Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 10:59, 18 lip 2016

_Martini_ napisał(a)

Właśnie zwykle tak sadzę po kilka. Jak dwa lata temu zrobiłam sobie różankę z "markietowych" NN to dopiero była rozpacz. Z wszystkiego jednak wyciąga się wnioski. Róże poszły aut do tesciowej i pół rabaty przekopałam, żeby teraz cieszyć się szpalerem limek

No widzisz, limki przeciez tez lubimy, wiec nie ma tego zlego...
Zagajanka 11:05, 18 lip 2016

Ewik napisał(a)

Z Pashminą masz rację , może spróbuję na jesieni z nową sadzonką , aczkolwiek jestem też ciekawa innych z tej serii, mam Lavender, Jasminę i Larisse i jestem zadowolona z nich , Lavender i Jasmina są chętne do powtórki kwitnienia larissa narazie odpoczywa

Mam tez Patricie FC i polecam oraz Jasmine FC, ktora tez w sumie lubie, bo ladnie i dlugo kwitla, ale podlapala plamistosc i stoi taka do polowy ogolocona z lisci. Natomiast kolor miala przecudny.
Miałam mieć tez Escimo FC, ale przyslali cos innego, js rumiany kolorek tez w wersji werandowej, czyli niskiej. Na razie rośnie, ale chyba bede sie tej NN wyzbywać.
Zagajanka 11:09, 18 lip 2016

Ewik napisał(a)

Ha i bądz tu mądry , mi Lavender FC bardzo sie podoba , podobnie jak i Stephanie , ze jak co chętnie je przygarne Jaki rzeczywiśty kolor ma gemma ? zdrowa jest ?

Stephania zostaje, bo pieknie rozkwita, ale smieciuch z niej straszny, podobnie jak Parky.
Z Lavender FC na sto procent jeden krzaczek Ci moge na jesieni dac, spiszemy sie jak sie ochlodzi
Gemma ma kolor czerwonawego różu, który z czasem trochę płowieje. Kwiatek ma piękny kształt, chociaz olbrzymi nie jest, tak z 7 cm. Krzaczek w pierwszym roku niewysoki, do 50 cm. Zdrowa jest, pachnie słabo.
Gabisia 13:44, 18 lip 2016

Janeczko,
ale piękne to Twoje różane szaleństwo!
Baaaardzo lubię takie listy top ileśtam, są to bardzo pomocne wskazówki
Ja mam narazie "kłopot" z angielkami, bo strasznie wysokie porosły
Na wiosnę będę polować na jakieś niższe, rabatowe (pewnie z Tantau i Kordes).

Podziwiam i pozdrawiam!
Zagajanka 20:55, 18 lip 2016

Gabisia napisał(a)
Janeczko,
ale piękne to Twoje różane szaleństwo!
Baaaardzo lubię takie listy top ileśtam, są to bardzo pomocne wskazówki
Ja mam narazie "kłopot" z angielkami, bo strasznie wysokie porosły
Na wiosnę będę polować na jakieś niższe, rabatowe (pewnie z Tantau i Kordes).

Podziwiam i pozdrawiam!

Gabiiisiu, jak miło Cie widzieć! Gdzie się podziewasz ostatnio?
Pokazałabys nam trochę swoich "problematyczych" różyczek... tęsknimy za Twoimi zdjęciami.

Jakieś niższe to będą na pewno różniaste Flower Circusy Kordesa (w tym Pashmina), Kurfurstin Sophie, Stephanie Baronin zu Guttenberg, względnie Herzogin Cristiana, Ascot, Ebb Tide, Lavender Ice, Pomponella... Tak że do wyboru, do koloru

Ewik 21:45, 18 lip 2016

Zagajanka napisał(a)

Stephania zostaje, bo pieknie rozkwita, ale smieciuch z niej straszny, podobnie jak Parky.
Z Lavender FC na sto procent jeden krzaczek Ci moge na jesieni dac, spiszemy sie jak sie ochlodzi
Gemma ma kolor czerwonawego różu, który z czasem trochę płowieje. Kwiatek ma piękny kształt, chociaz olbrzymi nie jest, tak z 7 cm. Krzaczek w pierwszym roku niewysoki, do 50 cm. Zdrowa jest, pachnie słabo.

Zdziwiłam sie, ze Baronowa sie Tobie nie podoba nawet sie zrymowało .
Odnosnie pomyłek to moja Zośka jest jebit żarówiasto różowa i nie mam pojęcia co to za jedna .
Madzenka 16:27, 19 lip 2016

U mnie chwilowo po kwitnieniu, w napieciu oczekuje na kolejne
Karabela 21:26, 19 lip 2016

U mnie też po kwitnieniu ale już pojawiają się pąki.
Janka pięknie u Ciebie a opisy jak z książki dla profesjonalistów, świetne wpadam w przerwie wakacyjnej i ściskam serdecznie
Zagajanka 23:05, 19 lip 2016

Ewik napisał(a)

Zdziwiłam sie, ze Baronowa sie Tobie nie podoba nawet sie zrymowało .
Odnosnie pomyłek to moja Zośka jest jebit żarówiasto różowa i nie mam pojęcia co to za jedna .

rym-cym-cym

Zośka moze być najpierw żarówiasta, ale później odpuszcza i robi się bardziej blada:

Zagajanka 23:09, 19 lip 2016

Madzenka napisał(a)
U mnie chwilowo po kwitnieniu, w napieciu oczekuje na kolejne

Jakoś u mnie prawie połowa krzaczków nadal kwitnie, albo zaczęła już drugie tłoczenie.

Munstead Wood

Dieter Muller

Artemis

Alden Biesen