Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 13:33, 29 lip 2016

I na koniec takie tam

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 13:39, 29 lip 2016

i detale

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Pszczelarnia 13:40, 29 lip 2016

Ale czym byłaby sama elegancja hortensji bez tej miłej dla oka różnorodności?

Jak szybko zapełniły Ci się rabaty!

Byłaś kiedyś w szkółce CIS?
Anda 13:49, 29 lip 2016

U Ciebie jak zawsze na bogato Piekne rabaty, kolorowo. Przed domem się napracowałaś. Pokażesz bramę z płotem w całości?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makusia 13:54, 29 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
I na koniec takie tam

O tej "fali" z roślinek o ponad roślinkowej inteligencji mówiłam

Rabatką nową z cisami starymi wreszcie ukonstytuowałam- jest szansa, że nawet prawidłowo, choć analizowałam zdjęcia dość długo, żeby moja percepcja pojęła Skrzynka gazowa okazała się zbawienna
Gruszka_na_w... 14:10, 29 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Ale czym byłaby sama elegancja hortensji bez tej miłej dla oka różnorodności?

Jak szybko zapełniły Ci się rabaty!

Byłaś kiedyś w szkółce CIS?

Ewo, sama jestem zdumiona tempem przyrostu. Zwłaszcza byliny i trawy mnie zaskoczyły. W szkółce CIS nie byłam. Początki ogrodu to zakupy w sklepach internetowych przede wszystkim krzewów. Moje fundusze były ze względu na budowę tak ograniczone, że ceny oscylowały w okolicach 4-5 zł za sztukę. Rośliny były bardzo małe. W szkółkach mieli większe, ale i droższe. Potem bywałam u Studniewskich, u Finki, jednorazowo w szkółce w Henrykowie, w Sosnowej k/ Kamieńca i u Tomka w Radkowie.

Różnorodność jest wskazana. Dzięki temu cały czas jest kolorowo.

Gruszka_na_w... 14:20, 29 lip 2016

Makusia napisał(a)

O tej "fali" z roślinek o ponad roślinkowej inteligencji mówiłam

Rabatką nową z cisami starymi wreszcie ukonstytuowałam- jest szansa, że nawet prawidłowo, choć analizowałam zdjęcia dość długo, żeby moja percepcja pojęła Skrzynka gazowa okazała się zbawienna

Na str. 125 odpowiedziałam Ci, skąd się wzięła rzeczona fala. Czyściec dopasował sie do różnicy wzrostu imperaty.

Nie miałam wątpliwości, że Twoja percepcja sobie poradzi.
Wszak przedpłot i zapłot stanowi jedno miejsce z płotem po środku.

Gruszka_na_w... 14:24, 29 lip 2016

Anda napisał(a)
U Ciebie jak zawsze na bogato Piekne rabaty, kolorowo. Przed domem się napracowałaś. Pokażesz bramę z płotem w całości?

Pokażę, ale najpierw skończę te krawężniki. Płot i brama są najzwyklejsze. To ogrodzenie panelowe. Kiedyś marzyłam o sztachetach, ale już i tak zgrzytam pośród okolicznych domów. Wpasowałam się.
Anda 18:19, 29 lip 2016

Ja bym sobie chetnie postawila plotek przed domem, ale jest to niestety na naszym osiedlu zabronione.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
zoja 21:01, 29 lip 2016

napracowałaś się z tą rabatą koło bramy! ale efekt cieszy na pewno
pięknie!