Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

roma2 13:43, 29 lip 2016

Śmieje mi się paszcza samoistnie, gdy oglądam te wszystkie cudowności u Ciebie. Pisałam, że nie mogę w okolicy znaleźć dzikiej marchwi. Ja jej po prostu rozpoznać nie umiałam. Doszkoliłam się... i mam jej pełno u siebie na działce! Czekam na męża i wyruszamy na działkę, bo pracy w bród, ale, jak tu wszyscy, lubię się poumęczać w ogrodzie. Za tydzień, cały tydzień urlopu mamy i plany oborniczkowe, bo u mnie też piaski. Pozdrawiam.
Pszczelarnia 13:44, 29 lip 2016

Agcia napisał(a)
Sesja przystankowa z leżanką- to dla Kasi z różnych stron różnie ją widać. Raz jakby w buszu a raz jakby sama stała.

I tak widzę zrealizowane moje marzenia, co prawda jeszcze nie w moim ogrodzie ale czy to ważne? Leżanka!
Pszczelarnia 13:53, 29 lip 2016

Woda i gleba - też największe staranie mam w tych sprawach, jeśli chodzi o ogród.
Acha i jeszcze tak mi przyszło na myśl - stanowisko dla roślin. Żeby nie sadzić /nie robić nic na siłę, tam, gdzie niewielka szansa na powodzenie. Tak miałam z różami: posadziłam kiedyś (4 lata temu) piękne rugosy 'Snow Pavement' na skarpie - ale muszę wysadzić, męczą się. Za słabe (za niskie). Opanowała ją roślinność rodzima skarpy.
AgataBC 14:18, 29 lip 2016

Kasia w upał się na niej leżeć nie da.. póki pnącza nie porosną tej konstrukcji nad płytami. Ale dziś jest super na taki odpoczynek. Ja nie w pracy a i tak mi się nic nie chce.. nawet tam iść poleżeć..
Wczoraj mnie do ogrodu wygoniłaś, inaczej bym nie poszła.
A u Ciebie ruszyły już prace z konstrukcją zasłaniającą taras?

Kamila tak. Stoi na płytach. Taki był plan. Nie zabiera dużo miejsca. Nie widać tak tego ale ona jest krótka-długość to niecałe 150cm. Ja nóg na niej nie wyciągnę
Widziałam, że wypad na święto róż udany-fajnie

Ewelina pochwała zawsze dobrze działa. W sumie nie sądziłam, że aż tylu osobom się tu podoba. Leżanki nie pokazywałam, bo myślałam, że to nic szczególnego. A kwiatki z babcinego ogródka widocznie przechodzą renesans

Roma a widzisz one są jadalnie więc z głodu nie pomrzemy przy tych robotach

Ewa to trzeba mieć coś z mózgiem, żeby łóżko do ogrodu wynieść ale kto mi zabroni ?!
Jeśli chodzi o glebę i rośliny to popełniłam sporo błędów. Ciągle się uczę. Idzie mi coraz lepiej. Bryczki konne koło mnie przejeżdżają więc łopatka, wiaderko i muszę lecieć.
Śliczna u Ciebie ta czarna dalia. Może wiosną będą już w Polsce a jak nie to może zamówię w sieci.
Dorota123 14:52, 29 lip 2016

Motylki masz fajne, ale "wyro" wśród kwiatów wygląda świetnie.
Donia72 17:28, 29 lip 2016

Agcia ! u mnie dziś popadało!!! hura
Mysza 22:47, 05 sie 2016

Jaka leżanka...U mnie byłyby wyścigi, kto pierwszyWszyscy chcieliby leżakować..hi hi.
Ślicznie.
07:01, 07 sie 2016
Dziękuję za ciepłe słowa u mnie w wątku,niebawem się będę odzywać
Wpadłam dziś tylko na chwilę do Ciebie i do Danusi zerknąć szybko co nowego
Leżaneczka boska,będzieszmogła wypoczywać po ciężkiej pracy tworzenia swojego ogroduPodziwiam za prace murarskie
sylwia_slomc... 14:55, 07 sie 2016

Agatka wykorzystałam twoją technikę na płyty z betonu i zrobiłam poidełka
Anda 16:53, 07 sie 2016

Agciu, no i co tu napisać. Wszystko tak pięknie sie u Ciebie spaja. Leżanka, szklarenka, pracownia, rabaty. Twój trud sie bardzo opłaca.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies