Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:51, 15 cze 2016

Do góry
magdalena_grudzien napisał(a)

A tu realne zdjęcia, niestety "trochę" zarośnięte, ale będzie wysprzątane

Zastanawiam się czy te wszystkie rośliny się tu zmieszczą, czy nie będzie tego za dużo ;-(

A i od strony schodów rano jest trochę słońca.

Witam myślę ze 3 hortensje bukietowe i obwodka z bukszpanu lub zurawek i to starczy moim zdaniem.Tez kiedys sadzilam pelno roznych gatunków roślin na jednej rabacie a pozniej stwierdzilam ze 3 gatunki to juz jest ok na rabacie.
Ogród w Puszczykowie 13:50, 15 cze 2016

Do góry
wietrzyk napisał(a)
festiwal róż w Puszczykowie
niestety fotki nie oddają zapachu, który unosi się dookoła

Widoczek niesamowity..co za drzewka w tle ? czy to jakaś wiśnia ? ile lat u ciebie...boję się grubych pni a te akuratne
Indeks roślin z wątku : Historia ogrodu z rowem 13:50, 15 cze 2016

Do góry
Róże
Moja działka na Dębowym Lesie 13:45, 15 cze 2016

Do góry
malgol napisał(a)
Łaaaał..! Ale u Ciebie pięknie Klimatycznie i kolorowo Róże zachwycające! Podobają mi się również rózowe zawilce, których nie mogę upolować w żadnej szkółce... w ogóle jest cudnie No i kotka super

Ale miło jest takie słowa przeczytać.
Dziękuje
małe tez jest piękne. A le trzeba się pochylić,aby bardziej ich urodę zobaczyć

Ogród eksparymentalny 13:44, 15 cze 2016

Do góry
Mała aktualizacja

Nasadzenia powoli się kończą. Dorzucę jeszcze kilka bylin i mam nadzieję, że w sierpniu założenie nabierze masy.
Mój mały ogródeczek :) 13:43, 15 cze 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Jarzmianka

Jasna ma też urok
Ogród Loczka 13:41, 15 cze 2016

Do góry
Zabawa z projektem tarasu. Co myślicie. Zielone to sztuczna trawa ( niestety) czarne płytki na wejściu bo drzwi za nisko. A białe to kamyk.
Białe płótno - pomóżcie mi je pomalować ;) 13:37, 15 cze 2016

Do góry
Teraz mam konkretne pytania. Co zrobić z magnolią? W zeszłym roku dostałam w prezencie od cioci żółtą magnolię. Wsadziłam ją bez pomyślunku go gruntu, bo wszyscy naciskali, żeby się nie zmarnowała przez zimę w doniczce. Myślałam, że jak wykluje mi się koncepcja, to wtedy ją przesadzę. Teraz okazuje się, że lepiej będzie jej nie ruszać, że może nie przeżyć przesadzania. Ma ktoś doświadczenia w przesadzaniu magnolii?

Na zdjęciu poniżej zaznaczyłam na czerwono narożnik działki z magnolią i suchym krzewem.

W białym kółku jest choinka z pokoju moich dzieci. Szkoda mi ją wyrzucać, bo bardzo chce żyć. W ogóle jej w domu nie podlewałam (tylko raz po wniesieniu do domu) i później wyniosłam na dwór, z przekonaniem, że skoro była kopana z gruntu i przeżyła ukrop w domu w święta to na dworze sobie nie poradzi. Jednak przeżyła i ma się dobrze. Choć nie przepadam za iglakami chciałabym ją za tę żywotność zachować. Myślę perspektywicznie i wiem że bardzo urośnie wzwyż i w szerz. Dlatego chciałam ją dać w ten narożnik zamiast "suszka" a magnolię przenieść w inne miejsce. Co zrobić?

Ogród w Puszczykowie 13:34, 15 cze 2016

Do góry
wietrzyk napisał(a)
grabowy żywopłot
po przycięciu zrobił się całkiem szykowny

Asiu żywopłot piękny! Cięłaś ręcznie czy nożycami elektrycznymi?
Ogrodowe skarby 13:33, 15 cze 2016

Do góry
Betka napisał(a)
Mój dzisiejszy zakup
Piękny zakup i od razu jaki piękny efekt pełnej rabaty
Ogrodowe skarby 13:30, 15 cze 2016

Do góry
Malutki pod lasem 13:28, 15 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Wszędzie różano, to i u mnie
Dwie pierwsze NN, dalej The Fairy w pąkach

Wszędzie róże! I dobrze, bo są pięknie i to ich czas później będzie pewnie hortensjowo no chyba,że jeszcze coś po drodze zakwitnie U mnie the fairy jeszcze, jeszcze, u Ciebie widzę się już otwiera. Buziaki przesyłam Ania, byle do weekendu
Ogrodowe skarby 13:27, 15 cze 2016

Do góry
Mój dzisiejszy zakup
Mała Eleczka 13:22, 15 cze 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Mam podobny sposob na relaks - tylkiem do gory

Moja werbena (cale 2 zeszloroczne krzaczki, bo drugie dwa wymarzly) za chwile juz tez będzie kwitla. Zostawilam troche siewek, by uzupelnic braki, i one tez juz calkiem podrosniete.

Z krzysztofami w takim razie nie bede ryzykowac i dosadze troche na jesieni. A wiosna sie okaze czy u mnie przezimuja. Bo wczesniej mialam tylko 1 sztuke i ona akurat przeżyła

Sposób na relaks idealny

Tak wygląda moja werbena w tym roku pomimo, że wymarzła mi w tym miejscu tylko jedna sadzonka. Reszta jest, ale kiepska i mikra. Niektóre są mniejsze od lawendy.

Np. ta

Dla porównania w tamtym roku o tej porze wyglądało to miejsce tak

W tym roku lawendzie lepiej. Odchorowała już przesadzenie i ładnie kwitnie. Na szęscie bo bym miała tak tylko zielenine

Droga do spełnienia 13:14, 15 cze 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Ta szczególnie piękna!Co to za odmiana?

Kasiu nie mam pojęcia one wszystkie kupione jako róża rabatowa
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:13, 15 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Czochy Globmaster dają kolor kolejny tydzień, ale powoli zbliża się ich koniec, ale kolorystycznie zaczyna je zastępować przetacznikowiec wirginijski. Bardzo polubiłem tą bylinę...

Piękne zestawienie!Niby w jednych tonacjach-ale tyle się dzieje.Co to masz za czosnki?
Białe płótno - pomóżcie mi je pomalować ;) 13:11, 15 cze 2016

Do góry
Dziś zrobiłam zdjęcia stanu aktualnego. Oczywiście jest w fazie przeróbek

Dziś będę usuwać uschnięte iglaki (widoczne z 3 zdjęciu). Na jesień je przesadziłam, bo wcześniej rosły z przodu domu całkowicie zasłaniając widok. Przez zimę i wczesną wiosnę miały się bardzo dobrze, jednak kiedy zaczęło się robić ciepło zaczęły żółknąć. Mimo obfitego podlewania ten największy, na którym mi jeszcze zależało usychał dalej. Te mniejsze (leżące) były 3, został jeszcze jeden do wytargania. Nie chciałam ich, bo wyglądały jak miotły, ale mój W. się uparł i wsadziłam mimo niechęci.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:09, 15 cze 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)

ja tez pospacerowalam po Twoim ogrodzie dzis rano

Właśnie coś mi mignęło o poranku Nie wiedziałam, że to Ty. Trzeba było wstąpić na kawusię Pies tylko udaje groźnego

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:04, 15 cze 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Może nie od razu czarne, coo??? Wystarczyłyby deszczowe Jedna taka deszczowa właśnie wczoraj przeszła, ale jeszcze by się ze dwie albo i trzy przydały

Zamówienie przyjęte
Dla Ciebie

Droga do spełnienia 13:04, 15 cze 2016

Do góry

Ta szczególnie piękna!Co to za odmiana?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies