Bardzom ciekawa, jak posadzisz rozyczki. Jesli jeszcze nie kwitna, to moze poaczekaj, az zakwitna. To nie potrwa tak dlugo. wtedy bedziesz mogla pobiegac z doniczkami.
A to na pewno szarancza a nie pasikonik? Na owadach sie nie znam
Też się nie znam na owadach U wujka Google konik polny i szarańcza zielona wygląda tak samo Może to te same zwierzątka, a może czymś się różnią. Ja nie widzę różnicy
Heidi Klum ma dużo pąków, więc można poczekać na kwitnienie
Znowu zakupy
Pewnie na białą rabatę dasz piękna ta pysznogłówka. Białej jeszcze nie widziałam
Ewa, tak czytam u ciebie i się zastanawiam, skąd ty bierzesz takie wyszukane hortensje i jeszcze wszystkie nazwy pamiętasz.
Ja mam kilka: Vanilki, Limki, Polar Bear, Little Lime, Phantom i Annabell. Nazwy pospolite. W szkółkach tylko takie widzę. A u ciebie kolekcjonersko się robi. Za chwilkę będziesz znawczynią hortensji, jeśli już nią nie jesteś.
Zakupy są na bylinówkę, bo jakoś za różowo się zrobiło
Tez nie widziałam białej pysznogłówki, dlatego jak ją zobaczyłam, to od razu wrzuciłam do koszyka Hortensji mam rzeczywiście sporo. Jeżeli chodzi o odmiany, to wybieram takie, które mi się podobają Sporo osób ma te odmiany, co ja. Teraz jest duży wybór w szkółkach. W Chwaszczynie widziałam hortensje z nazwami, których nigdy nie słyszałam
Z różnymi nazwami roślin mam problem z zapamiętaniem, z hortensjami jakoś mi łatwiej Mam kilka kolekcjonerskich odmian Ale znawczynią jeszcze nie jestem, wszystkiego się uczę