Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:41, 08 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
[b]

Półka zaczyna wyglądać będzie bosko
Malutki pod lasem 10:32, 08 lip 2016

Do góry
Mozga trzcinowa lubi wilgoć ale nie jest taka wysoka jak miskanty, trzeba także ograniczać jej rozrost. Jej plusem jest to, że rusza wczesną wiosną

Z jej ekspansywnością radzę sobie tak, co roku mam materiał do donic

Ogród w cieniu brzozy 10:31, 08 lip 2016

Do góry
Joku, te są z siewu, jednoroczne, bezproblemowe, dobrze rosły, nie przewidziałam jednak, że są dość wysokie, tak 60-100cm, dałam je do donic i na przód rabaty, za rok będę mądrzejsza.

Kasya, warto pobawić się z wysiewem, przy różach dobrze by im było, w tym roku nie mam takiego zestawu choć planowałam.

Gabrielo, rzeczywiście poprzestawiałaś zadania, z chwastami walczymy w maju, teraz to tylko leżenie, co najwyżej przyciąć tu i tam. Ale co zobaczyłaś to Twoje.
Z różą mnie zaskoczyłaś, myślałam, że lubisz bardziej okrągłe, w typie angielskich.

Gosia, no śliczne są, to, że późno to nic, mam wrażenie, że moje zaraz będą kończyć.
Akan tak ma, odrasta od korzenia, tak miałam gdy przemarzł, pojawił się dopiero w następnym roku.
Ja się zaczynam bać.

Ewo, siałam z mieszanki kolorów, mam białe, niebieskie, różowe, fioletowe, bordowe.
Z tych dwóch wybrałam bym Jacqueline, Heritage rosła wcześniej w pobliżu ale została zjedzona właśnie przez nornice kilka lat wcześniej, kwiaty miała urocze.
Dziękuję za tajemniczość, którą z kolei ja widzę u Ciebie w połączeniu z sielskością.
Kartuzek, może Ci się spodoba, roślina na suche murawy, wciśnięta w moje rabaty z tłem warzywno-owocowym.

Ogrodowy song 10:30, 08 lip 2016

Do góry

takie niedorobione cosik - trawa w jasnym limonkowym kolorze a kulki berberysowe

teraz przeczytałam to co u góry i na pewno nie pomogłam,
ale jestem za ograniczeniem gatunków
Kwiaty polne 10:23, 08 lip 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Taka roslinka u mnie sie wysiała może ktoś wie co to za jedna

Mirko, popatrz tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/345-kwiaty-polne?page=9

To na pewno ta sama roślina, czyli Kocanki piaskowe (Helichrysum arenarium)
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:22, 08 lip 2016

Do góry
Toszeczko :* to moze mi takie cos zdradzisz- co to za moze byc? Nie przypominam sobie, zebym to sadziła...

Malutki pod lasem 10:15, 08 lip 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
A no i druga rzecz
Mam pod oknem w kuchni takie coś w chodniku, o wymiarach 150 cm na 40 cm. Małe...
Rosło tam wszystko, jakieś cebulowe, niezapominajki, orliki, dużo chwastów. Chcę coś z tym zrobić, tylko co?

Tu kompletnie nie mam pomysłu. Grzeje tam ciągle, to wystawa południowa. Jedyne co wiem co tam będzie jako ściółkowanie, to kamyki, bo jak jest ulewa, to woda z rynien zalewa tą "dziurę" i kora by wypłynęła. No i do tego, że praży, to jeszcze czasem zalewa. Kompletna pustka.

Tatarak by się nadał, kocha mokro. Irysy też lubią mokro i słonecznie.

https://sadzawka.pl/irysy
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 10:10, 08 lip 2016

Do góry
bql3 napisał(a)

Witam

Piękny klimatyczny ogród. Takiej "kloniarni", to chyba nikt na O nie ma

Pozdrawiam serdecznie
Mój ogród pod górkę... 10:05, 08 lip 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Ale czad!
Malutki pod lasem 10:00, 08 lip 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Zojka, no nad tymi tujami, to intensywne myślę

Kamila, jakoś mi się tak nie widzi, tam już jest dużo betonu, teraz dom szary, chodnik w tym miejscu szeroki. Chciałam tam troszkę roślinności.
Zalewowy teren jest jak strasznie leje, jak sobie noralnie pada, to ok
Donice takie jak u Ciebie chyba u mnie nie pasują

Aniu skrzynki pasują nawet do elegancji francji tylko muszą być idealnie pomalowane. Moja sąsiadka ma krzywo ułożone i w niej rośliny wygląda bardzo ładnie a jej ogród bardzo odbiega od mojego.
Może nie za bardzo przyłożyłam się do posta którego pisałam i nie widzisz tego co ja
Pisząc długa jedna donica miałam na myśli cos takiego fotki zarz usunę (materiał donicy przypadkowy)

a tu więcej donic w rabacie tylko, że u Ciebie musiałby być mniejsze a wyższe pod nimi żwirek http://www.zielono-mi.waw.pl/bez-kategorii/urzadzanie-ogrodu-przydomowego-styl-ogrodu/
Malutki pod lasem 09:43, 08 lip 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Muszę przerobić tą rabatę
M mnie zabije, że znowu będę coś przekopywać i przesadzać

I u Ciebie przeróbki
Aniu, sadź tuje ( chyba już o tym było ), u mnie przed cyprysami hortensje, między nimi miskanty ML, róże Alden Biesen i rozchodniki. Za liatrą nie przepadam, nie wiem czemu..mam w jednym miejscu; ale może jak dasz w rządku to będzie ładnie.
W oflisowym ogrodzie 09:40, 08 lip 2016

Do góry
Zrobiłam małą rewolucję rabaty
Zamieniłam jałowca z cyprysem tępołuskowym dzięki temu mam miejsce na ML jeden już rośnie za różą, dosadzę jeszcze dwa
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:38, 08 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tak wsadzona że nie mam jak zrobić zdjęcia w całości.. jest taka inna .. pomimo cięcia ma prawie 2 metry wysokości .. i tak upchana że ledwo ją widać... aż żal...

Ale takich żali mam pół ogrodu... muszę coś ograniczyć, a wszystkiego żal.. na szczęście niektóre rośliny same wypadają..

Widzisz ją??? Tylko u mnie takie marnotrawstwo kfiotków

Dzięki widze 2 metry wysokości to będzie wyższa ode mnie i to sporo
Chciałam jej w plecy dać miskanta gracka a skoro ona taka wysoka to można coś pokombinować i przed nią jeszcze coś dać tylko co ? Coś może wyższego bo na początku myślałam o ice dance ale będzie za niskie do 2 metrowej hortensji.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:33, 08 lip 2016

Do góry
ivo napisał(a)

Aniu dziękuję Ci za opis jest cudna chyba zrobię sobie z niej dłuższy szpaler A fotki bardzo mile widziane bo mało osób ja ma na forum

Tak wsadzona że nie mam jak zrobić zdjęcia w całości.. jest taka inna .. pomimo cięcia ma prawie 2 metry wysokości .. i tak upchana że ledwo ją widać... aż żal...

Ale takich żali mam pół ogrodu... muszę coś ograniczyć, a wszystkiego żal.. na szczęście niektóre rośliny same wypadają..

Widzisz ją??? Tylko u mnie takie marnotrawstwo kfiotków

Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:31, 08 lip 2016

Do góry

werbena zaczyna
Malutki pod lasem 09:27, 08 lip 2016

Do góry
Najtańsze donice to skrzynki po jabłkach pomalowałam je podkładem pod tynk dwie obok siebie wyglądają nieźle.

albo paleta pelargonie dają radę
http://www.domzpomyslem.pl/filmy/zrob-to-sam/doniczka-z-palety,f261.html
Ogród Mirelli 09:15, 08 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
I takie różne ujęcia

Mirellko, piękne te floksy to ich pierwszy rok u Ciebie? Pytam bo takie fajne są i duże. Zastanawiam się czy jak kupię w tym roku to będę miała kępy takie ładne czy dopiero w następnym roku
Kwiaty polne 09:14, 08 lip 2016

Do góry
Taka roslinka u mnie sie wysiała może ktoś wie co to za jedna
Czasem słońce czasem deszcz 09:13, 08 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Ewa, caluski Mgiełka w te upały wspaniała. Możesz przysłać

Dla Ciebie

Dziękuję za róże
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:04, 08 lip 2016

Do góry
No dobra- pomoc potrzebna.
Dzisiaj ciąg dalszy moich ogrodowych zmagań...
Doradźcie proszę: mam 4 szt. hortek- jedna Vanilka (ładna), druga to Pink lady (kwitnie w dwóch kolorach obecnie, ale płatki są "podziurkowane") i dwie Magical Moonlight.

Jakiś pomysł gdzie je umiejscowić? Tak na stałe już?

I tan oto iglak- idea jakaś się komuś rodzi w główce? Ja myślałam o tu (strzałka) żeby go ciepnąć zamiast Hakuro...(obecnie wyzdrowiał). Wiem, wiem- trzeba mieć wizję całego ogrodu, ale ja go musze wywalić z półki, a w przechowalniku nie mam już miejsca.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies