony jeszcze za czasów mojej eS

Popieram Romę, wieje u mnie okrutnie (ja pod altaną) ale nie aż tak by mi łeb odwróciło
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 21:59, 14 lip 2016

Do góry
Matko, u was też tak wieje?
Masakra jakaś.

Jedna z moich bergeni zakwitła ponownie, pierwszy raz mi się zdarzyło takie cudo.

Nie patrzeć na chwasty i "trawnik". Teraz nie mam czasu i siły. Do poniedziałku muszą roślinki wytrzymać. Potem ostro do roboty.

A tutaj mój ogrodowy pomocnik wynurza się zza roślin,myśli że go nie widać, he he

Generalnie to jako dobra pani swoich kotków
Wróć
Nie pani, tylko sługa, jadłopodawca i masażystka.
Nowymi roślinkami zrobiłam duża frajdę moim kotkom. Jest się gdzie bawić w chowanego i berka gryzionego
Ogród z rzeźbą 21:57, 14 lip 2016

Do góry
Tu na lewo od perukowca jest miejsce, gdzie muszę posadzić te "nieszczęsne" tuje. Na prawo od perukowca też albo tuje, albo...
Pomiędzy "cyckiem" z rozchodnikami a tym "cyckiem" widocznym w oddali (który zresztą będzie mocno wysuwany do przodu) jest jeszcze pusta przestrzeń, którą trzeba przygotować, żeby tam coś posadzić. To wcięcie pomiędzy cyckami zniknie, kawał darni jest do zdjęcia

I taki widoczek

Metamorfozy ogrodowe 21:57, 14 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
czerwiec 2013:

lipiec 2016:

To uporządkowanie bardzo w dobrym kierunku poszło, ale powiem Ci Iwonko, że Twoj ogrod z 2012 roku też bardzo mi się podoba. Te zakręcające ścieżki, nęcące, by zobaczyć, co za zakrętem naprawdę działały na wyobraźnię. Tak więc podoba mi się i przed i po i nie wiem, które bardziej
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:55, 14 lip 2016

Do góry
Liatra "dojrzewa"

Pomponik dalii

Ta się rozrasta, mój eM się nią zachwyca, że taka kula wielka

To nadal nie wiem co to, ale ladne

A zaraz będą pytania o cięcie róż po przekwitnięciu...
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:55, 14 lip 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

Ja w tym roku dałam sobie na wstrzymanie i siewki będę przesadzać dopiero jesienią. Teraz mam czas na głębokie przemyślenia

Czy to mogą być siewki frosted curls? Bo już część zdążyłam wyplewić, ale mnie tak naszło, żeby jeszcze zapytać mądrzejszych zanim wyrwę resztę....

i mam jeszcze takie - brązowa turzyca?

To drugie wygląda jak turzyca buachanana
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:55, 14 lip 2016

Do góry
Zdjęcia jeżówek Trzy okazały się nie być Fatal Attraction ale już uzgodnione z dostawcą i ma dosłać
To jest FA

A to jeżówka no name :
Jeśli ktoś zna proszę pisać:

Widać że ma jaśniejsze kwiatostany:

Blaski i cienie nowego życia 21:53, 14 lip 2016

Do góry
eliza3 napisał(a)
Ulka, coraz piękniej u Ciebie i widzę, że róż przybywa...
U mnie też rośnie taka dzika, ale na razie ją zostawiłam, bo rośnie w ustronnym miejscu, bardzo ładnie pachnie jak kwitnie, więc jeszcze ma u mnie miejscówkę, ale kto wie...

Myślę o Tobie od 2 dni, bo mówiłyśmy o różach u mnie będzie zakątek różany z tyłu gdzie te krzesła białe. Rabata czeka na dokończenie, mam nadzieję że te opady się skończą w tym tyg. Uchylę rąbka tajemnicy

Moja bajka 21:53, 14 lip 2016

Do góry
Kocham trawy za ten szum i taniec na wietrze

Uwielbiam tą rabatę. I pomyśleć, że wystarczyło drastycznie obcharatać aronię, żeby tyle miejsca wygospodarować

jeżówka od Agi świeci
Żywopłotki cisowe. 21:52, 14 lip 2016

Do góry
Nowa półkaktus

Będzie wielka czerwona nowa.

Ta ciekawa półkaktusowa wielka ale płaska.

Róż łaciaty prawie nie lubię jej. a szkoda wyrzucić i tak znoszę do piwnicy jesienią.

Mini ogródek przy bloku - szalone 50m 21:50, 14 lip 2016

Do góry
znalazłam jeszcze takie zdjęcie. Nie mam innego. Chciałam podziękować za rady - cenie je bardzo. Wczytując sie w ogrodowisko, widząc te cuda które robicie jestem pełna podziwu.Dużo myślałam nad moim ogródkiem i okazuje sie ze wszystko do poprawy. O kurczaczki dużo pracy przede mną. Pytanie mam jeszcze o trawę ( bardzo chciałam ja mieć ), ponewaz mieszkanie budowane jest przy lesie i przed ogródkiem tez jest teren zalesiony obawiam sie mchu na trawie. Wspaniała strona, poznałam już kilka kwitów ( okazuje sie ze poza tulipanami, różami i hertensjami są jeszcze jakieś inne kwiaty ) z niecierpliwoscią czekam na mój raj na ziemi.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:49, 14 lip 2016

Do góry
I szpalerek cisowy wzdłuż półki- posadzony jeszcze za czasów mojej eS

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies