Kwiaty utrzymały się 4 - 5 dni, nocami padało i w dzień patelnia, nie miały lekko. Ale nie powalają kwitnieniem moje austinki, tylko, że one przesadzone jesienią. Za to Pomponelle the best! Znów obsypane pąkami, a dopiero co ścięłam, te od maja!
Witam się
Czemu nie wszystko razem żurawka z przodu, za nią danica za danicą berberysy i róże Wymienione przez ciebie rośliny mają różne wielkości, niski, średni i wyższy rząd Jeśli wyrównasz i uformujesz iglaki, będziesz miała uporządkowany ogród
Mam problem z 3 klonami Golden Globe. Rosną od strony południowo-zachodniej.
Posadzone w kwietniu 2016, na początku śliczne jasnozielone, po pierwszych upałach zrobiły się wyraźnie żółte. Jeszcze pod koniec maja wyglądały zdrowo, po prostu żółto. Teraz są miejscami brązowe poskręcane Wczoraj wycięłam chore liściie i coraz bardziej podejrzewam, że to jakaś choroba grzybowa
Piękny bukszpan My tu na Ogrodowisku bardzo je lubimy. Możesz zrobić z niego kształtną kulę, bo to wyjdzie przecież kula a nie kuleczka
Zrób sobie rzut działki z góry na papierze, w skali. Nanieś wszystkie iglaki, altanki i inne cuda które już masz na działce.
Najpierw zacznij od wyznaczania linii rabat. Fajnie byłoby włączyć rosnące iglaki i inne rośliny w te nowe rabaty. Rozumiem, że może być to trudne
Pewno z pomocą Ogrodowiska nadasz niejednemu iglakowi nowy kształt hi hi Najważniejsza jest cierpliwość, obranie własnego stylu a reszta się jakoś będzie kulać
Ooo, Marta, to tak samo jak u mnie w tym roku było! Tylko nie wiem gdzie te zdjęcia...chyba usunęłam
Jak masz tego trawnika tak dużo to kupuj ten na kółkach. Będziesz zadowolona.
Witam dziewczynki
Oczywiscie tylko na chwilke wpadlam do domku,pranie zrobic i takie tam popierdólki
Aparat dalej w naprawie zrobilam telefonem pare fotek lecz za jakosc przepraszam
w ogrodzie pogoda rozna,raczej upałow nie ma a dzis bardzo deszczowo
skoncze pranie i dalej do ogrodu
wszystkim odwiedzajacym zycze i słonka i deszczu-co kto sobie życzy
pozdrawiam gorąco!!!!
Przed altana o nocnej porze
łapać złoto do garnca
Basiu- specjalnie dla Ciebie przykład nawożenia trawnika w wykonaniu mojego eM
Musze jednak przyznać, że jemu "pasy" wyszły soczyście zielone, mi wychodzą wściekle...żółte