Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

ajka 18:12, 19 sty 2026

Ostrokrzewy wyglądają pięknie, dobrze że nie wycięłaś na dobre. Róże też kłują, a przecież większość z nas ma je w swoim ogrodzie
mirkaka 13:39, 20 sty 2026

Magara napisał(a)
Mirka, tak pewnie zrobię Dziwię się czemu sama nie przemarzła jeszcze na amen - drzwi do szklarni mam otwarte, mróz był.

Ja siałam gorczycę w zeszłym roku i wiosną wiele było żywych, może te mrozy ją załatwią
mirkaka 13:42, 20 sty 2026

ajka napisał(a)
Ostrokrzewy wyglądają pięknie, dobrze że nie wycięłaś na dobre. Róże też kłują, a przecież większość z nas ma je w swoim ogrodzie

To prawda, ale róże nie mają liści kłujących które trzeba wyzbierać, i to o te liście chodzi
Teraz gdy jest zima, cieszę się że zostały, patrzę na nie z okien kuchennych, cieszą
basia3012 16:55, 20 sty 2026

Mirko, też ślę życzenia noworoczne. Zdrowia dla Ciebie i innych ogrodników oraz dobrego i spokojnego roku 2026 życzę.
Ostrokrzewy są piękne ale faktycznie te kolące listki są nie za bardzo.
Ciemierniki u Ciebie są duże i piękne. To atrakcja zimowych ogrodów. U mnie w grudniu, przed opadami śniegu nie były takie. Może w środku jakieś pąki były ale nie sprawdzałam.
Pozdrawiam.
ElzbietaFranka 11:24, 22 sty 2026

mirkaka napisał(a)
Ponieważ zapowiadają śniegi, postanowiłam uwiecznić grudniowe kwiaty, póki wyglądają w miarę ładnie

Bardzo ładne w grudniu. Moje teraz pod śniegiem wyglądają tak jak ten trzeci.
Biały piękny. Mam nadzieję, że moje też takie będą.

U nas spory mróz i sporo śniegu i widoków na odwilże nie widać. Zima na całego, ale niech tak będzie zima ma być zima

Już wysiewy robisz. Ja w tym roku sobie odpuszcze może stipy wysieje.