Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 21:46, 21 lip 2016

wrobelki napisał(a)
Dziękuję Ci bardzo za wiadomość Bardzo pzrydatne informacje

Proszę bardzo a szczerze mówiąc to w małopolskim podobno jest dużo tanich szkółek. Dla odmiany od roku wybieram się do Krzywaczki Nie wiem skąd Ty jesteś.
wrobelki 23:15, 21 lip 2016

Mniej więcej w połowie drogi między Krakowem, a Katowicami Tanich to jest dużo takich w których jest to co chce jest dużo mnie, a takich w których jest to co chce i się znają na tym co sprzedają to można na palcach policzyć
Urszulla 06:02, 22 lip 2016

wrobelki napisał(a)
Mniej więcej w połowie drogi między Krakowem, a Katowicami Tanich to jest dużo takich w których jest to co chce jest dużo mnie, a takich w których jest to co chce i się znają na tym co sprzedają to można na palcach policzyć

Nie martw się jak wsiąkniesz w O. to będziesz wiedziała wszystko i nikt Ci nie będzie potrzebny do robienia zakupów. Albo fajne są też zakupy wspólne z O. przy okazji spotkań, dużo osób z tego korzystaPolecam.

Ogród się robi etapami, najfajniej planuje się z O. zimą, a od wiosny do jesieni można sobie zaplanowane rzeczy realizować. A widziałam u Ciebie że z realizacją masz najmniejsze problemy
Urszulla 06:06, 22 lip 2016

Miara krawiecka jest też bardzo przydatna w ogrodnictwiezwłaszcza w czasie rewolucji na rabacie do tego gwóźdź i sznurek przy wytyczaniu obwodów kolistych

Urszulla 07:57, 22 lip 2016

dziś rano motylki ukryły się w trawkach i tak zostaną

wrobelki 12:08, 22 lip 2016

Gdybym ja tu wcześniej trafiła to ja chętnie bym się zagłębiała w temat całą zimę, ale teraz mnie już nagliło w tym frontem W przyszłym roku na maj na robić wow więc czas się liczył żeby zacząć roboty Miałam na froncie skończyć ale już widzę że nie ma szans reszta potrzebuje metamorfozy i mam niedosyt hortensji oraz zmian
Urszulla 12:22, 22 lip 2016

wrobelki napisał(a)
Gdybym ja tu wcześniej trafiła to ja chętnie bym się zagłębiała w temat całą zimę, ale teraz mnie już nagliło w tym frontem W przyszłym roku na maj na robić wow więc czas się liczył żeby zacząć roboty Miałam na froncie skończyć ale już widzę że nie ma szans reszta potrzebuje metamorfozy i mam niedosyt hortensji oraz zmian

To całkiem pozytywny objaw hortensje są cudne i dają szybko efekt.

A dla przykładu są miejsca piękne w ogrodzie które się pokazuje i niezbyt piękne nad którymi się pracuje
Urszulla 12:35, 22 lip 2016

Musiałam dziś posadzić liliowce od Bogdzi. Przy okazji wykopałam jednego mojego, nawet nie zdawałam sobie sprawy że żeby go przewieźć potrzebna była mi taczka

A to miejsce jest już trzeci raz obrabiane i ciągle mam z nim problemy. Koło samego kompostownika próbowałam zrobić hostowisko, ale hosty niestety nie mogły się przebić przez namoczoną glinę. Do tego kurdybanek zarastał na potęgę. Więc trafił tam mój żółty liliowiec (nawiasem mówiąć gdyby ktoś chciał takiego jedna sadzonka jest). Pozostała tam jedna Irenkowa hosta, największa.

A reszta odchwaszczona i wstępnie zaadaptowana tak wygląda. Liliowce od Bogdzi siedzą w ziemi, bardzo porządnie przycięte przez Bogdzię.

Oczywiście trawnik do koszenia, kancik do poprawienia i chyba wysypię korę, żeby mi nie zarosło znów.
sylwia_slomc... 12:57, 22 lip 2016

Liliowce olbrzymie karpy wytwarzają
Urszulla 15:21, 22 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Liliowce olbrzymie karpy wytwarzają

Dzięki za info a co przy nich sadzić żeby nie było chwastów?