Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:53, 13 cze 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Gosia, nie sądziłam że aminek większy jest taki" większy" .Dziś go zmierzyłam i ma 1m wysokości. Jego trzeba siać co roku, czy to wieloletnia roślina ?.
Jakie wysokie są mikołajki ?

Zobacz jak fajnie zapowiada się mikołajek Blue Hobbit, jest trochę większy jak w opisie, ma 45 cm.

Naliczyłam że ma po 17-18 takich łodyżek, a na każdej po 3 zawiązki kwiatowe . Chyba to będzie ciekawa roślinka.

Ewo, u Ciebie w ogóle wszystko jest większe, Hobbit też będzie duży. Ja się załamuję, jak Ty mi piszesz, że aminek u Ciebie ma 1 m. Taki to ja pod koniec sierpnia miałam w tamtym roku, bo teraz to ma kilka, no może kilkanaście centymetrów. Twój Hobbit będzie nieźle kwitł, płaskolistny chyba o połowę mniej pączków miał.
A mikołajek? Mikołajek miał gdzieś z 1 m 20 cm, w tym roku coś niższe są, chyba za sucho ostatnio.
A ja kupiłam wreszcie mikołajka alpejskiego
Hosty od Ciebie mają się świetnie, po trawach widac przeprowadzkę, ale dają radę. Niektóre już chcą kwitnąć, pewnie im się wydaje, że nadal są u Ciebie
Typografia ogrodu 11:50, 13 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
lakierobejca biala.
Jednak zostaje navigatorka

Ahoj

No i dobrze że Navigatorka jeju jakbym sobie pożeglowała (ale ja tylko śródlądowa jestem tylko ) a na wielką wodę mnie też ciągnie. Ile to lat temu ciągnąłam ostatni raz szoty wybierałam.... szkoda gadać... teraz to moja córka już przejęła pałeczkę
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:48, 13 cze 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Lepnica mi wpadła w oko. )

Śliczna jest. Tak coś czułam, że będzie mi się podobać, kiedy kupowałam nasionka Nie lubi mokra, na wiosnę wielu rozetkom zgniły korzonki. Nawet nie zimą, tylko wiosną, jak już ruszyła, potem przyszło zimno i mokro i sporo padło. Część uratowałam, bo jak widziałam żółknące liście, wsadzałam od nowa i się przyjmowały.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:47, 13 cze 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Eden Rose - i jej spektakl

Piękna!
Ja mam na razie 1 kwiat, ale podziwiając twoją, cieszę się, ze ją mam
Ogród z uśmiechem 11:42, 13 cze 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Na rabacie różanej przybywa kwiatów i bylin

cdn

Widzę, że nasza kocimiętka syberyjska też już znalazła swoje miejsce. Pokaż różankę w szerszym planie, ciągle coś tam dosadzasz, musi być już ładnie
Ta róża, którą kupiłaś zachwyca kolorem, czy ona pachnie? W tym zamieszaniu i ogólnym podekscytowaniu nawet nie spojrzałam jak się nazywa, a piękna jest
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:39, 13 cze 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

ślicznie, masz tak fajnie i spójnie
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:38, 13 cze 2016

Do góry
Piękny klonik, ode mnie też przyjmij serdeczne życzeniaz bukietem
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 11:37, 13 cze 2016

Do góry
Jolu, Trawniczek ździebko nierówny, stąd przy koszeniu, trochę miejsc łysych się robi.

Ale wysokie koszenie oznacza częstsze koszenie, a to nie na moje zdrowie.
Więc jest jak jest!
Bramkowe róże

Choroby róż 11:36, 13 cze 2016

Do góry
Dziekuje Mazan jak zawszepędy wyglądaja tak..
W Kruklandii 11:35, 13 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Pusto bez miskantów

Widać kijek pod płotem???
Drzewo tam wypada posadzić, prawda????

Ja tam nie widzę że pusto.
Jest pełno i różnorodnie.
A z tej perspektywy top by mi drzewo pasowało na lewo od kijka, czyli tam gdzie czarny słupek od płotu.
Tutaj mi się wydaje za blisko brzóz.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:29, 13 cze 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Przyczłapałam w celu rzucenia okiem na wypielony żywopłot Po Ogrodowisku chodzą słuchy, że wydobył się z niebytu

A tak cicho szeptałam... Dobry masz słuch Uff wypielony, masz rację, trzeba uwiecznić, bo za chwilę znowu nie będzie. W niektórych miejscach, po tak długim niebycie, słońce aż mu listki przypaliło, więc w sobotę przycięłam i grabowy, i bukowy. Czeremcha nabrała koloru.
"W kolorze blue" 11:28, 13 cze 2016

Do góry
Ensata napisał(a)
Sen Ogrodnika, moja ukochana, sponiewierana, przesadzona, szczepiona, zyje
Ciemiernik kwitnie nadal Perfuma, niezawodna, przesadzona jesienia. A, to KOpciuszek

widoczki piękne
co do uchwycenia lawendy, coś jest na rzeczy; czytam, że i ciebie nadal łapka boli...
ale ciemierniki to powaliły mnie na kolana, moje chyba uschły, wykopię i może gdzieś odżyją??
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:26, 13 cze 2016

Do góry
Hej,hej witam i dziękuję wszystkim odwiedzającym

mam nowe nabytki więc ruszam znależść im odpowiednie miejsca
powojniki

Blaski i cienie nowego życia 11:22, 13 cze 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)

Coś Ty popatrz na fotki z tego tygodnia

Szukałam nazwy tej róży w moim wątku w poprzednich latach i nie znalazłam,mogłam sobie zapisać wtedy. Może w wakacje jeszcze raz posiedzę i poszukam. Fajnie pachnie, jak idę rano po poziomki do ogródka to aż miła. A bzyczenie w niej jest wielkie, szkoda tylko że mało pszczół w tym roku, lata dużo bączków- to w wielkim skrócie Całuję.

Taka jedna, to za całe mnóstwo innych daje radość
Handmade by Elka 11:17, 13 cze 2016

Do góry
chelll napisał(a)
Byłam u Szmitów, jestem zachwycona. Rośliny ciekawe, ale dużo swojskich tylko bardzo dobrze skomponowanych. Na pewno tam wrócę
Kilka z nas, dziewczyn spotkaniowych Kto jest kim, przyznawać się

Do zobaczenia!

Od lewej Sylwana (Kamienny ogród patykiem malowany), ja (Anna i ogród), Marysia (Ogród bez roweru) i Anula (Ogród z rzeźbą)
Jak więcej błędów nie popełnić...... 11:17, 13 cze 2016

Do góry
A niedziela pod hasłem plazingu. ...wreszcie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies