Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Rojodziejowa 13:12, 29 lip 2016

beta napisał(a)
a ja bym tam zrobiła taki placyk zwirowy

Też mi to przyszło do głowy, ale nie pamiętam co tam dookoła jest i czy by się z tymi wszystkimi liniami nawierzchni zgrywało. A te rozchodniki cudne, więc takie powtórzone też by wyglądały bosko
amelia_b 13:12, 29 lip 2016

zrób trawnik może, bo potem masz pas molinii, znów taki mały prostokącik trawnika, znow pas molinii i znów trawniczek przed zagajnikiem brzozowym
nawigatorka 13:14, 29 lip 2016

beta napisał(a)
a ja bym tam zrobiła taki placyk zwirowy...np. gdybyś chciała posiedzieć z moliniami sam n sam
tylko jak spojrzysz na plan to wszystko co ciebieskie to bedzie zwirowy trakt.szeroki na 3 metry.a tam gdzie dwa rozowe prostokaty beda lawki.
nawigatorka 13:15, 29 lip 2016

anna_t napisał(a)

ściołkuje ale nie podoba mi sie noo...różne kolory sa na rabacie i niewiem chyba wszystko kompostem przykryje bo tańszy od kory..
no trawa skoszona piekna nie jest.ale skuteczna.ja bez niej bym niebogarnela.mam pod zywoplotem,pod moliniami,pod ss,pod brzozami
nawigatorka 13:16, 29 lip 2016

beta napisał(a)
a może heufleriana?
ale co?
beta 13:17, 29 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
ale co?

no jak to co...zamiast trawnika pas heufleriany
beta 13:19, 29 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
tylko jak spojrzysz na plan to wszystko co ciebieskie to bedzie zwirowy trakt.szeroki na 3 metry.a tam gdzie dwa rozowe prostokaty beda lawki.

juz kumam
Asiu z planu wynika ze to nie jest taki jedyny pasek takiego trawnika?...tak?...bo międzye wgłebnikiem a brzozowym laskiem sa takie trzy licząc z tym o którym dyskutujemy? czy tak?
nawigatorka 13:20, 29 lip 2016

kasia_w napisał(a)
Asia
nie ma szans, żebym za Twoim wątkiem nadążyła, ale wpadam akurat na szersze kadry i podziwiam.Jesteś mega po prostu
Rabata za wgłębnikiem to malutki fragment całego planu, a jest duża...Hmmm...
ok, nic nie mówię

Ogród jest już piękny
odnośnie Twojego pytania- ekran cisowy jakoś tutaj nie pasuje, jeśli powtórzysz rabatę rozchodnikową- a to świetny pomysł, powtórzenie jej. Osobiście te ekran przesunęłabym tak, jak mówisz, za nową rabatę w stronę molinii. Oczywiście, jeśli i się chce
dziekuje Kasiu choc widzisz ile jeszcze nas czeka,
Plan dobrze oddaje skale...
Chcenie to nie klopot.tylko popsuc nie chce
nawigatorka 13:23, 29 lip 2016

Rojodziejowa napisał(a)

Też mi to przyszło do głowy, ale nie pamiętam co tam dookoła jest i czy by się z tymi wszystkimi liniami nawierzchni zgrywało. A te rozchodniki cudne, więc takie powtórzone też by wyglądały bosko

No to z innej strony.widac grujeczniki?
Sorry ale pod slonce

nawigatorka 13:24, 29 lip 2016

amelia_b napisał(a)
zrób trawnik może, bo potem masz pas molinii, znów taki mały prostokącik trawnika, znow pas molinii i znów trawniczek przed zagajnikiem brzozowym
no wlasnie na planie jest rytm.a w realu by byl musze wziac cisy lub cos przerobic