Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nadchodzi wiosna - czas na ogród

Nadchodzi wiosna - czas na ogród

Makusia 11:43, 11 lip 2016

Dominiko moi też są nieustannie przekonywani, niby już są przekonani, ale na krótko. Zapał słomiany
dominika_ 17:48, 11 lip 2016

Makusia napisał(a)
Dominiko moi też są nieustannie przekonywani, niby już są przekonani, ale na krótko. Zapał słomiany

Jak wszędzie, teraz przynajmniej nie marudzą jak mówię, że jadę do szkółki
Anusia 08:46, 12 lip 2016

Perukowca nie mogę znależć. Pamiętam, że oglądałam go u Ciebie.
Co do cisów. Ja mam posadzony rząd przy tarasie. Nie przycinałam to zabronione w pierwszym roku. Muszą się dobrze ukorzenić i potrzebują dużo wilgoci co przy takiej aurze jaką mamy jest wystarczająca. Cisy przycina się wczesną wiosną, wszystko zależy od tego jak masz je gęsto posadzone i na jaką docelowo wysokość chcesz je wyprowadzić. Ja mam cisa pośredniego Hicksi. Nie będę go przycinała do momentu, kiedy osiągnie zadowalający mnie poziom. Twoje bym tylko wyrównała a ponieważ chcesz zasłonić widok to niestety muszą 'pójść' dość wysoko. Trzeba też pamiętać, że cis to nie tuja i rośnie wolno.
Dominika11 08:50, 12 lip 2016

widzę, że szał zakupowy
nozyce długie fajne
LyraBea 10:15, 12 lip 2016

Basilikum napisał(a)
zima bedziemy kupowac pokojowe
Zimą to ja po ścianach chodzę...Dosłownie. Albo mnie na malowanie bierze, albo jakieś durnostojki wymieniam, albo poszewki na poduszki szyję. Tak więc też się nie nudzę. U mnie jest ten problem, że ja mam sporo w chacie do wykończenia, ale wiecznie kasy nie ma. Zimą mnie wkurzają te braki i obiecuję sobie, że zacisnę pasa i zacznę wykańczać, a potem przychodzi wiosna....I każdy grosz idzie w ogród. To nic, że wciąż w domu nie mam drzwi, wanny, listew przypodłogowych...To nic
dominika_ 22:21, 12 lip 2016

Anusia napisał(a)
Perukowca nie mogę znależć. Pamiętam, że oglądałam go u Ciebie.
Co do cisów. Ja mam posadzony rząd przy tarasie. Nie przycinałam to zabronione w pierwszym roku. Muszą się dobrze ukorzenić i potrzebują dużo wilgoci co przy takiej aurze jaką mamy jest wystarczająca. Cisy przycina się wczesną wiosną, wszystko zależy od tego jak masz je gęsto posadzone i na jaką docelowo wysokość chcesz je wyprowadzić. Ja mam cisa pośredniego Hicksi. Nie będę go przycinała do momentu, kiedy osiągnie zadowalający mnie poziom. Twoje bym tylko wyrównała a ponieważ chcesz zasłonić widok to niestety muszą 'pójść' dość wysoko. Trzeba też pamiętać, że cis to nie tuja i rośnie wolno.

To jutro Ci postaram się cyknąć aktualne dla Ciebie
Cisy mają stanowić szczelną ścianę o wysokości ok. 2m.
dominika_ 22:24, 12 lip 2016

Dominika11 napisał(a)
widzę, że szał zakupowy
nozyce długie fajne

Dokładnie a jeszcze dziś przytargałam cały bagażnik

dominika_ 22:26, 12 lip 2016

LyraBea napisał(a)
Zimą to ja po ścianach chodzę...Dosłownie. Albo mnie na malowanie bierze, albo jakieś durnostojki wymieniam, albo poszewki na poduszki szyję. Tak więc też się nie nudzę. U mnie jest ten problem, że ja mam sporo w chacie do wykończenia, ale wiecznie kasy nie ma. Zimą mnie wkurzają te braki i obiecuję sobie, że zacisnę pasa i zacznę wykańczać, a potem przychodzi wiosna....I każdy grosz idzie w ogród. To nic, że wciąż w domu nie mam drzwi, wanny, listew przypodłogowych...To nic

Wiem o czym mowa, my z mamą remontowałyśmy dom rodzinny mamy, pokoik po pokoiku. Licząc dokładnie każdy grosz, co by na wszystko starczyło i jak najszybciej dało się wejść do łazienki, której przed remontem nie było.
olga80 09:31, 13 lip 2016

dominika_ napisał(a)

Dokładnie a jeszcze dziś przytargałam cały bagażnik

o matko to prawdziwe szaleństwo
dominika_ 10:12, 13 lip 2016

olga80 napisał(a)

o matko to prawdziwe szaleństwo

Wszystko już posadzone, żurawki podzielone, wczoraj podlałam, całą noc padało, mam nadzieję, że się poprzyjmują