Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Milka 17:27, 13 lip 2016

Agania napisał(a)

Miałam wcześniej Wigora, on by skoczył do basenu...Lowa bardziej powśinoga

Sylwia na razie to marzenie ściętej głowy, chyba Justyna mi podpowiedziała, obsadzenie wgłębnika irgą Dammera, to na ten czas bardzo dobry pomysł
na razie oponka, basen, uratowana łatkami, filtr z trudem ruszył, rury wymienione, będzie pływanie, pluskanie, basen już 12 letni

tak też fajnie....
https://www.e-ogrod.com.pl/pl/p/Basen-aluminiowy-KRULLAND-OKRAGLY-CENY-ZESTAWOW-OD-KWOTY-/133

Kiedyś tam mam w palnie basen, mama plac, ale też myślałam, że tylko w głębniku, żwirek, a zimą na żwirku jakieś rzeźby i donice porozstawiam
Milka 17:29, 13 lip 2016

Agania napisał(a)
Moje trawkowe, jeśli znasz gatunek, podpisz nazwę
Czy to najpopularniejsze proso?

moja ulubiona mgiełkowo ażurowa

a czy to może być proso?

ta sama pod opaską domu

Kwiatostan, jak u prosa, ale u mnie jest złoty, więc może to i on, ale odmiana zielona;
no to wiem, że masz Everillo, ona jest zimozielona trawka
Milka 17:32, 13 lip 2016

Agania napisał(a)

Irenko, dziękuję za komplementa, dużo pomógł mi lekarz endokrynonolog, naturalnie w ogrodzie, bo chwasty rosną i wszędzie wyłażą...na zdjęciach nie widać, focę w ulubionej perspektywie

zawilce już

Podobnie jak ja
nie da się takich ogrodów, jak nasz idealnie obrobic, do tej pory Małej Mi tylko się udawało
doktor dobry, efekty są znakomite
ciekawe czy u mnie, jakies zakwitną
Kindzia 14:59, 14 lip 2016

Właśnie ostatnio czytałam o tym sposobie Toszki na kretowiska w trawniku. Czyli dobry sposób...oby mi się nie przydał
Niedawno mi kret w różach łaził, dziad jeden, o mały figiel straciłabym przez niego nowiutką Grace, przywiezioną przez Małgosię i Jurka z Lublina.
Agania 15:04, 14 lip 2016

Toszka napisał(a)
z tatarakiem nie mam osobistego doswiadczenia i się nie wypowiadam, ale poczytaj

Dziękuję Toszka...różyczka dla Ciebie

Agania 15:05, 14 lip 2016

eee_taam napisał(a)

tatarak tez doświadczam ...od zeszłego sezonu ...ale tez nie widze zeby jakis szał z nim był (ale jest zdecydowanie lepszy niz molinia)

To u mnie jest na odwrót
Toszka napisał(a)
Justynko, molinia lubi wilgoć, słonko i niezbyt urodzajną glebę. Najlepiej kwaśną.

Będzie próbować
Agania 15:24, 14 lip 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
cudowne te słoneczka,ta "stulona"głowka obłednaspotkanie wypadło widzę wspaniale,super fotka z Waszymi głowkami pośród gałęzi wiązu

Fajne są takie nieoczekiwane kadry
Agania 15:25, 14 lip 2016

Milka napisał(a)

Zgadzam się z tobą, molinie jest wybitnie wytrzymała na suszę, u mnie ma właśnie takie strasznie trudne warunki i radzi sobie świetnie, za to ja kocham
a co czesz od tataraku, tu w donicy ładny

Molinie są naprawdę ładne, w donicy Everillo
Agania 15:32, 14 lip 2016

Milka napisał(a)

Bronię molinii, jest super!!!

Bronimy razem Irenko

Rudebekie musiałam podnosić po deszczu
Agania 15:35, 14 lip 2016

Milka napisał(a)

magicznie wyszło i nowy świerk tez sobie obejrzałam, masz chyba sporo miejsca, skoro giganty wciskasz

Już nie mam duzo miejsca, a giganty kiedys będę musiała ogroniczyć, mam jeszcze jednego badylaka i małego tamaryszka