Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:27, 10 gru 2012

Do góry
Aniu zrobiłam eksperyment
Cytrynówkę wg mojego i TWOJEGO przepisu wykonałam.
Moja cytrynówka bardziej miodówka, Twoja (ale zamiast cukru miód) prawdziwa cytrynówka
zatem ogłaszam wszem i wobec, że cytryny należy przez 24 godz nasączyć spirytusem

Ps. Jesli błędy są w moim poście to wybacz, bo musiałam dokonać powrówania obu wariantów cytrynówki
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 19:20, 10 gru 2012

Do góry
Oj Diano odnalazłaś nam się. Na stałe czy na chwilę?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:15, 10 gru 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Nie, lepiej mi
Pokasłuję a do kuchni się nie wtrącam.piszę Irenko artykuły. A przy tylu zdjęciach to się schodzi

Wicio maluje, Zdzisiek kable przekuwa, Sławcio kładzie glazurę

Ostatnio zdjęcia śnieżne wkleiłam, ale odzew był kiepski Za mało się dzieje

I bez ciebie na tym etapie kuchnię zrobią..a ty lecz się i pisz wspaniałe artykuły
wiesz, wszyscy zakręceni świętami, jak się wykaraskasz z choróbska pojedź na Bronisze i zrób relację w typie detale i dodatki do ogrodu w stylu nowoczesnym, naturalnym, parkowym itd, myślę, że taki artykuł sie przyda i ty się ożywisz; mam nadzieję, że nie gniewasz się za rady, bo widzę, że zima dokuczam choć nie jest taka zła, było gorzej!
buziaki

Irenko to cudny pomysł!!!! Myslę że wiele osób byłoby taką ściągawką zachwycone zatem dołaczam się do tego pomysłu

I ja się przyłączam do próśb Kolejnych inspiracji czekamy jak kania dżdżu
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:12, 10 gru 2012

Do góry
Syluś ale z Ciebie dzielna kobitka!!! M musi być dumny. Ale coby się o ciebie nie musiał troszczyć, nich ci ubezpieczenie w znanej firmie wykupi Mój jest zapobiegliwy i mi takie zapewnił, żeby drugi raz przez całe miasto nie musiał jeździć aby mi oponę wymieniać....
Lecę w kulki... 19:06, 10 gru 2012

Do góry
W trakcie czytania sprawdzałam na którym wątku jestem, bo mi się wszystko pogalimatiasiło
Jak żałuję, że mam pracę na etacie , w ktorej nie mam czasu Was czytać. Ale gdybym w domu pracowała na bank bym z glodu umarła bo bym nic nie zarobiła tylko na O. trajlowała
Buziam kofane dziewczyny !
W Gąszczu u Tess 18:18, 10 gru 2012

Do góry
Pokażę trochę przygotowań świątecznych.Mało się u mnie dzieje, ale jednak ta bożonarodzeniowa zaraza ogrodowiskowa i mnie dopadła

Cyklamenki już widzieliście, ale teraz znalazłam dla nich lepsze miejsce.

A to gaulteria rozesłana Red Baron. Kupiłam ze względu na ozdobne koraliki i pięknie wybarwione liście.
Wiosną mam zamiar wysadzić do ogrodu (dużo kupiłam).
Potem dopiero dowiedziałam się, że Madżenka rok temu zrobiła dokładnie to samo

W Gąszczu u Tess 11:57, 10 gru 2012

Do góry
Tessi, przyglądałam się z zapartym tchem zmaganiom latarenkowym. A mnie one się podobają. Cyklamenki w miedzianych albo miedzianopodobnych misach i donicach mogłyby stanowić komplet, jak słusznie radzi Madżenka. Ja tam lubię takie kolory ale ja z legnicko-głogowskiego okręgu miedziowego pochodzę, to nie jestem tak do końca obiektywna.
Za to zasyłam Ci milliony, co ja piszę tryliony buziaków. A za to ciasto, co nim kusisz i kusisz masz kuksańca. Mus je upiec na święta, bo zaślinię monitor i klawiature do reszty.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:36, 09 gru 2012

Do góry
Kochane pozwólcie się, że się włączę do dyskusji o świętach.
Cały rok czekam na Boże Narodzenie, potem na Wielkanoc u nas. Mam to szczęscie, że mój M w pełni przygotowuje ze mną święta i jest córka, ktora mocno pomaga w sprzątaniu. I staram się nie być perfekcyjna aby choć ciut czasu zostało atmosfery spokoju i radości, że jesteśmy razem. I póki będę miała siły święta będą u mnie, póki rodzicę będą życ.... I cały rok będę czekać na pachnącą choinkę i samażonego karpia.
Kultywujmy to co jest piękne. A jeśli ktoś nie ma wsparcia i ma ochotę spędzić święta w ciepłych krajach dlaczego nie, nie krytykuję ale ja lubię Święta w domu.

I bardzo się cieszę, że spotkamy się na wiankowaniu, to dla nas taki czas skradziony pośpiechowi

Irenko pozdrawiam ciepło
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:17, 09 gru 2012

Do góry
Julka zapodaj przepis na kawówkę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:17, 09 gru 2012

Do góry
Ula wypijam tylko kieliszeczek dla rozgrzewki
Odnośnie białej choinki, w ubiegłym roku była taka smutna i nijaka, że w tym roku w ostre kolory w domu pójdę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:14, 09 gru 2012

Do góry
Sebciu nie daj się, kawalerem do 30 musisz być Każda by Cię na zicia chciała ale ty będziesz przebierał, jak to mawia moja mama, jak w ulęgałkach
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:48, 09 gru 2012

Do góry
No to chlup. Czy mogę malinówkę z mrożonych malin zrobić?
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 18:47, 09 gru 2012

Do góry
W kolejnym ogrodzie szybkuje się rewolucja! Ach rozmarzyłam się gdy sobie wyobraziłam wariant Danusi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:45, 09 gru 2012

Do góry
Sebek nie wiem czym się zachywcać? Mroźną zimą? Ozdobami przed domem? Choinką w domu? Girlandą nad kominkiem? Ozdobą w kuchni?
Wszystko piękne!!!!! Wszystko zachwyca!
Jak pomyślę jaki jesteś młody to aż strach się bać co z Ciebie wyrośnie! Jestem dumna z Ciebie!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:42, 09 gru 2012

Do góry
Śliczny wianek. Choinki nabrały stylu
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:24, 09 gru 2012

Do góry
Cytrynówka zrobiona Na zdrowie!
Wg mojego przepisu w karafce, wg Ani Asc w słoiku - cytrynki nasiąkają spirytusem

Rajski ogród Ani 17:06, 09 gru 2012

Do góry
Aniu a gdzie Ty trzymasz te wszystkie kwiaty? U mnie miejsca w domu by zabrakło
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:53, 09 gru 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Ponieważ narzekacie, że za dużo stronek oddalam się na zasłużony odpoczynek
Marzenko nie narzekam tylko stwierdzam fakt, że twój ogród jest lubiany i często odwiedzany a to jest miłe

Aniu baaaaardzo miłe
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:53, 09 gru 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Ja nie narzekam a na dowód dodaję posta a co . Piękne zdjęcie wróbelków. Dbaj o nie Marzenko również bo na wiosnę raniutko odpłacają się niezapomnianym ćwierkaniem .

Zbysiu ja się właśni po to na konieć wsi przeniosłam aby to ćwierkanie słuchać. Nad moja ulicą latem krążą skowronki!
A takich kuleczek z karmą jak na zdjęciu mam jeszcze 10 szt
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:51, 09 gru 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
ja nie widziałam żeby ktoś narzekał ... a Nesbo będziemy słuchać z Anią w drodze na styczniowe narty i miej panie w opiece opony bo jak się nasłuchamy to żadna nie wysiądzie z bumka ... za nic

No to Ania ni zaśni za kierownicą Tylko obaiwam się, że z nerwacji moższybko jechać!
Czy dojedziecie w piątek?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies