Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 06:55, 11 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

U niej nie będę zmieniać ale u siebie i owszem, mam całkiem przewrotny pomysł, ale na następną wiosnę, teraz tylko niewielki lifting wykonam Marzenko

Aż mnie korci żeby przekopać i usunąć trawnik za garażem hehe, ale "bojam" się, że sama nie dam rady...z chłopakami nie lubię, bo ich za dużo i każdego z osobna "muszem" ogarniać, co mnie przyprawia o stres wielki.

Dzisiaj pociachałam prawie po nocy kanty, znowu trawnika jest mniej.

Danusiu, szalejesz! no jestem ciekawa, co za nowy pomysł sie zrodził
buziak z rana
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:41, 11 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ana, ja lubię pokopać tak na spokojnie, nie na wyścigi...pomysleć, popatrzeć.
ja nie lubie z moim M bo u niego dołek wykopany wsadzone i tak ma być a nie pomiarki, przestawiania i nie daj boze jak to trzeba jednak wykopać by zmienić ustawienie....
Co do cebulowych to na moich rabatach mam wciśniętę przeszło 1,5 tyś i mam wrażenie, że każdą kolejną muszę przemyśleć i pooglądać zdjęcia z wiosny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:29, 10 wrz 2013

Do góry
Ana, ja lubię pokopać tak na spokojnie, nie na wyścigi...pomysleć, popatrzeć.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 23:28, 10 wrz 2013

Do góry
Puchate pagórki prawidłowe, ale kółeczka zlikwiduj, po kamyczku dołóż, żeby kółek nie było, a pagórek zostanie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:26, 10 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
oooo a gdzie Ty te cebulowe wciśniesz?

Hahaha, Ana czytałam u Ciebie, zastanawiasz się też gdzie. Ale cebulowe to nawet pomiędzy się wciśnie więc ty się nie boj, zmieści się.
Kondziowy Ogród :) 23:25, 10 wrz 2013

Do góry
Kondzio, nie sposób nie zajrzeć po takim tuliskaniu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:25, 10 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

W gruncie, balia wywieziona do Babci Jasi, grzeje wodę do podlewania ogórków
oooo a gdzie Ty te cebulowe wciśniesz?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:24, 10 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

U niej nie będę zmieniać ale u siebie i owszem, mam całkiem przewrotny pomysł, ale na następną wiosnę, teraz tylko niewielki lifting wykonam Marzenko

Aż mnie korci żeby przekopać i usunąć trawnik za garażem hehe, ale "bojam" się, że sama nie dam rady...z chłopakami nie lubię, bo ich za dużo i każdego z osobna "muszem" ogarniać, co mnie przyprawia o stres wielki.

kurcze też tak ,wole sama przekopać / wykopać / przesadzić niż tłumaczyć co i jak
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:24, 10 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Danusiu ja czytałam, że Ty będziesz sadzić cebulowe w ogrodzie??? Czy ja dobrze zrozumiałam, że będziesz sadzić w gruncie, czy chodzi o słynną balię???

W gruncie będę sadzić, balia wywieziona do Babci Jasi, grzeje wodę do podlewania ogórków

Cebule mam z Anglii, więc mam nadzieję, że kolory się sprawdzą.
Brzoza papierowa - Betula papyrifera 23:22, 10 wrz 2013

Do góry
Takie same wymagania, ja nie sadziłam takiej brzozy, ale na pewno warto, kora bardzo interesująca.
Marzenie o... 23:15, 10 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja bym dała między kulkami jednak cosik, niskie musi być i najlepiej żółte. Ułożone falami lub wachlarzem jak wrzosy i wrzośce.

Nawet i żurawki mogłyby być, tylko już nie żółte, bo nie wytrzymają.

Ilex będzie za wysoki, może być trzmielina ale musi być cięta "po ziemi"

dziękuję Danusiu bardzo za wskazówki - będę teraz kombinować co mogłoby być tym "cosikiem" , bo skoro falami to trzmielina musi być jeszcze z czymś?
Isle of Skye - Zamek Dunvegan i jego ogrody 22:59, 10 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niesamowite kolory na bylinowej rabacie, a zdjęć nawet za mało Wklejaj więcej.

Danusiu, mnie też hipnotyzowała ta rabata Cieszę się że fotki sie podobają Mam jeszcze trochę w zanadrzu
Twoich relacji tez zawsze wyczekuję i z wielką przyjemnością oglądam !

Agnieszka - ja bym mogła tylko na takie wyprawy jeździć

Joku - Jola, tez myslałam że się na ruch pod prąd nie przestawię, a jednak... teraz jeżdzę i nie sprawia mi różnicy czy jade autem na wyspach, czy po wylądowaniu na kontynecie wsiadam do auta z kierownicą po europejskiej stronie
Jak założyć swój wątek? 22:54, 10 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nowy wątek zakładasz albo w dziale Nasze ogrody albo w dziale Projektowanie ogrodu

Klikasz tutaj https://www.ogrodowisko.pl/forum/3-nasze-ogrody

a u góry jest napis na zielono pod napisem Nasze ogrody " Nowy wątek"

https://www.ogrodowisko.pl/watek/new?forum_id=3

Wpisujesz tytuł i już masz. MOżesz pisać posta i wklejać zdjęcia (w jednym poście najwyżej 4 szt).

Kolejnym ruchem jest zrobienie podpisu, żeby był link do Twojego watku, aby każdy mógł do Ciebie trafić, jeśli u kogoś napiszesz.

Jak zrobić ten podpis masz tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/351-drobne-zmiany-zagniezdzone-cytaty-i-linkowanie-swoich-watkow-w-podpisie

Ależ jesteście czujni! Bardzo, bardzo dziekuję. I od razu zapraszam Chcę pisać o ogrodzie, którego na razie praktycznie nie ma... a chciałabym z pomocą Ogrodowiska zaplanować go tak, żeby kiedy juz powstanie, był... piękny...! Czy zatem jest jakaś zasada w wyborze umieszczenia takiego wątku w "projektowaniu" czy "naszych ogrodach"?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:49, 10 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Grzebię, jakie cebule kupiłaś, muszę się cofnąć....

A ja też mam z Anglii moje nowe nabytki, w tym czysto zielone tulipany, żadne tam brzegi, sama jestem ciekawa jak one będą wyglądały , ale na razie nie sadziłam jeszcze. A Ty kiedy sadzisz?

Danusiu ja mam setki cebul tulipanów z poprzednich dwóch lat... Wykopane leżą sobie w skrzynkach w garaźu....
Teraz dokupiłam 150 pełnych np. Carnival de nice, black hero, oraz peach bloosom. Kupiłam też queen of the night oraz czosnki. Nad resztą myśle.
Mam dużo białych i baldoróżowych dlatego teraz dokupiłam ciemnych przez Ciebie nie tylko donice ale i cebulowe będą biało -czarne z domieszką różu
Testowe dodawanie zdjęć 22:44, 10 wrz 2013

Do góry
ale enter nie zrobiłaś bo napis wchodzi na zdjęcie, edytuj post i popraw
Jak założyć swój wątek? 22:43, 10 wrz 2013

Do góry
Nowy wątek zakładasz albo w dziale Nasze ogrody albo w dziale Projektowanie ogrodu

Klikasz tutaj https://www.ogrodowisko.pl/forum/3-nasze-ogrody

a u góry jest napis na zielono pod napisem Nasze ogrody " Nowy wątek"

https://www.ogrodowisko.pl/watek/new?forum_id=3

Wpisujesz tytuł i już masz. MOżesz pisać posta i wklejać zdjęcia (w jednym poście najwyżej 4 szt).

Kolejnym ruchem jest zrobienie podpisu, żeby był link do Twojego watku, aby każdy mógł do Ciebie trafić, jeśli u kogoś napiszesz.

Jak zrobić ten podpis masz tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/351-drobne-zmiany-zagniezdzone-cytaty-i-linkowanie-swoich-watkow-w-podpisie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:14, 10 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dzień niestety coraz krótszy, nie zamęcz sie Danusiu. Ja tez dzisiaj usunęłam kawałek trawnika i poprawiłam życie Konwalnikom, tak jak radziłaś. Zrobiłam zdjęcie puchatych pagórków z konwalnikiem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:12, 10 wrz 2013

Do góry
Sebek, piszesz że szmer ciurkadełka działał tak kojąco na Ciebie Nom, ja też jak już się ściemniło, włączyłam ścianę czarną i gapiłam się na skrzące się w świetle liście bluszczu.

Witek wykonywał bardziej prozaiczne zajęcie, ubijał opuchlaki z latarką w ręku.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:07, 10 wrz 2013

Do góry
Grzebię, jakie cebule kupiłaś, muszę się cofnąć....

A ja też mam z Anglii moje nowe nabytki, w tym czysto zielone tulipany, żadne tam brzegi, sama jestem ciekawa jak one będą wyglądały , ale na razie nie sadziłam jeszcze. A Ty kiedy sadzisz?
Opuchlaki 22:04, 10 wrz 2013

Do góry
Dzisiaj po nocy z latarką w ręku, Witek własnoręcznie ubił 22 opuchlaki...łażą po ścianach, wziął deseczkę białą, spadały na nią, bo jak dotyka się to odpadają na ziemię, więc deseczka niezbędna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies