Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

pawel_snopek 21:03, 18 maj 2016

Luki napisał(a)
Paweł zastanawiałem się już dzisiaj co bym skrócił by korona była jeszcze ładniejsza, na zdjęciach może słabo wygląda, ale na żywo ma na prawdę regularny pokrój. Coś bym jednak skrócił, ale się boję

Do odważnych świat należy więc może tylko końcówki podetnij Oby się przyjęły mi wypadła brzoza greyswood ghost a była taka piękna
Luki 22:53, 18 maj 2016

Zieloniutka traw wiosną nigdy nie zamawiam, anjwcześniej to w maju kiedy już wszystkie powinny ruszyć a tym bardziej te w donicach.

Alicjo ja nie spodziewałem się, że straty będą aż tak ogromne, cóż zrobić roślin nie wskrzeszę.

Ludwiko dlatego ja traw nie zamawiam przez internet, już kilka razy się sparzyłem i podziękuje.

Kasiu mam nadzieję, że o moich stratach nie pisze bo piękne to nie są

Paweł ja mam straty ogromne i pustki na rabatach, no nic teraz będę dobierał rośliny z większą uwagą, ale na prawdę dziwi mnie to, że tak mocno rozrośnięte trawy padły. Rozplenice podejrzewam, że załatwił przymrozek w kwietniu, a miskanty mokry marzec.

Paweł drzewa z donic więc problemu być nie powinno, zimowały w CO bez zabezpieczeń bo obserwowałem je od zeszłego roku
Kawa 10:22, 19 maj 2016

kurcze Łukasz przykro z powodu traw
ale aż dziwne że w każdy ogrodzie jakieś straty trawkowe
już chyba lepsza ta zima z -20 niż taka zgnilizna
Kindzia 11:35, 19 maj 2016

Melduję, że upolowałam dwie Christy. Przyszły ładne sadzonki, jestem zadowolona.
W przyszłym tygodniu, mam nadzieję, upoluję jeszcze dwie wypadłe ostróżki i już będzie git

Powiem Ci dziwna ta zima z wiosną razem tegoroczne...u mnie wszystkie trawy żyją...a czytam o padłych trawach na całym forum
Luki 08:36, 20 maj 2016

Kamcia zdecydowanie lepsza, gdy są takie zimy z mrozem i śniegiem nie ma strat, a to co w tym roku było to tragedia, cóż częśc będę wymieniał, reszta musi czekać na lepsze czasy lub inne zastępstwo.

Kasiu u Ciebie straty niewielkie, więc jest się z czego cieszyć, starsze trawy u mnie też przetrwały, ale u mnie większość to młodzieniaszki, więc rady nie dały, chociaż rozplenice mnie załamały bo miałem już wielkie, a tu klops totalny.
Może będę w Pisarzowicach
Kawa 10:49, 20 maj 2016

u mnie 2 rozplenice też szału nie ma
jedna 2 źdźbła druga trochę więcej
a dziwne bo z jednego źródła sommm
Milka 12:01, 20 maj 2016

Luki napisał(a)
Tak bez marudzenia najzwyczajniej mi smutno Liliowce przeżyje,, kilka lilii też kilka jeżówek też bo już wymieniłem, 20 różnych turzyc również, ale tych 20 miskantów i rozplenic na prawdę mi szkoda. Tak ładnie już było z trawami w zeszłym roku i tak dobrze wszystko rokowało na ten rok, a tu klops.
Nie wiem co posadzić w zamian, a i tak na razie nie posadzę, na dodatek nawet dobrego źródła już nie mam bo małych sadzoneczek już nie kupię.
Najbardziej szkoda mi wielkich rozplenic Moudry i miskantów ML, przetrwały 3 i mają po kilka malutkich kłosków.
Ehh trudne życie ogrodnika

Ale ci współczuję, tak w tym roku cosik nie tak z tymi akurat trawami; wiosną za rok mogę ci podarować 3 wielkie kepy Moudry, teraz juz za późno na podział. A jak się rozplenice posieją, będę o tobie pamiętać
12:27, 20 maj 2016
muszę ci napisać ze nie tylko u ciebie straty......wypisałam cała listę moich strat ...ale skasowałam wyszedł z tego za długi post do czytania

co rok to nowe plagi nas atakują...taki los ogrodnika
Luki 12:42, 20 maj 2016

Irenko no niestety, rośliny nie poradziły sobie z nadmiarem wilgoci i chłodem, chociaż zawsze mnie to denerwuje bo gdyby nie było ja mam piaszczystą glebę, ale i tak mam zgniłe straty.
Bardzo mi miło i z chęcią przygarne podarki, dziękuję

Justynko ja już część wykreśliłem z pamięci i wolę nie wypisywać bo wpadne w doła totalnego, a wykopane mam pod drzewa 3 wielkie doły
Milka 12:45, 20 maj 2016

Akurat wilgoc one lubią, jak miałam mokro lepiej rosły, gorzej z zimnem i tym mrozem w maju i kwietniu.