Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

zabaewa 15:58, 01 wrz 2015

Rudbekie

Warmia 16:39, 01 wrz 2015

zabaewa napisał(a)
Rudbekie

Uwielbiam Twoje zdjęcia A z tego byłby piękny obraz.
Napia 00:15, 05 wrz 2015

Piękne zdjęcie i w takich jesiennych kolorach. Cudo!

Sympatyczne spotanie miałyście w Świątnikach i Rogalinie i bardzo żałuję, że nie mogłam na nie dotrzeć może następnym razem się uda. Pomysł z ciężarówką bardzo mi się podoba

Gdyby przypadkiem zabrakło Ci mózgi trzcinowatej, to mam jej w nadmiarze uważaj na nią, bo rozrasta się jak guupia i trudno nad nią zapanować.
wietrzyk 13:34, 06 wrz 2015

zabaewa napisał(a)

Nawet mam pomysły na kolejne spktkania
1. W ogrodzie botanicznym
2. W Kórniku na Święcie Magnolii - wcześniej musowo w Szkółkach Kórnickich na zakupy
3. W Kórniku w czasie dni otwartych instytutu PAN - na festiwalu azalii - wcześniej - patrz pkt 2.
4. Zimą w palmiarni
5. Rogalin - o każdej porze roku i każdej porze dnia czy nocy - chętnie przegoniłabym Was przez kilkanaście kilometrów po łęgach - czyli tam gdzie tylko fotografujący, wędkarze czy psiarze chadzają - czyli między dęby, bobry, sarny, orły , dzięcioły i inne stworzenia i ośliny są

Ewa, to chyba plan pięcioletni
zabaewa 00:16, 07 wrz 2015

Szkoda Aga, że nie mogłaś dotrzeć na spotkanie. Może innym razem
Mozgę też mam w nadmiarze i wiem jaka z niej łajza - wszędzie włazi. Powiem Ci, że floksy mi się bielą
zabaewa 00:18, 07 wrz 2015

Aśka - pięcioletni nieeeee... Ale dwuletni to już jest realne
MirellaB 07:05, 07 wrz 2015

Ewunia ja zatrułam się po orysku Karate. Okropne to było, fatalne samopoczucie i do tego podrażnione gardło taki kaszel miałam - maseczka, okulary i rękawice to koniecznie,a ja nie miałam nic Po tym co przeszłam to już jestem mądrzejsza.

Zdjęcie piękne Więcej,więcej

Dobrze, że drzewka się przyjęły

Wczoraj byłam w Auchan i jak wjechałam na parking to się prawie popłakałam. Dużo drzew uschła, a te które przetrwały to są w fatalnym stanie Ale tam jest patelnia i nikt nie podlewa

Ciekawa jestem tego żywopłotu, który będziesz tworzyć

Buziaki Ewunia
AGDULA 08:14, 07 wrz 2015

Hej dziewczyny
przeczytałam, że byłyście w Świątnikach. W jakich cenach mają wrzosy?
Chciałabym coś nabyć a nie wiem czy opłaca się jechać. W ogrodniczym, w Luboniu widziałam po 5 zł, a takie bardziej okazałe po 12. Te ostatnie były już naprawdę spore.
Pozdrawiam
Borbetka 08:20, 07 wrz 2015

U mnie też posadzili zeszłej jesieni drzewa i stoją pousychane patyki. Oby przetrwały. Tego lata chyba nikt sobie z zielenią "niczyją" nie poradził. W sobotę poszłam sobie pokopać łopatą i nie mogłam wbić ją w ziemię. Nie wierzyłam własnym oczom, a przecież podlewałam. Cieszę się, że pada, bo wszystko się napije. Podziwiam właścicieli ogrodów "na piaskach". To dopiero wyzwanie, aby te ogrody przetrwały takie lato jak było.
Też jestem ciekawa żywopłotu.
MirellaB 10:29, 08 wrz 2015

AGDULA napisał(a)
Hej dziewczyny
przeczytałam, że byłyście w Świątnikach. W jakich cenach mają wrzosy?
Chciałabym coś nabyć a nie wiem czy opłaca się jechać. W ogrodniczym, w Luboniu widziałam po 5 zł, a takie bardziej okazałe po 12. Te ostatnie były już naprawdę spore.
Pozdrawiam

W Świątnikach wrzosy po 4,00 złote, a w Auchan w Komornikach po 1,80, ale nie takie ładne
A skąd Ty jesteś, że w Luboniu bywasz i w Świątnikach, a ja Ciebie nie znam?