Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 22:36, 22 cze 2016

Do góry

najśliczniejszy świerczek (wybrany przez Małą Mi ) i moja dwubarwna jak się okazuje hortka
W cieniu - zacieniona 22:34, 22 cze 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Zaczęłam dziś od wiewiórki a skończyłam na powojnikach i innym kwieciu. Wspaniała uczta dla oczu
Dzisiaj spieszyłam się i nie robiłam jej fotek.Pozdrawiam.

Skąpana w słońcu 22:33, 22 cze 2016

Do góry

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:33, 22 cze 2016

Do góry

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:33, 22 cze 2016

Do góry
siakowa [img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/117/1172400/original.JPG[/img]

Belki od pergoli? Masz.jakis plan wobec nich?

Ladnie kwitnie Ci ed.u mnie chyba slabiej bo podzielona.

I zawsze mowilam ze krwawnik to jednak chwast
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:33, 22 cze 2016

Do góry
AGDULA napisał(a)

w sumie to fajny pomysł obudować basen roslinami, z jednej strony jakaś mała górka, coby płasko nie było, trochę białego kamienia, niebieskich kwiatów, lawenda jakieś juki etc, dwa leżaczki przy tym

Bardziej myślałam o dodatkach - niebieska donica, okiennice na pergoli, może jakaś ozdoba... Ale z niebieskim kwieciem zgadłaś
Kolorowy ogród na piasku 22:32, 22 cze 2016

Do góry
A tydzień wcześniej odwiedziły nas dwie wspaniałe Ogrodniczki
Mira ze swoją swatową Dorotą Gorąco pozdrawiamy

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:32, 22 cze 2016

Do góry
tiarelka

Jurajski Ogród 22:30, 22 cze 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Ależ cudnie, ale to juz mówiłam
Ale ta druga focia z autkiem jest po prostu czadowa!
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:30, 22 cze 2016

Do góry
boguslaw_grzybowski napisał(a)
Moze niepotrzebnie sie odzywam,ale znajima violki ze sklepu ogrodniczego,stwierdzila ze ta piekna lilia to wlasnie sw.jozefa i zapisala sie na cebulki,dzis deszczowo,organizacyjne sprawy,tez czasu wymagaja,dzionek padl

Czasami dobrze odpuścić ogród, bo przecież inne sprawy też są ważne w życiu! A nawet nieraz ważniejsze.
No to jest potwierdzenie, co do lilii, najlepiej zobaczyć w czasie kwitnienia. Moje białe jeszcze nie kwitną, chociaż pączki już są, a inne, proszę bardzo!

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:30, 22 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Dzięki Sylwia

Cudne.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:30, 22 cze 2016

Do góry
boguslaw_grzybowski napisał(a)
Moze niepotrzebnie sie odzywam,ale znajima violki ze sklepu ogrodniczego,stwierdzila ze ta piekna lilia to wlasnie sw.jozefa i zapisala sie na cebulki,dzis deszczowo,organizacyjne sprawy,tez czasu wymagaja,dzionek padl

Czasami dobrze odpuścić ogród, bo przecież inne sprawy też są ważne w życiu! A nawet nieraz ważniejsze.
No to jest potwierdzenie, co do lilii, najlepiej zobaczyć w czasie kwitnienia. Moje białe jeszcze nie kwitną, chociaż pączki już są, a inne, proszę bardzo!

W cieniu - zacieniona 22:30, 22 cze 2016

Do góry
JoannA napisał(a)
Jaka piękna kolekcja dzwoneczków i powojników. Widzę też pąki na hortensji, moje w tym roku jakoś się ociągają.
Pozdrawiam Bogusiu
Hortensje też u mnie idą niemrawo...jedynie Prim White,Anabelki,Wims Red i Hayes są gotowe .
Mój 4 arowy azyl... 22:30, 22 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pięknie

I masz złote rączki do róż z patyczka..jaki sposób mnożenia najlepszy, bo chcę sąsiadce zrobić kilka sadzonek z moich.

Aniu, ja stosowałam tylko jeden sposób.
To są róże, które przysłała mi Viva, wszystkie okrywowe lub pnące. Wszystkie tuż po przekwitnięciu.

Z nich przygotowałam takie oto sadzonki

Od razu wetknęłam je w ziemię, ale można do doniczki po uprzednim zanurzeniu końca w ukorzeniaczu. Ponieważ zaczęłam ukorzenianie dość późno bo w końcu września, nakryłam każdą sadzonkę plastikową butelką bez dna. Otwór po nakrętce jest ważny, bo doprowadza powietrze i ewentualną wilgoć, choć od czasu do czasu je podlewałam. Moim sadzonkom sprzyjała łagodna zima i wszystkie się ukorzeniły. Gdy wiosną wypuściły listki zdjęłam butelki. Obecnie wszystkie kwitną.

Ukorzeniłam również róże: Rumba i Sebastian Kneipp. Rumba kwitnie, Sebastian ma pączka. Tym razem ukorzenianie zaczęłam wcześniej (to był chyba koniec czerwca) i postępowałam identycznie. No, może częściej je podlewałam. Te róże wymagają przesadzenia i zrobię to jesienią.

Uwaga: liście lepiej obciąć wszystkie, nie będą źródłem ewentualnych chorób grzybowych.
Problemy z tujami 22:29, 22 cze 2016

Do góry

Witam
Czy ktoś może powiedzieć mi co się dzieje z moimi tuiami? czy to grzyb jakiś czy coś innego? i jak mam je ratować
są to kilkunastoletnie tuje, dwa lata temu zostały trochę pokiereszowane usuwaniem ogrodzenia wzdłuż którego rosły, w zeszłym roku przycięte, na przełomie kwietnia i maja br podsypałam je nawozem długodziałającym ( 100dni)
i były piękne- gęste , zieloniutkie i nagłe zaczęły brązowieć i zasychać im igły-zauważyłam to wczoraj, a jeszcze w weekend odwiedziła mnie mama i podziwiała jakie są ładne- nie zauważyłam wtedy żadnego brązowienia-
te na zdjęciu są najbardziej dotknięte- ale i na innych też widać ,ze końcówki igieł zamierają ( nie na wszystkich- te najbarzdziej uszkodzone rosną obok siebie i ten proces jest bardziej nasilony z jednej strony drzewka, druga strona szpaleru jest zdrowa)
Bardzo proszę o pomoc, bo jestem początkującą ogrodniczką i n ie wiem co to może być
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:29, 22 cze 2016

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:27, 22 cze 2016

Do góry
zawitka napisał(a)

Kasiu to ten krzaczek już mam 2 Zginęła mi nazwa --skleroza ha ha

O jak kwitnie - super To złotlin variegata, moża go przycinać po kwitnieniu to gęsty będzie
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 22:27, 22 cze 2016

Do góry
witam,

kolejnym okazem jest klon o nazwie:

Acer palmatum 'Okushimo'

To stara japońska odmiana z ok.1710 roku, ciągle uprawiana i pożądana z uwagi na niebywałe ulistnienie, które póżnym latem zawija się tworząc rurki. Nazwa klona oznacza 'sól i pieprz' gdyż na jesień wybarwia się w bardzo spektakularne kolory żólty, pomarańcz i czerwień - zaliczany do tzw grupy klonów 'tricolor'

cdn...

Kolorowy ogród na piasku 22:27, 22 cze 2016

Do góry
Dziękuję za wszystkie ochy i achy w imieniu róż i nie tylko

Wczorajsi wspaniali goście już się przedstawili
Dorotko, Gosiu, Anetko dziękuję ślicznie Wam (i Waszym połówkom ) za odwiedziny, prezenty i bardzo mile spędzony czas

Dzień wcześniej gościliśmy w naszym ogrodzie trzy inne wspaniałe Ogrodniczki
Z Główną Ogrodniczką na czele

Na koniec wizyty poprosiliśmy Danusię o dedykację w Jej książce

Pięknie dziękujemy
Nie mogłam tego zdjęcia nie wkleić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies