Nie mogę się powstrzymać..i wciąż robię fotki Rabata trochę zmieniła kolorystykę. Teraz na pierwszy rzut oka jest fioletowo-niebiesko-biała. Piwonie przekwitły, a rózowe róże dopiero pokazują kolorki.
Hortensje ogrodowe wystartowały, ale na prowadzeniu jest Boquet Rose
Bluebird coś mało blue
poprosiłam wczoraj sąsiadkę o patyczek do ukorzenienia, a Ona odkopała mi takiego krzaczora
ku mojej radości znalazłam jednak siewki werbeny tu i ówdzie
Musiałam przesadzić żurawki, ponieważ podgryzały je nornice. Wylądowały na klombie. Tej rabaty miało nie być...ale "powstała sama" po wycięciu suchej akacji.
Dziś M dosadził tam jeszcze 4 azalie kupione w ciemno...w tym roku okazało się,że kwitną na różowo. Hmm nawet ładny ten pink
Witam! Mam prośbę o pomoc w dobrze zraszaczy na ten wąski lecz długi odcinek trawnika. Wokół domu mam cały system nawadniania Rain Bird-a łącznie 5 sekcji po 2 zraszacze i dają super efekt. 6 sekcja jest dociągnięta do tego trawnika lecz nieczynna ponieważ były inne plany odnośnie tego paska trawy lecz zostało jak jest. Sytuacja wygląda tak że ma on łącznie 22 metry w tym że 11 metrów szeroki na 2 i 11 metrów szeroki na 1 metr. Myślałem nad systemem Gardena z dyszą pasmową 2 takie zraszacze zamontować. Chociaż wolałbym zostać przy Rain Bird. Poleci ktoś jakiś zraszacz sprawdzony?