Tak sobie dumą i doszłam do wniosku, że zamiast tych krzewów mogę dać, 2 szt derenia tylko jakiego mysle o spaethi czy swidwa ??? i na wymianke z dereniami, bo mam do przesadzenia 3 sztuki laurowiśni
Myślę, że dereń jest suerancki! Dla mnie odkrycie roku
A, że odkrywam niemal wszystko, co z ogrodem związane, to dla derenia wyróżnienie i nominacja nie lada
Mam u siebie derenia białego Aurea. Ma piękne żółte liście i urósł w ciągu jednego sezonu na 1,5 m. Zimą, jak wszystkie derenie białe, ma czerwone nóżki.
Edit. Domi, zrób zdjęcie tej rabaty od przodu. Na zdjęciu widać, że za tymi krzaczkami do wywalenia coś rośnie. Derenie to jednak dość duże krzewy są, nawet mimo cięcia. Twój ogród jest w stylu formalnym. Derenie i pęcherznice nie bardzo do niego pasują. Pewnie dlatego też nie gra tam ten janowiec. Do stylu ogrodu pasowałoby coś eleganckiego, o regularnym kształcie. Przy cyprysikach trzeba sprawdzać strefę klimatyczną -tzn. czy nie będzie u Ciebie przemarzać.
Domi chyba najlepiej tam z tyłu coś większego posadzić. Ja bym sadziła derenie, albo pęcherznice tak jak Ci pisałam wcześniej. Zimozielonych to Ty masz już sporo w ogrodzie. A może jakieś drzewa - śliwy wiśniowe czy brzozy?
Ach gdybym miała tyle miejsca to brzozy bym posadziła
Fakt wielkie te twoje rabaty,Ale jak na nich podrośnie, , coś z kolorami przybędzie, to będzie piknie!!
Ale kory to ci sporo poszło, prawda ???
pozdrawiam