Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Kasya 11:40, 13 lip 2016

Ewa777 napisał(a)

Kasiu, tak podają w opisach, że dorasta do 2m i 1,5m szerokości. Moje są dopiero drugi rok i na razie mają 80cm

a to tak jak moje
Ewa777 12:27, 13 lip 2016

Wczoraj byłam w sklepie ogrodniczym. Oczywiście nie wyszłam z pustymi rękoma
Kupiłam:
2 pysznogłówki białe
3 ostróżki delikatne
5 kostrzew sinych
1 hortensję Magical Candle

Pysznogłówka

Hortensja Magical Candle

Ostróżka delikatna

Ewa777 13:10, 13 lip 2016

Znalazłam dziś na hortensji szarańczę zieloną

Czy ona może mi zjadać rośliny?
Anda 14:54, 13 lip 2016

Bardzom ciekawa, jak posadzisz rozyczki. Jesli jeszcze nie kwitna, to moze poaczekaj, az zakwitna. To nie potrwa tak dlugo. wtedy bedziesz mogla pobiegac z doniczkami.

A to na pewno szarancza a nie pasikonik? Na owadach sie nie znam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 15:34, 13 lip 2016

Anda napisał(a)
Bardzom ciekawa, jak posadzisz rozyczki. Jesli jeszcze nie kwitna, to moze poaczekaj, az zakwitna. To nie potrwa tak dlugo. wtedy bedziesz mogla pobiegac z doniczkami.

A to na pewno szarancza a nie pasikonik? Na owadach sie nie znam

Też się nie znam na owadach U wujka Google konik polny i szarańcza zielona wygląda tak samo Może to te same zwierzątka, a może czymś się różnią. Ja nie widzę różnicy

Heidi Klum ma dużo pąków, więc można poczekać na kwitnienie
Iwk4 17:49, 13 lip 2016

Znowu zakupy
Pewnie na białą rabatę dasz piękna ta pysznogłówka. Białej jeszcze nie widziałam
Ewa, tak czytam u ciebie i się zastanawiam, skąd ty bierzesz takie wyszukane hortensje i jeszcze wszystkie nazwy pamiętasz.
Ja mam kilka: Vanilki, Limki, Polar Bear, Little Lime, Phantom i Annabell. Nazwy pospolite. W szkółkach tylko takie widzę. A u ciebie kolekcjonersko się robi. Za chwilkę będziesz znawczynią hortensji, jeśli już nią nie jesteś.
Milka 17:58, 13 lip 2016

Świetne zakupy, najbardziej mnie ta biała pysznogłówka korci
zbierzesz nasionka dla mnie??
Ewa777 18:12, 13 lip 2016

Iwk4 napisał(a)
Znowu zakupy
Pewnie na białą rabatę dasz piękna ta pysznogłówka. Białej jeszcze nie widziałam
Ewa, tak czytam u ciebie i się zastanawiam, skąd ty bierzesz takie wyszukane hortensje i jeszcze wszystkie nazwy pamiętasz.
Ja mam kilka: Vanilki, Limki, Polar Bear, Little Lime, Phantom i Annabell. Nazwy pospolite. W szkółkach tylko takie widzę. A u ciebie kolekcjonersko się robi. Za chwilkę będziesz znawczynią hortensji, jeśli już nią nie jesteś.

Zakupy są na bylinówkę, bo jakoś za różowo się zrobiło
Tez nie widziałam białej pysznogłówki, dlatego jak ją zobaczyłam, to od razu wrzuciłam do koszyka Hortensji mam rzeczywiście sporo. Jeżeli chodzi o odmiany, to wybieram takie, które mi się podobają Sporo osób ma te odmiany, co ja. Teraz jest duży wybór w szkółkach. W Chwaszczynie widziałam hortensje z nazwami, których nigdy nie słyszałam
Z różnymi nazwami roślin mam problem z zapamiętaniem, z hortensjami jakoś mi łatwiej Mam kilka kolekcjonerskich odmian Ale znawczynią jeszcze nie jestem, wszystkiego się uczę
Ewa777 18:13, 13 lip 2016

Milka napisał(a)
Świetne zakupy, najbardziej mnie ta biała pysznogłówka korci
zbierzesz nasionka dla mnie??

Irenko, bardzo chętnie, ale musisz mi udzielić instrukcji jak to się robi i kiedy
Ewa777 18:51, 13 lip 2016

Ogrodówki już zaczęły kwitnąć
Hortensja "Bavaria"

Biała hortensja nn

Różowa

Ciemnoróżowa