Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 16:05, 29 mar 2025

Do góry
Zobacz sobie na stronie 367 wypowiedź Andy. Mimo wszystko zdecydowaliśmy się je kupić na żywopłot, bo ceny doniczkowych były przy tylu metrach nie do zaakceptowania. Dodatkowo zerknij sobie na stronę 408, tam wrzucałam styczniowe zdjęcia. Najgorszy był dla nich luty kiedy było sporo mroźnych wiatrów, ziemia zmarznięta i nie można było podlać. Straciliśmy sporo liści wtedy. Przycięcie mnie dopiero czeka, w opisach jest by robić to koniec marca/początek kwietnia. Szkółkarz ciął je już trzykrotnie przed tym jak do mnie trafiły. Większość jest ładnie rozgałęzionych już od samego dołu. Za jakiś czas dopiero okaże się ile ich i jak mocno odbije. Z samego sprzedawcy jestem zadowolona. Byliśmy w kontakcie telefonicznym w pierwszych tygodniach, podpowiadał nam z podlewaniem itp.

Tutaj zdjęcia z piątku, zrobiłam przed i po kancikowaniu ścieżki od zachodu, ale żywopłot też się załapał.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:03, 29 mar 2025

Do góry
Joku napisał(a)

To chyba pierwsza kwitnąca w Polsce forsycja w tym sezonie. Pięknie też kwitnie u ciebie barwinek.

W Kraku faktycznie wszystko śmiga, jeszcze szybciej w Tarnowie W końcu to południe
Teraz już i forsycje i świlwa Hessei w rozkwicie, a za chwilę magnolia (u mnie w cieniu więc trochę dłużej jej zajmuje)

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 14:50, 29 mar 2025

Do góry
Ja dziś odwiedziłam ulubiona szkółkę i wyszłam z 3 laurowiśniami Kleopatra i moja ukochaną magnolią gwiaździstą. Wreszcie ją mam u siebie Tyle razy do niej wzdychałam wiosną

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:47, 29 mar 2025

Do góry
Kasya napisał(a)
A to derenie ktore dzisiaj przywiozlam

Ja pierdziu, Twój ogród jest z gumy
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:31, 29 mar 2025

Do góry
Kasya napisał(a)
Piękności

Cuda! Pięknie to wygląda
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:54, 29 mar 2025

Do góry
A to derenie ktore dzisiaj przywiozlam

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:52, 29 mar 2025

Do góry
Piękności
Ogród Basi i Romka 10:26, 29 mar 2025

Do góry
Narcyze, mało ich mam w tym roku, chciałam dosadzić i zapomniałam.
I takie różne
Ogród Basi i Romka 10:23, 29 mar 2025

Do góry
Mój największy ciemiernik i jego kwitnące siewki, jest ich dużo, małe i trochę większe, muszę je poprzesadzać
Fiołki
Ogród Basi i Romka 10:21, 29 mar 2025

Do góry
Miodunki się rozkręcają

Sasanka
Ogród Basi i Romka 10:18, 29 mar 2025

Do góry
A dziś cieszą mnie pąki magnolię, mała chwila i zakwitną

Pierwsze tulipany
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:00, 29 mar 2025

Do góry
Ciekawa jestem bardzo, czy za rok zakupione przeze mnie odmiany też mnie tak będą zachwycać
Najbardziej kolory w tych malutkich mnie zachwycają.

Dalie mi wychodzą

Z nasion sklepowych Vilmorin podpisanych jako Unwins wyszło mi 9/24. Z zagranicznych ze strony Det Blomstrar mam już 9/19 choć wysiewałam dużo później.
Anna i Ogród 2 23:50, 28 mar 2025

Do góry
Makao napisał(a)
Mączka bazaltowa skutkuje obfitym kwitnieniem ciemierników. Udało się. Rok temu były 2 kwiatki

Mam mączkę i nie posypałam a u mnie bardzo słabo kwitną.
Jesteś niesamowita z tymi wysiewami
Ja nadal nic
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:51, 28 mar 2025

Do góry
Szafirki wyszły, anemone blanda chyba umarły…

Ruby Giant, które nawet jak na krokusy są karłowe

W moich aktach medycznych kolejna jednostka chorobowa a właściwie niejedna

Ogródek Gosi 22:25, 28 mar 2025

Do góry
An_na napisał(a)
Gosiu, piękna wiosna u Ciebie
Nacieszyłam oczy

Aniu, ciągle mi mało wiosennych kwiatów. Marzą mi sie dywany

vita napisał(a)

Gosia, to jak wysiałam ją w tym roku, to mi nie zakwitnie? Myślałam, że to roślina jednoroczna?

Jest szansa, że zakwitnie. Tylko potem powinna sie wysiać i poczekać na kolejny sezon. Nie wiem, czy zdąży. Ale może sie uda?
Masz jeszcze nasionka? Jesli tak, to na wszelki wypadek posiej do gruntu pod koniec czerwca.
Będę pisała u siebie, kiedy moja sie sieje.

nicol21 napisał(a)
Piękne kępy tych pięknot masz!!!

Dla mnie ciągle za małe te kępy. Koleżanka ma całe łany w całym ogrodzie. To dopiero widok

magewa napisał(a)
Cześć Gosia

Madzia, ale niespodzianka.
Mam nadzieje, że na dłużej.

Dzisiaj był super dzień.
Co prawda wczoraj byłam wściekła, bo nie udało mi się wziąć urlopu na dzisiaj, ale udało mi się dzisiaj wyjść wczesniej z pracy i czekałam na mnie paczka.
Dostałam roślinki od koleżanki z innego forum
Zobaczcie jak dużo i jak wielkie

Hakonki, seslerie, iryski i margerytki

To są naprawdę duże donice.
Dzięki Soni będe miała obsadzona cała nowa rabatkę. I jeszcze wsadzę hakonki do donic.

Soniu, dziękuję !!!

Poza tym zaczęłam ciąc róże. Po raz pierwszy dłużej korzystam z sekatora akumulatorowego. Trzeba uważać bo praktycznie sam tnie
Jutro ciąg dalszy. Może uda mi się zacząć kopanie trawnika? Chociaż powinnam zając się warzywnikiem
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 21:26, 28 mar 2025

Do góry
Witam, w tym roku postanowiłam zrobić rewolucję w swoim ogrodzie, aktualnie planuje rabaty i mam
pytanie odnośnie moich hortensji.
Do tej pory myślałam, że to będzie Anabelle(dostałam ją z ogrodu mamy), ale nigdy nie miała u mnie pokaźnych kwiatów, raczej zwykłe białe kulki, ale co mnie zastanawia to kolor jej liści. Na fotografiach znalezionych w internecie hortensje mają głęboki ciemno zielony kolor liści, moje mają bardzo jasny odcień co roku. Dodam, że tuż obok rosną limelight i one mają widocznie ciemniejsze liście.
Czy ktoś wie co to za odmiana? Czy istnieją hortensje krsewiaste, które mają takie jasne liście? A czy moje są poprostu "głodne"i trzeba sie nimi odpowiednio zająć?
Przepraszam za jakość zdjęć, ale to jedyne jakie znalazłam w telefonie z tego lata.
Mimo słabej jakości widać różnicę chiciazbyyw porównaniu do rosnących w tyle brabantów.
Będę wdzięczna za odpowiedzi i pomoc
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 21:23, 28 mar 2025

Do góry
vita napisał(a)

Zajrzałam na 26 maja, jak truskawka NN wygrała smakowo z 'Bogotą' i ma niewielkie owoce, to już jestem nią zainteresowana No i jaką ma ciekawą historię
Pisałam o siatce przeciw śmietce (cebula) i połyśnicy marchwiance, nie okrywałaś dotąd, czy nie miałaś szkodników?

Owoce były małe, bo jeśli dobrze pamiętam to zbierane już ze starszych krzaczków. Teraz będę je miała z dwuletnich to powinny być ładniejsze. Zobaczymy już za dwa miesiące, a może nawet szybciej, bo w tym roku zdecydowaliśmy się okryć jeden rządek.

Nigdy nie miałam tych szkodników. Aż sprawdziłam jak wyglądają takie poszkodowane marchewki i nic takiego u mnie nie było. Szczęściara ze mnie
Nowy początek z wilkiem w tle 21:01, 28 mar 2025

Do góry

Koniec

Jeszcze pustki na rabatach ,jedynie chwasty szaleją ,ale codziennie jakiś nowy kwiatuszek się pokazuje
Nowy początek z wilkiem w tle 20:58, 28 mar 2025

Do góry

Nowy początek z wilkiem w tle 20:55, 28 mar 2025

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies