Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 19:50, 13 lip 2016

Urszulla napisał(a)
Nie jestem w stanie ani się odnaleźć w tych hortensjach ani rozpoznać,więc fajnie że tak poglądowo dajesz nazwy a ja zapytam czy masz może Magical Moonlight?

Mam, ale jeszcze w pączkach

A skoro obok są lilie to tez pokażę
bozga 19:55, 13 lip 2016

wrobelki napisał(a)
Witam, mam pytanko do eksperta od hortek czy to jest ta sama odmiana hortek bo kupowałam obie pod nazwą 'lime light' ale coś mi nie pasuje dwa pierwsze zdjęcia to ten sam krzaczek

a tu drugi

Bardzo proszę o pomoc w rozpoznaniu

Z tym ekspertem to nie przesadzaj
Druga to rzeczywiście Limelight, ta z pierwszych fotek wstępnie wygląda na zabiedzoną Vanilkę, podkarm trochę i pokaż jeszcze raz jak kwiatostan rozwinie się w pełni
bozga 20:07, 13 lip 2016

Czekam trochę z niepokojem na zapowiadane ulewy- najbardziej szkoda mi Anabelek bo psuje to ich kwiatostany, i martwię się o formy pienne bardziej podatne na wyłamanie pędów ( trochę zaczęłam je podwiązywać)

Kwiatostany Strong Anabelle olbrzymie

A tutaj wprawne oko zobaczy sznureczki ( bo idę teraz dopiero kończyć) zwisające z piennej Limelight , przy okazji widać jak podcięłam od dołu katalpę, żeby móc swobodnie pod nią przechodzić, zrobiła się duża parasolka
bozga 20:12, 13 lip 2016

Idę teraz trochę do ogródka chociaż prawdę powiedziawszy mi się nie chce, padam ze zmęczenia ale muszę znaleźć miejsce dla Magical Vesuvio bo dzisiaj przyszła pocztą

A to różyczki na pobudzenie

frezja 20:13, 13 lip 2016

Już miałam napisać, że masz fajny parasol ogrodowy..
Anabelki to duma gospodyni )
Kasya 20:14, 13 lip 2016

Ja Juz po nocnej ulewie, anabelka leżała na wszystkie strony a nowa hortka na pniu ma złamaną galązkę ...
bozga 20:21, 13 lip 2016

Kasya napisał(a)
Ja Juz po nocnej ulewie, anabelka leżała na wszystkie strony a nowa hortka na pniu ma złamaną galązkę ...

No to mnie dobiłaś, muszę wreszccie wstać z tego fotela i zobaczyć co można zabezpieczyć
wrobelki 20:39, 13 lip 2016

Bardzo dziękuję za odpowiedź Kurcze tak myślałam, że to nie te same będą, ale pierwsze kupiłam właśnie te "biedulki" i kompletnie nie wiedziałam jak mają wyglądać 'Limelight' więc wcisnęli co mieli jak później zobaczyłam i kupiłam Limki to już mi coś nie pasowało, ale myślałam że to przez to że takie zabiedzone. Już się trochę trochę zaczęły zabierać liście zaczynają im ciemnieć bo strasznie blade były. Dostaną jeszcze ekolist w tym tygodniu czy może lepiej taki nawóz do hortensji?

Muszę koniecznie poczytać cały wątek bo Twoje hortki są cudowne Jak pokazałam w domu Twoją wizytówkę to wszyscy się ucieszyli z bidulek moich teraz nareszcie wiedzą jak mogą wyglądać
BKosimkArt 21:59, 13 lip 2016

Matko jak tu pięknie!!! ogród-marzenie normalnie
bozga 21:07, 16 lip 2016

Witam, hortensje jutro bo kilka godzin spędziłam dzisiaj na testowaniu aparatu fotograficznego, myślałam, że pójdzie łatwiej ale niestety daleko mi jeszcze do ręcznych ustawień. Nigdy nie używałam tego typu sprzętu więc trudno mi się przestawić. Na razie sprawdzam opcje automatyczne
Mam nadzieję, że fotki się spodobają Najwdzięczniejsze do tego typu eksperymentów są oczywiście lilie