Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja "przyziemna" :) pasja 18:32, 20 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Oj to jeszcze ja życzenia dorzucam Spełnienia wszystkich marzeń.
Dodam nietypowego "kwiatka"
Cisy o których Ci pisałem to odmiana Parade bardzo wąskie.
Niestety są droższe niż myślałem, ale za to i wyższe, mają ok 120-140cm za 70zł.
[/quot

sto lat dla jagoo a te Cisy w sam raz na prezent by pasowały nieprawdaż.? Piękne som.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:42, 20 maj 2016

Do góry
Irenko no niestety, rośliny nie poradziły sobie z nadmiarem wilgoci i chłodem, chociaż zawsze mnie to denerwuje bo gdyby nie było ja mam piaszczystą glebę, ale i tak mam zgniłe straty.
Bardzo mi miło i z chęcią przygarne podarki, dziękuję

Justynko ja już część wykreśliłem z pamięci i wolę nie wypisywać bo wpadne w doła totalnego, a wykopane mam pod drzewa 3 wielkie doły
Biało różowy ogród za płotem. 12:38, 20 maj 2016

Do góry
Aniu tak robiłem jest tutaj.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:36, 20 maj 2016

Do góry
Dywan niezapominajek urzekający
Moja "przyziemna" :) pasja 12:20, 20 maj 2016

Do góry
Oj to jeszcze ja życzenia dorzucam Spełnienia wszystkich marzeń.
Dodam nietypowego "kwiatka"
Cisy o których Ci pisałem to odmiana Parade bardzo wąskie.
Niestety są droższe niż myślałem, ale za to i wyższe, mają ok 120-140cm za 70zł.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:01, 20 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tak bez marudzenia najzwyczajniej mi smutno Liliowce przeżyje,, kilka lilii też kilka jeżówek też bo już wymieniłem, 20 różnych turzyc również, ale tych 20 miskantów i rozplenic na prawdę mi szkoda. Tak ładnie już było z trawami w zeszłym roku i tak dobrze wszystko rokowało na ten rok, a tu klops.
Nie wiem co posadzić w zamian, a i tak na razie nie posadzę, na dodatek nawet dobrego źródła już nie mam bo małych sadzoneczek już nie kupię.
Najbardziej szkoda mi wielkich rozplenic Moudry i miskantów ML, przetrwały 3 i mają po kilka malutkich kłosków.
Ehh trudne życie ogrodnika

Ale ci współczuję, tak w tym roku cosik nie tak z tymi akurat trawami; wiosną za rok mogę ci podarować 3 wielkie kepy Moudry, teraz juz za późno na podział. A jak się rozplenice posieją, będę o tobie pamiętać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:36, 20 maj 2016

Do góry
Kamcia zdecydowanie lepsza, gdy są takie zimy z mrozem i śniegiem nie ma strat, a to co w tym roku było to tragedia, cóż częśc będę wymieniał, reszta musi czekać na lepsze czasy lub inne zastępstwo.

Kasiu u Ciebie straty niewielkie, więc jest się z czego cieszyć, starsze trawy u mnie też przetrwały, ale u mnie większość to młodzieniaszki, więc rady nie dały, chociaż rozplenice mnie załamały bo miałem już wielkie, a tu klops totalny.
Może będę w Pisarzowicach
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:25, 20 maj 2016

Do góry
Nie wiadomo na co patrzeć hakone zaskakuje, ja podzieliłem spore kępy w kwietniu, przyszedł przymrozek i nie ma, chociaż możliwe, że coś innego ją załatwiło.
Ogródek Iwony II 08:23, 20 maj 2016

Do góry
Iwonko ładnie wyszło, podoba mi się i chyba przyznasz, że kora to +10 do wyglądu rabaty, robi się od razu tak jakoś czyściej i z chwastami jest mniej roboty
Święto Azalii Pisarzowice:) 00:04, 20 maj 2016

Do góry
Może i ja dotrę, są spore szanse o ile dotrę bo 6 lat temu jak chciałem tam dojechać to nawigacja wyprowadziła mnie w bramę jakiegoś zarośniętego pola
Biało różowy ogród za płotem. 23:59, 19 maj 2016

Do góry
Agnieszko o ile jutro czegoś nie będę musiał przymusowo zrobić to będzie sadzenie bo mam zamiar po drodze paliki kupić, bez nich nie chciałem sadzić by nie podnosić drzew z ziemi po lekkim wiaterku
Trawka jak zrobi się cieplej na pewno ruszy z kopyta, chociaż nie do końca równo wzeszła, ale nie będę dosiewał niech sama się zagęszcza bo tak źle to nie ma

Aniu tujki ledwo 60cm, zły na nie jestem, ale jak przy dobrym nawodnieniu i nawożeniu będą rosły po 30cm na rok to za 3 sezony nie będzie tak źle
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:48, 19 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Normalnie pozazdrościć kurkom Rośliny bardzo zdrowo wyglądają, ajk dla mnie od teraz rośliny dopiero zaczynają wyglądać porządnie i okazale.
Moja jedyna japońska też nie słabo, a nawet powiedziałbym, że bardzo marnie bo bez żadnego kwiatka, a niby cały czas nawadnianie chodziło.

Do tej pory powoli rośliny się rozwijały. Dla mnie maj to dopiero prawdziwa wiosna.
Azalie mnie zaskoczyły bo po zeszłorocznej suszy nie liczyłem na kwiaty. A te nie zawiodły.
Ogród z pergolą 08:44, 19 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Ola jeżówki będę miała 28 maja bo Luki mi je przywozi bo tu akurat będzie. zamawiamy w bylinowym raju, dziewczyny bardzo zadowolone i polecały. jak bedę je miała to wrzucę fotki

ja swoje Geen Jewel z Bylinowego Raju będę miała w sobotę, bo odbieram sobie na targach w Gliwicach, wrzucę fotki to sobie zobaczysz czego można się spodziewać.
Ogród z pergolą 08:19, 19 maj 2016

Do góry
babka napisał(a)
Cześć Aniu, czytam że zamawiałaś jeżówki Green Jewel. Dotarły już i jesteś zadowolona z sadzonek ? Polecasz sklep? możesz podesłać mi namiary na priv ?
Pozdrawiam

Ola jeżówki będę miała 28 maja bo Luki mi je przywozi bo tu akurat będzie. zamawiamy w bylinowym raju, dziewczyny bardzo zadowolone i polecały. jak bedę je miała to wrzucę fotki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:53, 18 maj 2016

Do góry
Zieloniutka traw wiosną nigdy nie zamawiam, anjwcześniej to w maju kiedy już wszystkie powinny ruszyć a tym bardziej te w donicach.

Alicjo ja nie spodziewałem się, że straty będą aż tak ogromne, cóż zrobić roślin nie wskrzeszę.

Ludwiko dlatego ja traw nie zamawiam przez internet, już kilka razy się sparzyłem i podziękuje.

Kasiu mam nadzieję, że o moich stratach nie pisze bo piękne to nie są

Paweł ja mam straty ogromne i pustki na rabatach, no nic teraz będę dobierał rośliny z większą uwagą, ale na prawdę dziwi mnie to, że tak mocno rozrośnięte trawy padły. Rozplenice podejrzewam, że załatwił przymrozek w kwietniu, a miskanty mokry marzec.

Paweł drzewa z donic więc problemu być nie powinno, zimowały w CO bez zabezpieczeń bo obserwowałem je od zeszłego roku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:03, 18 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Paweł zastanawiałem się już dzisiaj co bym skrócił by korona była jeszcze ładniejsza, na zdjęciach może słabo wygląda, ale na żywo ma na prawdę regularny pokrój. Coś bym jednak skrócił, ale się boję

Do odważnych świat należy więc może tylko końcówki podetnij Oby się przyjęły mi wypadła brzoza greyswood ghost a była taka piękna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:28, 18 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Alicjo byłem

Dzięki Łukaszu

A jeśli chodzi o straty, to przykre rzeczywiście, pod względem finansowym również

Zieloniutka, ja też zamówiłam przez net miskanty i tylko 1 daje jakiekolwiek oznaki życia.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:02, 18 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tak bez marudzenia najzwyczajniej mi smutno Liliowce przeżyje,, kilka lilii też kilka jeżówek też bo już wymieniłem, 20 różnych turzyc również, ale tych 20 miskantów i rozplenic na prawdę mi szkoda. Tak ładnie już było z trawami w zeszłym roku i tak dobrze wszystko rokowało na ten rok, a tu klops.
Nie wiem co posadzić w zamian, a i tak na razie nie posadzę, na dodatek nawet dobrego źródła już nie mam bo małych sadzoneczek już nie kupię.
Najbardziej szkoda mi wielkich rozplenic Moudry i miskantów ML, przetrwały 3 i mają po kilka malutkich kłosków.

Przykre to co piszesz. Nie sądziłam, że miskanty są takie wrażliwe.

Też się smucę bo zamówiłam pierwsze w życiu miskanty przez internet, przyszły w kwietniu i 2 szt w ogóle nie ruszyły a trzy po 1 źdźble. Nie wiem czy trawki uznają reklamację.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:52, 18 maj 2016

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:46, 18 maj 2016

Do góry
Alicjo byłem

Marzenko jestem zadowolony i ciąć na razie nie będę bo się bojam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies