Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 15:36, 14 lip 2016

Milka napisał(a)

Ta trawa jest zimozielona, więc nic nie powinno się dziać. Bleebla na forum ją ma, ja mam w planie.

Ja się tym bardziej cieszę, że ją dostałam
sylwia_slomc... 16:55, 14 lip 2016

Wracam od Justynki to ja Ci mówiłam o tej irdze na skarpę za basenem. Jest świetna w pierwszym sezonie po posadzeniu się zbiera , ale już w kolejnym jest mega szybka, zimozielona kwitnie obficie na biało , a potem ma czerwone korale. Listki błyszczące drobne , można odmładzać przez ścięcie góry ( koleżanka tak robi wiosną i już po miesiącu znowu cudna. Łatwo się rozmnaża bo sama puszcza na gałązkach korzoneczki....będziesz chciała to Ci dam jak przyjedziesz
Agania 20:16, 14 lip 2016

Milka napisał(a)

Kiedyś tam mam w palnie basen, mama plac, ale też myślałam, że tylko w głębniku, żwirek, a zimą na żwirku jakieś rzeźby i donice porozstawiam

Też fajny pomysł ze żwirkiem i zimą dekoracje, ja przy składanym basenie myślałam o palenisku i takim kociołku na łańcuchu
Agania 20:18, 14 lip 2016

Milka napisał(a)

Kwiatostan, jak u prosa, ale u mnie jest złoty, więc może to i on, ale odmiana zielona;
no to wiem, że masz Everillo, ona jest zimozielona trawka

Kwiatostan później żółwie, to może to jest właśnie proso.
Lubię zimozielone turzyce w ogrodzie
Agania 20:25, 14 lip 2016

Milka napisał(a)

Podobnie jak ja
nie da się takich ogrodów, jak nasz idealnie obrobic, do tej pory Małej Mi tylko się udawało
doktor dobry, efekty są znakomite
ciekawe czy u mnie, jakies zakwitną

W ogrodzie brakuje rąk do pracy, u Małej Mi jest doskonale, ja się zawstydzam, jak widzę jej ogród, a na żywo to oniemiałam

Doktor dobry, ale dużo ode mnie zależy, bylebym nie dostała doła, to utrzymam się w formie

Zawilce lubię bardzo, ja mam te nazwyklejsze japońskie są niezawodne, te z Wojsławic przepadły.
Agania 20:29, 14 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Właśnie ostatnio czytałam o tym sposobie Toszki na kretowiska w trawniku. Czyli dobry sposób...oby mi się nie przydał
Niedawno mi kret w różach łaził, dziad jeden, o mały figiel straciłabym przez niego nowiutką Grace, przywiezioną przez Małgosię i Jurka z Lublina.

Nie chcemy kretówek, oj nie chcemy, teraz mam jeszcze kłopoty z psem, który mi przynosi jeża do domu, jeże chcę w ogrodzie, ale Lowa jeża zawsze wywęszy, biedny jeżu niepotrzebnie się stresuje
Dominika11 20:30, 14 lip 2016

Agania napisał(a)

Nie chcemy kretówek, oj nie chcemy, teraz mam jeszcze kłopoty z psem, który mi przynosi jeża do domu, jeże chcę w ogrodzie, ale Lowa jeża zawsze wywęszy, biedny jeżu niepotrzebnie się stresuje
co ty ??? bidulek ten jeżyk
Agania 20:33, 14 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wracam od Justynki to ja Ci mówiłam o tej irdze na skarpę za basenem. Jest świetna w pierwszym sezonie po posadzeniu się zbiera , ale już w kolejnym jest mega szybka, zimozielona kwitnie obficie na biało , a potem ma czerwone korale. Listki błyszczące drobne , można odmładzać przez ścięcie góry ( koleżanka tak robi wiosną i już po miesiącu znowu cudna. Łatwo się rozmnaża bo sama puszcza na gałązkach korzoneczki....będziesz chciała to Ci dam jak przyjedziesz

Widzisz jaka ja gapa jestem, to już raczej skleroza, zapomniałam, że to Ty mi posunęlaś pomysł z irgami

Irgę mam taką płożącą, jej nie trzeba nawet ciąć, ona zarasta mi skłania, muszę sprawdzić czy ma korzonki...a Twoją muszę zobaczyć
Agania 20:38, 14 lip 2016

Dominika11 napisał(a)
co ty ??? bidulek ten jeżyk

Lowa odżył...rozrabia w domu i na ogrodzie, sam w domu rozsypał mi torebkę z kaszą manną i płatkami owsianymi, torbē z suchym pieczywem dla kurek koleżanki,wieczorem go pilnuję, już mu tarasu wieczorem na ogród nie otwieram.
Dominika11 20:39, 14 lip 2016

fajnie tak
choć sprzątania nie zazdroszczę