Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:16, 18 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

Pikna żabka!
Z Pszenicznej ... 14:15, 18 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
No i trochę ładniejszych zakątków, rozwar był niebieski w tamtym roku, nie bardzo wiem czemu teraz jest biały

Ale masz piękny bukszpanowy zywopłocik, skąd brałaś sadzonki ? własne robilaś ?
Mój rozwar powtórzył kolory, ten niebieski jest niebieski a biały jest biały...dlaczego twój "wyblakł"? pojecia nie mam...
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:12, 18 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Kosmosy czekoladowe podobają mi się najbardziej
W tym roku ich jednak nie kupiłam, ale w przyszłym roku pół ogrodu nimi obsadzę
z pięciu cztery rosną, ale znowu nasadzenie bez sensu, rozchodniki je zagłuszyły i marne w tym roku. No cóż za rok znowu sadzę bo też się nimi zachwycam
Ogródek z futrzakami i kamieniami 14:10, 18 lip 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

Ewa, napatrzeć się na Twoje róże i rabatki różane nie mogę!. Tak pięknie masz to wszystko skomponowane.
Mam pytanie o tę trawkę na zdjęciu, czy to jest śmiałek? Jak wysoki on u Ciebie jest. Ja kupiłam w tym roku odmianę Goldtau, ale z kwiatostanami to ma ca. 120 cm, więc wysoki. Posadziłam do róży Munstead Wood, ale nawet jak ona się rozrośnie to chyba też będzie za wysoki.

Futrzaki przeurocze
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:10, 18 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Glowing Dream tak świeci, ze aparat sobie nie radzi... chociaż jak teraz patrzę, to ona ma taki żarówiasty kolor na żywo.

I wielka pysznogłówa Beauty of Cobohan

Wpadam po wakacjach i od razu się zachwycam-cudnie jest!!
Zestaw liliowców także imponujący
Ogród, mydło i powidło. 14:09, 18 lip 2016

Do góry
katel napisał(a)
Glediczja Rubylace, sosna Louie z Hoopsi w tle.

Róża Peter Pan i hakonechloe.

Indygowiec Kiryłowa.

Piękne ujęcia a glediczja ma takie ogromne i ostre kolce???
Zachwycam się twoimi powojnikami, masz do nich rękę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:07, 18 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Czy to Lavandula angustifolia?
Urocza
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:06, 18 lip 2016

Do góry
KATKAK
Kasiu, normalnie mnie zawstydziłaś, bo owszem, nie najgorzej u mnie w ogrodzie, ale gdzie mi do tych najpiękniejszych, mimo to kocham mój ogród, bo mójbardzo ci dziękuję
nazwa pełna, to carex Elata Aurea. Jeśli jeszcze są, a chcesz, to kupię i ci wyślę???
ona pasuje do wszystkiego
tu mam z limkami, ubiegłoroczne patyki sa krzewami

KATEL
na to liczę, rosną dośc szybko, ale tak czy siak, 2 lata mus czekać

jeden osobny słup dostał bambusy i po nim pnie się Sweet Summer Love

i jak jeszcze urośnie ta piękność
Charles Austin
jaka ona zmienna
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:01, 18 lip 2016

Do góry
Zapomniałam dorzucić paskudę, która panoszy się na całego Niby ładna ale ekspansywna

W zgodzie z naturą 14:00, 18 lip 2016

Do góry
Ela obejrzałam ogród, jest bardzo dojrzały, pięknie zielona trawa, wisteria, milin, hortensja, lilie zachwycają, warzywnik i zbiory pierwsza klasa
Sielskie miejsce
elka_ napisał(a)
A teraz troszkę historii:

rok 2013

Czy mały pomocnik to Twoja córunia?
Moja codzienność - ogród Oli 13:54, 18 lip 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
przyszły jeżówki z wymiany foto dla Edytki

po lewej Sensation Pink i Vintage Wine , po prawej Green Eyes

Olu piękne okazy!
Wybacz, że pytam-ale nie było mnie troszku-urlopowałam się-robiłaś przegląd swoich jeżówek?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:49, 18 lip 2016

Do góry

Ale jest też przysłowiony trup w szafie-mordor lebiodowy obok wykusza-efekt nawiezionej,ale nierozplantowanej i nieobsianej trawą ziemi.Oczywiście fuknęłam chłopa,bo pośrednio to jego wina-chodniczek z obrzeży utknął w połowie,więc nie było jak rozplantować i obsiać.

Chwaściory niczym nie skrępowane szaleją.Ruszyłam jednak z pracami-układam gabion, a potem ruszam z kopaczką w busz:-/

O Kasjo dobrze że już jesteś wypoczęta i gotowa do pracy
Mordor cytuję bo mam to samo więc łączę się w bólu
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:48, 18 lip 2016

Do góry
Marta, a nasze poprzednie rozważania nadal aktualne? Bo coś było wspominane o konieczności zrobienia ścieżki

Część wypoczynkowa mi się nie podoba i wymaga dopracowania - trawnik ma kształt położonego jaja, a powinno być duże koło przed tarasem i malutkie na ognisko. W paincie nie umiem tego narysować:/.

W każdym razie, moja skromna opinia jest taka, że rabata brzozowa powinna mieć kształt wklęsły, a nie wypukły i powinna być większa. I to byłby w zasadzie główny cel tego niedorobionego rysunku.
To, i ścieżka ogrodowa z prawej strony
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:47, 18 lip 2016

Do góry
ELA
to może niech okrywa altanę, fajnie by to wyglądało u mnie sadziłam kosodrzewiny, które cierpiały, w miarę, jak berberys się powiększał, w środku jest jałowiec, który widać zimą, o dziwo żyje, no i tez jakieś jałowce wśród berberysu i też żyją, widoczne są zimą, gdy on bez liści.
A na samy dole mam różne płożące jałowce, które stale tnę
BOGDZIA
dzięki, że zaglądasz
popatrz, dzielżany od ciebie
miałam je w innym miejscu, ale jesienią przesadziłam, a i tak tam został kawałek i jest..

i pełny liliowiec od ciebie
Ogród Mirelli 13:47, 18 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Róża Aphrodite zakwitła drugi raz - perłowo różowa w odcieniu porcelanowym

Przepiękna jest ta róża, kolor bajka.
Ogród Mirelli 13:45, 18 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Liatry i motyle

Super fotka Mirelko!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:43, 18 lip 2016

Do góry
Lato w ogrodzie nabiera dojrzałośći i kolorów...kwitną liliowce, jezówki, ciągle któraś kwitnie z róż i zaczynaja nabierać na znaczeniu trawy, pokazują sie coraz wyraźniej.........
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:42, 18 lip 2016

Do góry
Wróciłam na włościWypoczęta,troszku opalona-ale niewiele,bo nie jestem zwolennikiem kąpieli słonecznych
Takie widoki miałam:

A takie zastałam po powrocie do domu:
Cudna niespodzienka-jeżówki

Hortensje:

Ale jest też przysłowiony trup w szafie-mordor lebiodowy obok wykusza-efekt nawiezionej,ale nierozplantowanej i nieobsianej trawą ziemi.Oczywiście fuknęłam chłopa,bo pośrednio to jego wina-chodniczek z obrzeży utknął w połowie,więc nie było jak rozplantować i obsiać.

Chwaściory niczym nie skrępowane szaleją.Ruszyłam jednak z pracami-układam gabion, a potem ruszam z kopaczką w busz:-/
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 13:38, 18 lip 2016

Do góry
GOTOWE

Witaj Kasik. Będąc u Gosiaczka w wątku zobaczyłam zaproszenie do Twojego wątku - nie omieszkałam zajrzeć. Efekt końcowy jest piękny. Nie ma to jak pomocna dłoń Pozdrawiam.
Ogród z widokiem na jezioro 13:38, 18 lip 2016

Do góry
yolka napisał(a)

Przepiękne okazy! Tak juz kwitną???
Obym długo nie czekała, na takie jak twoje; fajnie, że więcej fot dałaś, szersze kadry, z przyjemnoscia obejrzałam. Na widok plonów slinka mi pociekła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies