Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród Mirelli 21:06, 04 sie 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Mirellko piekne masz te floksy,za ile je kupowalas? Wpisuje je na swoja liste

To floksy wiechowate cherry red, piękny mają kolor, 8,00 zł sztuka
Ogród Mirelli 20:18, 04 sie 2015

Do góry
Mirellko piekne masz te floksy,za ile je kupowalas? Wpisuje je na swoja liste
Moja działka. 19:42, 04 sie 2015

Do góry
Chyba będę musiała się do Ciebie o floksy uśmiechnąć, nie chcą mi kupne rosnąć!!! A Elizy białe urosły jak marzenie...

Buziol
Ogród Mirelli 19:41, 04 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
A tak inna część rabaty rozplenice hameln i floksy.

Co to jest to małe białe po prawej stronie za floksem? Jakieś takie małe i nie pasi mi w tym miejscu.
Ogród Mirelli 18:54, 04 sie 2015

Do góry
A tak inna część rabaty rozplenice hameln i floksy.

Ogród Mirelli 18:52, 04 sie 2015

Do góry
Śliczniea gdzie floksy podzialaś?
Hirutkowy raj:)) 17:53, 04 sie 2015

Do góry
Ewa nie mam fioletowych roz,zza krzaczkow wygladaja floksy,ciesze sie ,ze hortki sie podobaja,to piekne rosliny i malo wymagajace
Skąpana w słońcu 15:54, 04 sie 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Lubisz floksy,to tak jak ja,mam kilka kolorów ,szukam niebieskiego

Jest w Bylinowym Raju
Rododendronowy ogród II. 15:50, 04 sie 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Nie napiszę, że liliowce wymiatają, nie napiszę, że floksy oszałamiają, nie napiszę, że najpiękniejsze motyle u Ciebie fruwają, zapytam o zdrowie w te upały

Ze mną nie jest źle, , martwię się o wnuki bo oczywiscie na wczasach a o poparzenia łatwo. Dzieki Mariolko.
Rododendronowy ogród II. 15:33, 04 sie 2015

Do góry
A tu dla lepszego porównania dołożyłam kwiatek firletki którą na pewno znasz. Na ostatnich zdjeciach jest obok nowo rozwijających się kwiatków , myślę ze kolor podobny tylko floksy odbijają słońce a firletka nie. Więc to burgund by był.

Phlox - floks 15:30, 04 sie 2015

Do góry
Czas odświeżyć wątek bo floksy kwitną

Younique Bicolor

Jude

Mazurkowo 13:55, 04 sie 2015

Do góry
No więc pomna tego, że ogród nie zając i nie ucieknie wybrałam się na dluuugie ogrodowiskowe wagary. Wzięło się to też z tego, że skupiłam się na dzieciowych sprawach, kupkach, zupkach (tutaj normalnie prawie zrobiłam specjalizację z dzieciowego żywienia, hi hi) i innych takich Nie wiem nawet kiedy rok nam minął, a właśnie przecież wróciłam do pracy! Może dzięki temu właśnie w przerwie śniadaniowej mogę zerknąć jednym okiem na forum. Poza tym czasu ani funduszy na ogród nie było i nadal nie ma. ALE. Udało nam się JAKOŚ przywieźć wywrotę ziemi i j rozwieść przed domem w czasie popołudniowych drzemek Dziecia. Udało nam się posiać troszkę trawy przed domem na tej rozwiezionej ziemi i mogę powiedzieć, że jak się patrzy jednym okiem (koniecznie prawym) to nie widać nawet tego pobojowiska z lewej strony Pan Mąż poukładał kostkowy chodnik a ja rzutem na taśmę zgapiłam na bezczelnego od kogoś z Ogrodowiska (sorry, nie pamiętam już nawet od kogo) nasadzenia roślin. I mam pod oknami powsadzane trzmieliny na pniu silver queen z różami the fairy, rozplenicami i lawendą. Miał być jeszcze bukszpan, ale kasa się skończyła. W każdym razie jest JAKOŚ a to jakoś n pewno jest o niebo lepsze od pobojowiska. Obiecuję wrzucić jakieś fotki. Obiecuję.
Poza tym jak zaczynam myśleć o ogrodzie to… wolę nie myśleć. BO. Jabłonkę opanowały mi mszyce. Znowu. Trawa za domem wygląda jak kawał nieszczęścia. Zwyczajnie zdechła i już wiem, że najlepsze rozwiązanie to nawieźć dobrej ziemi i zacząć jeszcze raz. Hortensje i floksy zniszczyła mi ulewa i wichura- pokładły się i chyba nie wstaną. Kratka z powojnikiem mi dosłownie odfrunęła. Mam nadzieję, ze powojnik odbije za rok od korzenia.
Właściwie nie wiem dlaczego więc piszę. Może dlatego, że moje marzenie mieć piękny ogród dalej gdzieś jest mimo wszystko i pocieszam się, że może za jakiś czas uda mi się nawet coś zrobić z Dzieciem u boku grzebiącym swoimi małymi grabkami.
Ściskam wszystkich przypadkiem tu zaglądających.
Wilcza Góra 13:47, 04 sie 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
nadrobiłam i rewelacyjną fotkę, i hortensje, i floksy oraz jeżówkowo genialnie
doczytałam też o zasilaniu hortek, podobnie dawałam jeść swoim, ale widocznie za mało, albo wody brakło we właściwym momencie, czy przy hortensjach masz nawadnianie?
dziękuję w imieniu fotek

nie mam nawadniania nigdzie ... przymierzam się, ale nie ze względu na hortki ... ze względu na "ogólne dobro ogrodu"
Narodziny ogrodu Eweli 13:37, 04 sie 2015

Do góry
ewelaa74 napisał(a)

Poluję jeszcze na floksy w kolorze niebieskim. Nie wiedziałam, że są praktycznie bezobsługowe i że tak niesamowicie pachą
Gdzieś na głębokiej wsi, przejeżdżając przypadkowo, widziałam takie ciemne fioletowe, kolor wpadający w niebieski....

Ja też poluje ,w ogrodach widzę niebieskie a kupic nie można
A gdzie ten przepis na cukinie,bo mam kilka a leczo już wszystkim zbrzydło
Narodziny ogrodu Eweli 13:30, 04 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
sliczne floksy

Poluję jeszcze na floksy w kolorze niebieskim. Nie wiedziałam, że są praktycznie bezobsługowe i że tak niesamowicie pachą
Gdzieś na głębokiej wsi, przejeżdżając przypadkowo, widziałam takie ciemne fioletowe, kolor wpadający w niebieski....
Moja działka. 13:27, 04 sie 2015

Do góry
Floksy.

Skąpana w słońcu 13:25, 04 sie 2015

Do góry
Lubisz floksy,to tak jak ja,mam kilka kolorów ,szukam niebieskiego
Rododendronowy ogród II. 13:17, 04 sie 2015

Do góry
Nie napiszę, że liliowce wymiatają, nie napiszę, że floksy oszałamiają, nie napiszę, że najpiękniejsze motyle u Ciebie fruwają, zapytam o zdrowie w te upały
Wilcza Góra 12:46, 04 sie 2015

Do góry
nadrobiłam i rewelacyjną fotkę, i hortensje, i floksy oraz jeżówkowo genialnie
doczytałam też o zasilaniu hortek, podobnie dawałam jeść swoim, ale widocznie za mało, albo wody brakło we właściwym momencie, czy przy hortensjach masz nawadnianie?
Skąpana w słońcu 12:44, 04 sie 2015

Do góry
Zakwitaja kolejne floksy

Do jeżówek dołączają floksy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies