Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

NewLife w ogrodzie 12:41, 16 cze 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
No i kilka kadrów z bardziej oswojonej cześci ogrodu...
Maki peoniowe

Różyczki NN

Ale Maki !jeszcze na oczy nie widziałam takich piekności,różyczki też piekneBeatko widziałam że w przyszłosci masz w planie zakup Berberysków polecam Orange Rocket zamiast Red Rocket wstawiłam Ci zdjecie w moim wątku dla porównania.
Moja działka na Dębowym Lesie 12:37, 16 cze 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dzięki. Tak właśnie lubię
Charlotte

Piekne róże Aniu ,ta czerwona na bramce marzenie )
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:36, 16 cze 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Żeby nie było, że nic sama nie zrobię

Co myślicie? Dobrze będzie? (na czerwono jest napisane "250" cm znaczy się)

250 licz od ściany domu, a nie od istniejącego chodnika
Ogród Mirelli 12:36, 16 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
To kupiłam

Ale super zakupki ) na stipe sie wkurzam co roku bo mi ciągle przemarza ale piekna jest..
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:34, 16 cze 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Poglądowo jeszcze jedno+ szczegółowo fragment narożny (za rogiem w niewielkiej odległości drewutnia)

...tak...wierzba chyba skończyła żywot...

widzę, ze kobitki piszą coś aby tą rabatę robić w łuku... hm... pytanie za 100 punktów jak z prostokątnej rabaty zrobić łukową bez zrywania kostki z podjazdu i bez robienia kawalątka trawnika?

Wyjaśniam zamysł rabaty - łuki są zachowane poprzez nasadzenie rodków i pasy dywanu, czyli wypełniacza. Rabata będzie widziana praktycznie z jednej strony i nasadzenia optycznie podkreślą łuk. Nikt tej rabaty z lotu ptaka oglądać nie będzie... przecież

Martuś, podeślę ci wieczorem jak z pozostałej części zdjąć darń pod kolejne rabaty. Pomału układa mi się w głowie wciągnięcie narożnej półki w całość.
Pytanie tylko za 10 punktów: czy od frontu (od furtki do półki) chcesz żywopłot vel parawan? Czy też przechodnie mają ci lukać do ogrodu?
Zastanów się dobrze zanim odpowiesz
Od tej odpowiedzi zależy aranżacja półki
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:34, 16 cze 2016

Do góry
Żeby nie było, że nic sama nie zrobię

Co myślicie? Dobrze będzie? (na czerwono jest napisane "250" cm znaczy się)

Coś jeszcze, coś więcej... 12:34, 16 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek cudnie u Ciebie ale sie załapałam ) hortki przy wejściu tez bardzo mi sie podobaja( podglądałam juz w zeszłym sezonie )
Białe płótno - pomóżcie mi je pomalować ;) 12:30, 16 cze 2016

Do góry
Znalazłam zdjęcie , które robiła Danusia Młoźniak przy okazji realizacji ogrodu wg jej projektu

O takie kółko żwirowe mi chodzi
Spróbuję opisać o co mi chodzi ))
u Ciebie średnica jak szerokość działki czyli ok. 4 m mniejwięcej na środku domu i ogródka. Wzdłuż chodniczka żywopłocik bukszpanowy dochodzący z dwóch stron do koła ale nie do końca, żeby koło obsadzić od zewnątrz różami, trawami, szałwią ) czyli tak jak tutaj widać cis. Na obwodzie zostawić przejście na wprost w stronę jaśminowca - on i ewentualnie hortensje przed nim tworzą oś widokową
W żwirku można posadzić kulki bukszpanowe jak na zdjęciu, ewentualnie dodać lawendę.
No i oczywiście do wszystkiego piękne, wysoko szczepione Umbry i biała ławeczka.

Spróbuj wrzucić to na papier
Ogród na piasku i z wielkim murem 12:21, 16 cze 2016

Do góry
Powtórki zdjęć starym Nikonem -

Zefirynka zdecydowanie bardziej urodziwa

Ogród w Puszczykowie 12:20, 16 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Asiu
A jaką masz różę w donicy?

Reniu, tu akurat Aspirin Rose. Musiałam jedną wykopać wczesną wiosną i trafiła do donicy na razie wygląda na zadowoloną
w drugiej donicy mam od tygodnia Constance Mozart z serii Parfuma. Czekam niecierpliwie aż zakwitnie, czy rzeczywiście zapach będzie taki jak reklamują? ciekawa jestem...

Constance Mozart:

Białe płótno - pomóżcie mi je pomalować ;) 12:20, 16 cze 2016

Do góry
Oczywiście Twój pomysł z tymi różami przy wejściu jest genialny! Przepięknie będą się komponowały i z architekturą domu i z ogrodem. Z pewnością wykorzystam

Tylko muszę doprecyzować. Patrząc w stronę drzwi wejściowych po lewej stronie jest ta planowania rabata i tam mogę posadzić różę. Natomiast z prawej strony, gdzie jest murek mam beton i tam nic nie wsadzę Kawałek dalej jest mała "dziura" na kwiaty. W przyszłości wymyśliłam sobie, ze posadzę tam glicynię i zrobię ogromną pergolę nad wjazdem w takim stylu
http://www.samsvojmajstor.com/portal/sites/default/files/12x12-pergola.jpg.

Wjazd teraz z "dziurą" na kwiaty

Wjazd z pergolą

A mogłabym już różę tam posadzić i jak będzie elewacja robiona to dałoby radę kratkę wraz z różami położyć na ziemi? czy one zdrewnieją za jakiś czas i będą nie do ruszenia?

Przy wejściu

Coś jeszcze, coś więcej... 12:19, 16 cze 2016

Do góry
Zrobiłem zdjęcia piwoniom i... ściąłem największe do wazonu Czy też czujecie ich słodki, intensywny zapach przez ekran? Czy tylko ja?

Ogród na piasku i z wielkim murem 12:19, 16 cze 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Ha ha, pachnie? Od razu widać, żeś się w nim zakochała
Już Ci mówię, że duużo miejsca potrzebuje

Cudnie pachnie, ciągle biegam aby się nasycić . Miejsca mam dużo

Wróciłam po stary aparat, chyba przy nim pozostanę, robi lepsze zdjęcia ...bzu

Coś jeszcze, coś więcej... 12:18, 16 cze 2016

Do góry

Coś jeszcze, coś więcej... 12:17, 16 cze 2016

Do góry

Trzcinniki startują

Krzyśki to jak dla mnie dotychczasowy hit spośród cebulowych

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies