Dziewczyny niezłą strefę kibica miałyście... ale...
ja nie WIERZĘ!!)), że polskie kobiety nie wiedzą co to spalony, że nie wiedzą, że jak Czesi wygrali to dla nas dobrze, że nie ekscytują się, że nasi graja na Euro
To nie jest możliwe, w kraju gdzie każdy mały chłopak gra w piłkę od brzdąca Sebek..wybacz, ale też grałeś
To mamy we krwi..może drużynę mamy składkową trudno..po meczu z Niemcami chyba można wierzyć, że będzie lepiej i z Czechami wygramy
Przynajmniej teraz każdy wie, kto to Błaszczykowski.. ten od Adamiakowej
Żeby nie było.. wolę naszych siatkarzy, szkoda, że tutaj się tak nie ekscytujemy jak wygrywają mecze w lidze ale to dlatego, że polska piłką nożną stoi
Dobry wieczór. Dopiero niedawno usiadłam i się zdziwiłam, że taki tu ruch.
Odpowiadając na te pytania, które jeszcze pamiętam:
- Sebek, jest nie do końca zgodnie z projektem; Danusia pięknie improwizuje i próbuje wykorzystać jak najwięcej istniejących roślin.
- Bogda, kupiłyśmy citronelle, tiramisu, caramel i southern comfort.
- Lustro będzie, ale ściana wodna raczej nie w tym roku.
- Będą jeszcze murowane donice na tarasie. Wczoraj z Danusią znalazłyśmy niezły materiał. Tylko ekipę trzeba zamówić.
Wydawało się, że już w projekcie jest gęsto, a Danusia wkomponowała istniejące rośliny i wygląda jakby tam miały być i nie zabierają miejsca.
Kupiłyśmy dzisiaj pięknego buka. I śliwę dziecięcą.
Sebek, trzeba zatem piłę na podwórku rozstawić, przywieźć drewno z lasu, popiłować, a trociny i korę zostawić na kupce na kilka lat i próchnica kwaśna za darmo. Gorzej jak odkwaszonej trzeba, wtedy coś domieszać trzeba.
Bogdziu, dziękuję. Dodam, że ptaka widujemy prawie co dziennie, ale zazwyczaj nie zdążamy po aparat lub lornetkę. Wypadało by plewić czy kosić z lornetką na ramieniu i aparatem w pogotowiu, bo nie znamy dnia ni godziny. Dziś 2x "usiadł" na polu tuż za naszą granicą, było po 20.00. Ależ się w to wciągnęliśmy z M.
Możemy się umówić na wieczorne kibicowanie w sobote Ja zamierzam ogród porzeorac i wieczorem mecz przed TV oglądać. Nigdzie nie idę, ma po poprzednim weekedpndzie dość imprez, wątroba nie wytrzymuje...
a w następną sobotę i niedzielę dopiero będzie picie! Żarcik Mnie na pewno nie będzie - bo po pierwsze ognisko klasowe w piątek - czyli w sobotę powrót do domu i trzeba zacząć przygotowania do 18-ki Nigdzie nie mogę dostać kwiatka wariatka Obszedłem wszystkie sklepy i nic Ale chętnie obejrzę fotorelację
Ten krzew to tawuła japońska - bardzo fajnie prowadzona. Proponuję wysypać granitowy żwirek i posadzić to :
Czyli Ophiopogon planiscapus "Nigrescens" i albo Ilex crenata "Golden Gem" (powyżej) albo żurawki Citronelle - i wtedy powstanie taka kompozycja jak u Danusi